تمدید ۵ساله طرح بینالمللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی
بیرجند - محمد قربانی: مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: عملکرد مطلوب طرح بینالمللی ترسیب کربن در استان با کمک مردم سبب شد پنج سال دیگر این طرح تمدید شود.
حبیبالله شریفی با بیان اینکه منابع طبیعی به عنوان بستر توسعه میتواند در کنار بخش کشاورزی باشد، اظهار کرد: مشارکت مردم، همت دامداران و کشاورزان و توجه آنان میتواند کمک بزرگی به این کار باشد. وی در زمینه طرح بینالمللی ترسیب کربن که در دشت حسینآباد غیناب شهرستان سربیشه فعال است، گفت: این طرح با همکاری دفتر سازمان ملل UNDP در ایران در حال اجرا و از شش سال قبل آغاز شده است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: اهدافی که سازمان ملل از اجرای این طرح داشته به آن اهداف رسیده است و این به عنوان یک طرح موفق در سطح ایران و برنامه عمران ملل متحد مطرح است. شریفی با اشاره به زیر پوشش قرار گرفتن ۳۱ روستا در این طرح افزود: از نکات با اهمیت طرح این است که احیای مراتع در این طرح انجام میشود و خود مردم آن را حفظ و نگهداری میکنند. وی گفت: در طرح بینالمللی ترسیب کربن تعداد ۴۷ گروه توسعه روستایی وجود دارد که در قالب صندوقهای قرضالحسنه کوچکی که دارند و هر کدام دارای ضوابط منظم است، فعالیتهای اقتصادی انجام میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: هدف جهانی این طرح بحث جذب دیاکسید کربن هوا و کم کردن گازهای گلخانهای و هدف ملی احیای مراتع تخریب شده است که با مشارکت مردم، بهبود شاخص انسانی، توانمندسازی، تبدیل دام سبک؛ سنگین و تعادل بین دام و مرتع میتواند حفظ شود. شریفی گفت: در طرح بینالمللی ترسیب کربن که ۱۴۴هزار هکتار وسعت دارد ۱۸هزار هکتار احیای مراتع انجام میشود.
وی با اشاره به کاهش ۳۰درصدی اعتبارات ملی و استانی منابع طبیعی استان افزود: امسال مبلغ ۲میلیارد و ۳۰۰میلیونتومان از محل اعتبارات خشکسالی به بحث منابع طبیعی خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در دشت سربیشه افت آب زیرزمینی به شدت وجود دارد، تصریح کرد: پوشش گیاهی میتواند در حفظ آب و تزریق آن در سفرههای زیرزمینی کمک کند.
ارسال نظر