«کارون ۴» از مرز ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی گذشت
بلندترین سد کشور آماده آبگیری
دنیای اقتصاد- شهرکرد- هیبتالله غفاری: اولین بلوک از دیواره سد کارون ۴ با رسیدن به ارتفاع ۲۳۰متر به ارتفاع نهایی رسید. مهندس حسین رنجبران، مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴ در جریان بازدید خبرنگاران رسانههای مختلف از کارگاه سد و نیروگاه کارون ۴ گفت: تنها ۵/۲درصد از ذخایر آب موجود در جهان شیرین است و مجموع نواحی در معرض تنش یا بحران آب از ۷درصد در سال ۲۰۰۰ به ۳۸درصد در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید. ضمن اینکه میزان تقاضا برای مصرف انرژی با نرخ ۰۲/۱درصد از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۲۵ رشد ۶۰درصدی خواهد داشت.
وی افزود: بنابراین، تولید انرژی توسط نیروگاههای برق آبی و سایر منابع تجدید پذیر باید ۶۰درصد افزایش یابد. مهندس رنجبران با بیان اینکه ایران با سهم یکدرصدی از جمعیت جهان، ۶/۱درصد مصرف انرژی دارد، اظهار داشت: کشور ما در افق سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰۰هزار گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی نیاز دارد که ۵۰ تا ۶۰هزار گیگاوات ساعت آن از طریق نیروگاههای برق آبی قابل استحصال است.
مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴ در خصوص مزایای نیرگاههای برق آبی، به تولید انرژی پاک و دوستدار محیط زیست از منابع تجدیدپذیر، چند منظوره بودن آن (تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی، ایجاد جاذبه گردشگری)، توسعه منطقهای، انعطافپذیری و اعتمادپذیری بالا در شبکه برق و کنترل فرکانس و متعادلکننده منحنی بار شبکه برق اشاره کرد و یادآور شد: هم اکنون ۱۹درصد برق تولیدی در جهان از نیروگاههای برق آبی به دست میآید.
وی در ادامه افزود: بر اساس ترازنامه انرژی در سال ۱۳۸۴ میزان یارانه انرژی ۶/۳برابر بودجه عمرانی و یارانه سوخت مصرفی در نیروگاهها تقریبا معادل بودجه عمرانی کشور بوده است.
مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴ اظهار امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۴ کشور ایران با استحصال ۶۰هزار مگاوات ساعت انرژی برق آبی از ۱۰۰میلیارد متر مکعب مجموعه مخازن سدهای ساخته شده، از دوران فعالیتهای اساسی سازهای عبور کرده و به شرایط حداکثر توسعه نیروگاههای برق آبی نزدیک شود.
وی در خصوص تعداد سدهای ساخته شده دنیا نیز گفت: تا به حال در آفریقا ۱۲۶۹ سد، اروپا ۴۲۷۷ سد، آمریکای جنوبی ۹۷۹ سد، اروپای مرکزی و شرقی ۱۲۰۳ سد، آمریکای شمالی ۸۰۱۰ سد و در آسیا و خاورمیانه ۳۱۳۴۰ سد احداث شده است.
مهندس حسین رنجبران در ادامه در مورد طرح سد و نیروگاه کارون ۴ گفت: سد و نیروگاه کارون ۴ یکی از بزرگترین و بومیترین پروژههای ملی است.
وی با بیان اینکه ۶۰درصد تجهیزات نیروگاه کارون ۴ در داخل کشور طراحی و ساخته شده، یادآور شد: این طرح کمترین استفاده از نیروهای خارجی را داشته است.
مهندس رنجبران با اشاره به پیشرفت ۸۰درصدی طرح سد ونیروگاه کارون ۴ تا آبان ماه ۱۳۸۸ گفت: هم اکنون ارتفاع بدنه سد کارون ۴ که بلندترین سد بتنی دو قوسی کشور محسوب میشود، در بالاترین حد به ۲۳۰متر رسیده و در پایینترین تراز نیز از ۲۱۰متر گذشته است.
وی اظهار داشت: تاکنون از مجموع یک میلیون و ۶۵۰هزار متر مکعب بتنریزی بدنه سد، به میزان یک میلیون و ۵۵۰هزار مترمکعب (معادل ۹۴درصد آن) به اجرا درآمده است.
مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴، پیشرفت فیزیکی پروژه راههای جایگزین طرح کارون ۳ و کارون ۴ را به ترتیب ۶۶ و ۴۸درصد اعلام کرد و افزود: پروژه جابهجایی خطوط لوله نفت و گاز دریاچه این سد نیز با ۴۵درصد پیشرفت، در حال اجرا است.
طرح سد و نیروگاه کارون ۴ که قرار است در آینده نزدیک آبگیری شود، پس از احداث میتواند ۲میلیارد و ۲۰۰میلیون متر مکعب آب را در خود ذخیره نماید و نیروگاه این سد ظرفیت تولید یک هزار مگاوات انرژی برق آبی را دارد. دریچههای تخلیه سیلاب این سد که نیز در نوع خود بینظیر است، میتواند همزمان ده هزار و ۲۰۰متر مکعب بر ثانیه، آب را از خود عبور دهد.
این طرح با هدف تنظیم آب رودخانه کارون به میزان ۷/۳میلیارد متر مکعب در سال و تولید انرژی برق آبی به میزان ۲۱۰۰گیگاوات ساعت در ۱۸۰کیلومتری جنوب غرب شهرکرد در حال احداث است.
ارسال نظر