از ۱۵۰‌میلیون‌دلاری که قرار بود بانک جهانی در اختیار آب و فاضلاب اهواز قرار دهد تنها ۸۰‌میلیون‌دلار جذب شده است اهواز - کیوانه گرجی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز ضمن اعلام پایان یافتن مدت زمان جذب اعتبارات طرح‌های بانک جهانی در اهواز‌، از مقامات مسوول خواست رایزنی‌های لازم را درخصوص جذب اعتبارات باقیمانده انجام دهند.

حبیب اله مرادی در نشستی با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: از سال ۸۳ تاکنون از ۱۵۰‌میلیون ‌دلار اعتباری که قرار بود بانک جهانی در اختیار این شرکت قرار دهد‌، تنها ۸۰‌میلیون‌دلار جذب شده که امیدواریم با پیگیری‌هایی که مقامات مسوول در زمینه جذب اعتبارات انجام می‌دهند این میزان جذب به ۱۰۰‌میلیون‌دلار برسد.

وی به ۲۵‌درصد زمان از دست رفته مربوط به سال‌های اولیه این طرح اشاره و اظهار کرد: تمام ۸۰‌میلیون‌دلار جذب شده مربوط به از سال ۸۵ به بعد بوده و اگر روند جذب اعتبار از همان ابتدا به خوبی صورت می‌گرفت‌، تا پایان مهر ماه پایان مدت زمان ۵ ساله مورد نظر بانک جهانی‌، تمام اعتبارات جذب می‌شد.

مرادی در خصوص اجرای طرح‌های بانک جهانی در اهواز گفت: کل طرح‌ها شامل ۱۰ طرح آب و ۱۹ طرح فاضلاب بوده که از این میان‌،

۴طرح آب و ۱۱ طرح فاضلاب به اتمام رسیده و همچنین ۴ طرح آب و نیز ۴ طرح فاضلاب هم اکنون در حال اجراست و ۲ طرح فاضلاب نیز فسخ پیمان شده است.

وی با بیان این که یکی از شاخص‌های بانک جهانی در بحث اعطای وام بانک جهانی بحث ریالی بود‌، تصریح کرد: یکی دیگر از شاخص‌های این بانک این بود که در طول سه تا پنج سال اجرای طرح‌ها باید شاخص‌هایی چون میزان بدهی شرکت‌، متوسط سواد پرسنل و نیز ارتقای درجه حرفه‌ای شرکت افزایش یابد.

وی با اشاره به این موضوع که تغییر رویه کار شرکت آبفای اهواز جزو برنامه‌های بانک جهانی بود، افزود: بر همین اساس بخش زیادی از این کارها را در اثر این روند به بخش خصوصی واگذار کردیم که نتیجه این امر افزایش سرعت در انجام کارها و برنامه‌های این شرکت بود.

وی همچنین علت قطعی آب پس از بارندگی اخیر در شهر اهواز را آسیب دیدگی شبکه برق فشارقوی تصفیه خانه کیان آباد عنوان کرد و افزود: متاسفانه توفان طوری بود که یک روز بعد از بارندگی شبکه برق فشار قوی تصفیه‌خانه شماره دو کیان آباد که یکی از نقاط عمده تامین آب بود آسیب دید که ترمیم و جایگزینی این خط حدود ۴ ساعت و نیم زمان برد و با ۹ ساعت افت فشار همراه بود. وی در ادامه با بیان این که جزو معدود شهرهایی هستیم که منبع تامین آب شرب آن، صد‌درصد از منابع آب‌های سطحی است‌، گفت: یکی از مشکلات آب سطحی‌، سریع آلوده شدن این آب‌ها بر اثر عوامل جوی از جمله گل و لایی است که در اثر بارندگی از زمین‌های کشاورزی وارد بستر رودخانه می‌شود.

مرادی افزود: به همین دلیل‌، وارد شدن حجم عظیمی از گل و لای به تصفیه خانه‌ها باعث شد که زمان ته‌نشینی از یک ساعت در حالت عادی به حدود ۵ ساعت افزایش پیدا کند و بنابراین برای آن که آب با همان کیفیت قبلی به دست مردم برسد‌، ناچار شدیم تولید را در تصفیه‌خانه‌ها به حدود یک پنجم کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت آبفای اهواز در پاسخ به پرسشی در خصوص آب گرفتگی در معابر شهر اهواز پس از بارندگی در این شهر با اشاره به

۲۴ نقطه بحرانی در شهر اهواز گفت: هر ساله به هنگام بارندگی در اهواز با مشکل نبود سیستم دفع آب‌های سطحی مواجه هستیم که متاسفانه برخی به اشتباه شرکت آبفا را مسوول جمع‌آوری آب‌های سطحی می‌دانند در حالی که متولی این امر شهرداری اهواز است.

مرادی ادامه داد: طراحی شبکه‌های فاضلاب‌، شیب و قطر لوله آن تنها برای دفع فاضلاب‌های خانگی تعریف شده است، این در حالی است که شهرداری اهواز می‌تواند با توجه به عبور رودخانه کارون از میان شهر‌، با ایجاد کانال‌هایی‌، آب جمع‌شده در اثر بارندگی را به رودخانه منتقل کند. مرادی در خصوص برنامه‌های این شرکت در سال اصلاح الگوی مصرف نیز گفت: شرکت آبفای اهواز جزو ۸ شرکتی هست که جزو کمیته اصلاح الگوی مصرف است. در این زمینه روی محورهای فرهنگی و اطلاع‌رسانی‌، فنی و نیز شبکه خطوط انتقال کار شده است که به عنوان مثال در بحث فرهنگی اگر بتوانیم مطابق برنامه عمل کنیم پیش‌بینی این است که ۵/۲‌درصد کاهش یا بهبود الگوی مصرف آب در اهواز داشته باشیم که این امر با صرف کمترین هزینه و بیشترین اثرگذاری انجام خواهد شد.

وی در ادامه به مشکلات آبفای اهواز در حاشیه شهر این شهر هم اشاره کرد و توضیح داد: مشکلی که در حاشیه داریم این است که حدود شهر اهواز و همچنین تراکم جمعیت در این نقاط مشخص و ثابت نیست و در هر نقطه‌ای ساخت‌و‌ساز انجام می‌شود. در صورتی که این حدود مشخص باشد قطعا کارهایی در مناطق حاشیه انجام می‌شود با اصول علمی و قابل پیش‌بینی خواهد بود.