حضور وابستگان اقتصادی لهستان، اسلواکی و مجارستان در مشهد
مشهد - مصطفی حیدری: نشست مشترک اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشهد با وابستگان بازرگانی سفارتخانههای لهستان، اسلواکی و مجارستان در مشهد برگزار شد.
مهندس غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشهد در این جلسه گفت: کشورهای لهستان، اسلواکی و مجارستان به رغم اینکه در گذشته با مسائل و مشکلات زیادی مواجه بودهاند، ولی در طول تاریخ این کشورها در تحولات جهانی نقش موثری داشته و توانستهاند در تحولات جهانی سر بلند باشند.
وی با بیان اینکه این ۳ کشور موقعیت استراتژیکی در اروپا دارند، اظهار کرد: کشورهای لهستان، اسلواکی و مجارستان نقطه اتصال شرق به غرب و بالعکس هستند.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشهد با بیان اینکه بحران اقتصادی جهانی فرصت تازهای برای برقراری و توسعه روابط اقتصادی ایران، مجارستان، لهستان و اسلواکی است، افزود: این مساله باعث شده ایران در اتصال این کشورها به شرق و منطقه هند و چین نقش داشته و این ۳ کشور نیز در اتصال ایران به غرب نقش داشته باشد.
سابولچ توتو، رییس بخش اقتصادی سفارت مجارستان نیز در این نشست گفت: بحران اقتصادی دنیا، مجارستان را مجبور کرده است که به دنبال بازارهای جدید باشد. وی با بیان اینکه ماشینآلات مواد غذایی و بستهبندی و کشاورزی قابلیت خوبی برای همکاری با ایران دارد، اظهار کرد: یکی از صنایعی که در حال حاضر در مجارستان فعال است، صنایع خودرو است که شامل اتومبیل، اتوبوس، هواپیما و کشتیسازی و ماشینآلات کشاورزی است.
رییس بخش اقتصادی سفارت لهستان در تهران نیز در این جلسه گفت: در طول ۵۰ سال گذشته و به خصوص ۳۰سال اخیر مراودات ایران و لهستان همین مقدار بوده و هیچ تغییری نداشته است.
آناگاولیک در خصوص خصوصیسازی شرکتهای لهستانی گفت: در حال حاضر ۲۵درصد از شرکتهای لهستانی تحت نظر دولت هستند و بیشتر شرکتها به بخش خصوصی واگذار شدهاند. وی اظهار کرد: پارکهای فناوری و تکنولوژی زیادی در لهستان داریم که فرآیند تبدیل صنایع قدیمی به صنایع مدرن را با تکنولوژی روز فراهم کردهاند.
وی در زمینه همکاری ایران و لهستان نیز عنوان کرد: در سال ۲۰۰۷ میزان صادرات ایران به لهستان ۲۱میلیون یورو بود که این مقدار در سال ۲۰۰۸ به ۳۱میلیون یورو افزایش یافته است. آناگاولیک بیشترین صادرات به لهستان را خشکبار، مواد پلاستیکی، شیمیایی و محصولات حیوانی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه واردات ایران از لهستان نیز در سال ۲۰۰۷، ۸۲میلیون یورو بود که در سال ۲۰۰۸ به ۹۳میلیون یورو برابر با ۱۳درصد افزایش داشته است، بیشترین واردات از لهستان را محصولات فلزی، ماشینآلات و ابزارآلات، مواد ساخت وساز و محصولات شیمیایی اعلام کرد.
در ادامه استیسلا وکریژان، رییس بخش اقتصادی سفارت اسلواکی در تهران نیز سهم اسلواکی را در تامین منابع انرژی بیشتر به وسیله گاز، انرژی هستهای و نفت دانست و اظهار کرد: اسلواکی در زمینه انرژی هستهای و نرم افزارهای کامپیوتری فعالیت دارد و بیشترین فعالان الکترونیک در کشورهای اسلواکی شرکتهای سونی و سامسونگ هستند.
وی با بیان اینکه ۹۵درصد نیروی کار اسلواکی تحصیلات دانشگاهی دارند خاطرنشان کرد: در این زمینه بالاترین رتبه را در دنیا به خود اختصاص دادهایم و اسلواکی بالاترین تولید قطعات اتومبیل را دارد.
ارسال نظر