در شورای فنی استان مطرح شد
ضرورت استفاده از انرژیهای نو در خوزستان
دنیای اقتصاد – اهواز – کیوانه گرجی: با توجه به ضرورتی که در زمان دو سال خشکسالی بر استفاده از انرژیهای نو و تعمیم و اشاعه آن در کل استان در جلسات ستاد خشکسالی مد نظر قرار گرفته بود، کمیته انرژی نو با پیشنهاد معاون عمرانی استاندار خوزستان در ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری تشکیل شد و شرکتهای برق منطقهای خوزستان،توزیع نیروی برق استان و اهواز، سازمان صنایع و معادن، جهاد کشاورزی، نظام مهندسی ساختمان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اهواز و دانشکده کشاورزی رامین نیز به عنوان اعضای این کمیته مشخص شدند.
عکس: حمید جانیپور
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: با توجه به ضرورتی که در زمان دو سال خشکسالی بر استفاده از انرژیهای نو و تعمیم و اشاعه آن در کل استان در جلسات ستاد خشکسالی مد نظر قرار گرفته بود، کمیته انرژی نو با پیشنهاد معاون عمرانی استاندار خوزستان در ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری تشکیل شد و شرکتهای برق منطقهای خوزستان،توزیع نیروی برق استان و اهواز، سازمان صنایع و معادن، جهاد کشاورزی، نظام مهندسی ساختمان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اهواز و دانشکده کشاورزی رامین نیز به عنوان اعضای این کمیته مشخص شدند.
مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری خوزستان در جلسه شورای فنی استان خوزستان با بیان اینکه جلسات کمیته انرژیهای نو هر ماهه با محوریت توجه به پتانسیلهای استفاده از انرژی خورشیدی، انرژی باد و بیوگاز تشکیل شده است، اظهار کرد: در بحث انرژی خورشیدی،۵۵ مکان برای استفاده از انرژی خورشیدی در قالب آبگرمکنهای خورشیدی در مراکز پر جمعیت از طریق شرکت بهینهسازی مصرف سوخت شناسایی شده است و تا پایان سال جاری این تعداد آبگرمکن نصب و راهاندازی خواهد شد. شاپور رستمی با اشاره به اینکه دولت در ایام دهه فجر جشن پایان برقرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار را برگزار میکند، گفت: تعداد ۶ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان به دلیل صعبالعبور بودن برق رسانی نشده است که شرکت سانا (سازمان انرژیهای نو ایران) مکلف شد تا نسبت به استفاده از سلولهای خورشیدی در این روستاها اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای توزیع برق استان و اهواز نیز مکلف شدند دو نقطه را در اهواز وآبادان به صورت پایلوت در بحث روشنایی مسیرها شناسایی کنند، گفت: با توجه به هزینههای اولیه مقرر شد تا در ابتدا تنها این دو نقطه به صورت پایلوت در نظر گرفته شوند و در صورت تامین اعتبار تا پایان سال در نقاطی که شرکت برق منطقهای برای روشنایی از لامپهای کم مصرف استفاده کرده است، نوع روشنایی را از نوع سلولی جایگزین کنیم.
مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه هزینههای اولیه در بحث انرژی نو بالا است و در این زمینه بحث کارشناسی صورت گرفته شده است، گفت: با توجه به هزینه بالا مقرر شد که این موضوع را در بخشهای عمومی توسعه دهیم و در این زمینه اقدامات کارشناسی لازم نیز انجام شده است.
مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه خوزستان همچنین خاطر نشان کرد: علاوه بر بحث اعتبارات، دستگاههای اجرایی برق منطقهای و توزیع برق باید خود نسبت به تامین روشنایی مناطق با استفاده از انرژی خورشیدی پیشگام شوند؛ چراکه همواره در جلسات کمیته در هر سه بخش انرژیهای نو، بحثهای علمی و کاربردی، هزینههای اولیه و فرهنگسازی پیگیری شده است و در هر بخش که بحث توسعه را مد نظر گرفتیم مشخص شد که استفاده از این نوع انرژیها در صنایع مختلف بسیار مقرون به صرفه خواهد بود که این امر نیازمند ایجاد حلقهای مابین دبیرخانه، دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی است.
وی در خصوص اعتبارات نیز گفت: امسال از اعتبارات استانی مبلغ یک میلیارد تومان به منظور توسعه در این بخش لحاظ شد که این میزان اعتبار علاوه بر اعتبارات لحاظ شده برق منطقهای و شرکت توزیع برق بود که مکلف شدند بررسیهای میدانی را به سایر دستگاههای اجرایی انجام دهند.
انرژیهای بادی
رستمی در ادامه در خصوص بحث استفاده از انرژی بادی نیز گفت: با توجه به پتانسیلهای استان استفاده از این نوع انرژی مد نظر قرار گرفته شده است و در این راستا نیز ۴ نقطه در اروندکنار، ایذه، هندیجان و ماهشهر شناسایی شد که با کار کارشناسی که توسط شرکت سانا صورت گرفت، از این ۴ نقطه دو نقطه در اروند کنار و هندیجان برای نصب دکلهای بادسنجی و استفاده از انرژیهای نو مورد موافقت قرار گرفت. وی افزود: بعد از نصب دکلهای بادسنجی و تقریبا در یک دوره بین ۵ تا ۶ ماه که میزان بادهای منطقهاندازه گیری شد نسبت به نصب دکل اصلی بادسنجی اقدام میشود که این امر در خوزستان در سال آینده محقق خواهد شد.
فرسودگی شبکه آب اهواز
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در این جلسه با بیان اینکه از طول ۲۴۰۰ کیلومتری شبکه آب در شهر اهواز حدود ۶۷۰ کیلومتر آن فرسوده است، اظهار کرد: در تحلیل ۸ ماه سال ۸۸ در خصوص انشعاب، ۱۳۶۰ مورد شکستگی در شبکه دیده شده است که از این میزان ۵۲ درصد مربوط به عامل پیری و فرسودگی شبکه، ۸ درصد به فعالیت دستگاههای اجرایی در سطح شهر و ۶ درصد نیز ناشی از انشعابات غیرمجازی است که از مرکز شهر به سمت حاشیه افزایش مییابد. وی افزود: همچنین ۳۴ درصد دیگر آن نیز مربوط به عوامل مختلفی است که از جمله بارزترین آنها نامرغوب بودن جنس لولهها و تجهیزات است.
حبیبالله مرادی با بیان اینکه انشعاب ۲ تا ۱۴۰۰ اینچ نیز روزانه با حدود ۶۷ مورد اتفاق مواجه میشوند، افزود: از این میزان ۳۲ درصد مربوط به فرسودگی و۲۰ درصد نیز مربوط به فعالیتهای دستگاههای اجرایی است و مابقی آن نیز به کارگزاری ناصحیح و زیرسازی نامناسب بر میگردد. وی با اشاره به اینکه به طور متوسط ۸/۳۹ درصد از آب تولیدی آب هدرفت است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که متوسط کشوری ۳۰ درصد است. مرادی یکی از دلایل اصلی این هدررفت را ناشی از عامل انشعابات غیرمجاز دانست.
مرادی در ادامه با بیان اینکه پرت آب در یک محدوده زمانی خاص توجیه اقتصادی دارد تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل ثانویه آلودگی آب شرب بحث شکستگی لولهها است که خود موجب نفوذ گل و لایها به درون لولههای آب شده و آلودگی آب را منجر میشوند، از این رو افزایش نگهداری و بهداشتی کردن سطح آب نیز از دیگر نکاتی است که در این راستا نیز بحث گلوگاهها را مطرح کردیم تا ببینیم هر منطقه چقدر پرت آب دارد.
مرادی در ادامه با اشاره به انشعابات غیرمجاز گفت: با توجه به مصوبه هیات دولت سالانه ۱۳ هزار انشعاب غیرمجاز تبدیل به انشعابات مجاز میشود، اما با توجه به بحث توسعه شهر، تعرض به شبکه آب وسهولت این دسترسی نیز وجود دارد.
توسعه استفاده از آب خام
مدیر کل امور شهری استانداری خوزستان نیز در این جلسه با بیان اینکه تا پایان سال ۸۵ تنها ۱۹ شهرداری مطالعات آب خام داشتند، اظهار کرد: همزمان با شروع خشکسالی و سیاستهای ستاد، مطالعات ۳۵ شهر دیگر نیز که رقمی در حدود ۶۸ درصد است در سال ۸۶ آغاز شد.
حیدری با بیان اینکه تا پایان سال ۸۵، ۱۱شهرداری نسبت به اجرای طرحهای آب خام اقدام کرده بودند، افزود: از سال ۸۶ به بعد نیز ۴۱ شهرداری کار خود را آغاز کردند که در ۱۵ شهرداری پیشرفت فیزیکی کار بین ۵۰ تا ۸۰ درصد و زمان اتمام آنها پایان سال ۸۹ اعلام شده است. حیدری همچنین تصریح کرد: از ۵۴ شهرداری،۲۹ شهرداری باید از آب چاه استفاده کنند که در این راستا پیشبینی حفر ۹۳ حلقه چاه شده است که تاکنون کار حفر ۲۲ حلقه چاه به اتمام رسیده است و۲۳ مورد دیگر نیز در حال اجرا است، همچنین ۳۴ شهرداری نیز باید از آب رودخانه بهرهمند شوند. مدیر کل امور شهری استانداری خوزستان طول لولهگذاری برای پوشش آبیاری فضای سبز را ۳ میلیون ۳۵۹ هزارو ۹۳۱ متر عنوان و خاطر نشان کرد: تا پایان سال ۸۷ حدود ۵۰۰ هزار متر لولهگذاری شده است که پیشبینی پوشش آب خام برای ۸۶ میلیون متر مربع فضای سبز صورت گرفته شده است که در حال حاضر فضای سبز رقمی حدود ۳۴ میلیون متر مربع است. حیدری همچنین مطالعات و اجرای طرح خام در اهواز را حدود ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: امسال حدود ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار در این بخش لحاظ شده است.
وی در خصوص اسکلههای آبگیر نیز گفت: تاکنون ۳ اسکله از ۸ اسکله آبگیر زده شده است که با توجه به عدم نیاز شرکت آب و فاضلاب اهواز به ۴ اسکلهای که برای آب شرب قابل استفاده نبودند مقرر شد تا این تعداد اسکله آبگیر نیز به شهرداریها واگذار شود.
افزایش قیمت آب شیرینکن
بر اساس این گزارش، بحث افزایش قیمت آب شیرینکنهای آبادان و خرمشهر از ۲۴۸۵ به ۵۳۹۰ ریال به عنوان آخرین مبحث در دستور کار شورای فنی مورد بررسی قرار گرفت که طباطبایی معاون عمرانی استاندار خوزستان در این زمینه گفت: باید بر اساس کارهای منطقی اقدام کنیم تا فشاری نیز بر مردم تحمیل نشود، از این رو با توجه به متغیر بودن ای سی آب در این دو شهر ضمن لحاظ کردن قیمت شناور این موضوع بار دیگر به کمیته فنی برود تا با کار کارشناسی در مورد آن تصمیمگیری شود.
ارسال نظر