با هدف اتصال دو بیمارستان بزرگ صورت گرفت
افتتاح نخستین تونل امداد و سلامت خاورمیانه در مشهد
مشهد- زهره الوندی: با گشایش نخستین گذرگاه امداد و سلامت به طول ۵۷۵ متر، دو بیمارستان بزرگ مشهد طی مراسمی به یکدیگر متصل شدند.
بر اساس این گزارش، با گشایش این تونل امداد و سلامت که به نام سردار شهید شوشتری نامگذاری شده است، دو بیمارستان بزرگ قائم (عج) و بیمارستان امام رضا (ع) که مراکزبزرگ درمانی شرق کشور محسوب میشوند در کلانشهر مشهد به یکدیگر متصل شدند.
شهردار مشهد در این مراسم گفت: برای ساخت این تونل مبلغ ۳۰ میلیارد ریال از سوی شهرداری مشهد و شرکت قطار شهری هزینه شده است. محمد پژمان افزود: عملیات اجرایی ساخت این گذرگاه دو سال به طول انجامیده و با ساخت آن، مدت زمان تردد بین بیمارستان قائم (عج) و بیمارستان امام رضا( ع) به یک دقیقه کاهش یافت. وی ادامه داد: آغاز به کار این تونل، نقش به سزایی در مدیریت بحرانهای شهری به هنگام وقوع حوادث طبیعی دارد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطار شهری مشهد نیز گفت: این گذرگاه با هدف ایجاد ارتباط پزشکی، تجهیزاتی و انتقال بیماران در حد فاصل دو بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) و به منظور دسترسی آسان و سریع به این دو بیمارستان در تمامی مواقع خصوصا در مواقع بحران ساخته شده است.
غلامرضا رجب نژاد اظهار کرد: این گذرگاه که توسط شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد اجرا شده است، با خطوط ۱ و ۲ قطار شهری مشهد تلاقی دارد؛ به گونهای که در خیابان احمد آباد از زیر تونل خط ۱ و در عمق ۱۵ متری و در خیابان دانشگاه از بالای تونل خط ۲ و زیرسطح خیابان عبور میکند. وی ادامه داد: ارتباط ایستگاه شماره ۶ خط ۱ قطار شهری با این گذرگاه، انتقال مصدومان احتمالی در مواقع بحران را از طریق خط ارتباطی قطار شهری ممکن میسازد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطار شهری مشهد اظهار کرد: عرض مفید تونل با احتساب پیاده رو ۷ متر، ارتفاع مفید تونل ۵/۳ متر، حداکثر عمق از کف ۱۵ متر و حجم بتنریزی آن ۷۵۰۰ متر مکعب است.
رجب نژاد، وجود ترافیک سنگین مرکز شهر مشهد در اجرا به روش کند و پوش، وجود معارض بسیار زیاد در مسیر تونل به روش کند و پوش، عبور از کنار ایستگاه ۶ خط یک قطارشهری مشهد عبور از زیر خط یک قطار شهری در روش اتریشی و عبور از روی خط دو قطار شهری و از زیر کانال فاضلاب اصلی شهر مشهد در روش اتریشی را از جمله موانع و محدودیتهای اجرای این طرح برشمرد.
ریییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: قبل از بهرهبرداری از این گذرگاه فاصله بین دو بیمارستان توسط آمبولانس حامل مصدومین تا ۲۵ دقیقه به طول میانجامید؛ اما اکنون این فاصله به یک دقیقه کاهش یافته است که در نجات جان بیماران موثر است.
دکتر محمود شبستری افزود: با گشایش این گذرگاه، نیروهای تخصصی و فوق تخصص دو بیمارستان به طور همزمان در هر دو بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرند. وی ادامه داد: همچنین تجهیزات بیمارستانها نیز از این پس به صورت مکمل خریداری میشود و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
ارسال نظر