مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی خبر داد
پایان بیبرقی در تمام شهرهای خراسان جنوبی
۱۰۰درصد جمعیت شهری خراسان جنوبی از نعمت برق سراسری بهره میبرند بیرجند - محمد قربانی: برق یکی از زیرساختهای مهم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور به ویژه ایران محسوب میشود که در ایجاد ارزش افزوده و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه هر کشور نقش مهمی ایفا میکند، تاثیرگذاری مستقیم این بخش در افزایش کیفیت زندگی، رفاه و آسایش مردم بسیار زیاد است بهگونهای که در اکثر کشورها مصرف درست و بهینه برق یکی از فاکتورهای مهم و مورد توجه در جهت توسعهیافتگی و عدمتوسعه نیافتگی آن کشور به حساب میآید.
حجم سرمایهگذاری و تجهیزات در صنعت برق بالا است و خوشبختانه امروز به موفقیتهای ارزشمندی در این عرصه دست یافتهایم و تعمیرات و کارهایی که در گذشته توسط کشورهای دیگر صورت میگرفت، امروز به دست توانمند کارشناسان داخلی صورت میگیرد که این امر خودکفایی در صنعت برق را رقم زده است، به طوری که در حال حاضر ۱۰۰درصد تجهیزات مربوط به بخش توزیع، ۹۵درصد تجهیزات مربوط به بخش انتقال و فوق توزیع و حدود ۸۵درصد تجهیزات مربوط به نیروگاهها در کشور ساخته میشود.
۲۱۰هزار مشترک
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۲۱۰هزار مشترک در استان از نعمت برق برخوردارهستند.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، مهندس محمدعلیضامن در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۵/۱درصد مردم روستاهای زیر ۲۰ خانوار از نعمت برق محروم هستند خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالا و اعتبارات محدود کلیه روستاهای زیر ۲۰خانوار طی ۲ سال آینده برقدار میشوند.
وی در تشریح اقدامات صورت گرفته در صنعت برق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هماکنون ۱۰۰درصد جمعیت شهری و۱۰۰ درصد جمعیت روستایی بالای ۲۰خانوار در استان از نعمت برق برخوردار هستند، گفت: امسال نیز برق رسانی به ۱۵ روستای بالای ۱۰خانوار با سرمایهگذاری بالغبر ۷۰۰میلیون تومان از محل اعتبارات تملک دارایی اجرا میشود.
ضامن گفت: در سال جاری همچنین تامین برق ۱۲هزار مشترک در برنامه کاری قراردارد که زیرساختهای لازم از جمله ایجاد شبکههای جدید و پستهای توزیع اجرا خواهد شد.
به گفته وی ۹میلیارد تومان اعتبار در اجرای آن سرمایهگذاری میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی بیان کرد: تامین برق ۱۳هزار واحد مسکونی مسکن مهر نیز در یک برنامه ۳ ساله در دستور کار قراردارد و امسال نیز ۵۰۰میلیون تومان اعتبار برای تامین برق مسکن مهر اختصاص یافته است.
وی در ادامه گفت: ۳۸درصد برق استان در بخش کشاورزی، ۲۰درصد در بخش صنعت، ۲۳درصد در بخش خانگی و ۱۱درصد در بخش عمومی مصرف میشود.
۵۰میلیارد تومان سرمایه نصب شده در صنعت برق
ضامن در ادامه با بیان اینکه سرمایهگذاریهای ارزشمندی در صنعت برق استان صورت گرفته، اظهار کرد: اگر سرمایهگذاری در نیروگاههای استان و خطوط فوق توزیع و انتقال توزیع را به حساب نیاوریم، بالغبر ۵۰میلیارد تومان ارزش سرمایهگذاریهای صورت گرفته در صنعت برق خراسان جنوبی است.
وی افزود: در حال حاضر ۳۳۰کیلومتر شبکه انتقال، ۱۲۳۷ کیلومتر شبکه فوق توزیع، ۱۵ دستگاه پست توزیع و ۱۲هزار کیلومتر شبکه توزیع در مدار بهرهبرداری قرار دارد تا برق ۲۱۰هزار مشترک در سطح استان تامین شود.
کاهش ۲۲مگاوات برق
وی پیک بار برق در سال گذشته را ۲۱۴مگاوات عنوان کرد و گفت: طبق روند رشد منطقی در سال جاری این میزان به ۲۸۸ مگاوات رسیده است. ضامن اظهار کرد: با همکاری مردم و اقدامات صورت گرفته در راستای مدیریت مصرف و کاهش پیک بار ۲۲مگاوات مصرف برق استان کاهش یافته است.وی افزود: از اوایل مردادماه جاری پیک بار را با ۶/۲۰۵مگاوات که رقم قابلتوجهی است، پشت سر گذاشتیم و به حدود ۸/۱درصد سهمیه تعیین شده توسط شرکت توانیر دست یافتهایم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی مصرف برق استان طی سال ۸۷ را یک هزار و ۱۳۲میلیون وات ساعت عنوان کرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته طی این مدت ۴درصد در مصرف انرژی و ۱۰درصد در کاهش پیک صرفهجویی داشتهایم.
تولید ۷۵۰مگاوات برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه نیروگاههای استان ۷۵۰مگاوات برق تولید میکنند، اظهار کرد: ۴۰مگاوات برق در ساعات پیک بار توسط نیروگاههای دیزلی شهرهای بیرجند، قاین، فردوس و نهبندان تامین و در مدار توزیع قرار میگیرد.
وی افزود: ۲۱۴ مگاوات کمبود برق استان تا ابتدای امسال از طریق شبکه سراسری خط ۴۰۰کیلو ولت شادمهر و تربتجام تامین میشد.وی بیان کرد: عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی قاین در ابتدای آغار به کار دولت نهم در سال ۸۴به ظرفیت ۶۰۰مگاوات شامل ۴ واحد ۱۵۹ مگاواتی آغاز شد که از دی ماه سال گذشته واحدهای آن یکی پس از دیگری وارد مدار میشود.ضامن تصریح کرد: هماکنون با وارد مدار شدن تمامی واحدهای این نیروگاه ظرفیت تولید برق در خراسان جنوبی به ۷۵۶مگاوات رسیده است.وی با ابراز خرسندی از اینکه هماکنون در استان مازاد تولید برق داریم، تصریح کرد: با توجه به تولید مازاد بر نیاز و عدموجود خطوط انتقال درصدد هستیم با اجرای خطوط انتقال ظرفیت مازاد تولید شده برق در استان را به سایر شهرها انتقال دهیم.
وی همچنین گفت: علاوهبر اجرای طرحهای مصوب در این شرکت، پروژههای پست برق شرکتهای صنعتی قائن و بیرجند، خط انتقال فوق توزیع سربیشه و پست توزیع سربیشه که از طرحهای مصوب سفر اول و دوم رییسجمهور به استان است، توسط شرکتهای توانیر و برق منطقهای خراسان در سطح استان در حال اجرا است.وی خاطرنشان کرد: در بخش انرژیهای نو و تجدیدپذیر نیز نیروگاه بادی نهبندان با ظرفیت تولید ۱۰مگاوات برق توسط بخش خصوصی در دست احداث است.
انتظار از مردم، ادارات و سازمانها
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با قدردانی از مشارکت، همراهی و دقت نظر مشترکین خانگی، صنفی، ادارات و سازمانها در جهت کاهش مصرف انرژی و مدیریت مصرف در سال اصلاح الگوی مصرف بر استمرار و ادامه این حرکت پویا و فعال تاکید کرد و یادآور شد: استفاده از وسایل برقی در ساعت پیک بار (۶ تا ۱۰ شب) علاوهبر رفع خاموشیها و کاهش پیک بار به اقتصاد خانواده نیز کمک میکند.وی بیان کرد: در حال حاضر کنتورهای دیجیتال هزینههای برق مصرفی را در سه مقطع پیک بار، غیر پیک و معمولی محاسبه و بر اساس آن صورتحساب مشترکین صادر میشود.
ضامن با درخواست از مردم برای نصب و استفاده از لامپهای کممصرف در منازل و جایگزینی آنها با لامپهای پرمصرف خاطرنشان کرد: در صورت کمبود لامپ کممصرف با مراجعه به شرکتهای توزیع و ادارات برق شهرستانها و با استفاده از یارانه دولت لامپ کممصرف دریافت و استفاده کنند.وی همچنین بر استفاده و خرید از وسایل برقی با برچسب انرژی، رعایت اصول ایمنی در ساختمانها و استفاده از وسایل اندازهگیری در تابلوهای سردر فروشگاهها، عدمدستکاری تجهیزات اندازهگیری برقی و پرداخت به موقع قبوض تاکید کرد.
ارسال نظر