گزارشی از نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز
بازدید یک میلیون نفراز نمایشگاه کتاب طی ۵ روز
تبریز - خبرنگار دنیای اقتصاد: پاییز تبریز در استقبال از نمایشگاه کتاب با حضور بیش از یک هزار ناشر داخلی و خارجی همزمان و این مکان به میعادگاه عاشقان علم و ادب مبدل شد.
برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز در عین حال که حیثیت فرهنگی منطقه شمالغرب کشور به شمار میرود، فرصت مغتنمی است برای توسعه فرهنگی آذربایجان و دیگر نقاط ایران اسلامی.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز که از ششم مهر ماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تبریز برپا شد تا دوازدهم ماه جاری دایر بود و در آن بیش از ۹۰۰ ناشر داخلی و نمایندگان ناشران خارجی از کشورهای کانادا، آمریکا، هند، آلمان و کشورهای حوزه عربی خلیج فارس حضور داشتند. بر اساس این گزارش در این نمایشگاه یک صدهزار عنوان کتاب در زمینههای دینی، ادبی، اسلامی، فرهنگی، ادبی، اجتماعی، کودکان و نوجوانان در ۸۰۰ غرفه به عرضه درآمد و طی ۵ روز استقبال بسیار خوبی از نمایشگاه شد، به طوری که رقم بازدیدکنندگان در این مدت به بیش از یک میلیون نفر رسید. احمد علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: کتاب از اقدامات ارزشمندی است که میتواند در روشنگری و آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه نقشآفرینی کند. وی افزود: آذربایجان شرقی با دارا بودن جمعیت ۳۰۰هزار نفری دانشجو و طلبه نیازمند برگزاری نمایشگاههای کتابی است که نیازمندیهای آنها را برطرف کند. بیگی شرایط کنونی استان را سرشار از تحرک، نشاط و جنب و جوش عنوان و خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب با فرصتهای سرمایهگذاری در استان و همایش سفرای خارجی در تبریز، کسب رتبه دوم جذب بیشترین گردشگر در تابستان و صعود تیم فوتبال تراکتورسازی به لیگ برتر، حاکی از وجود تحرک در منطقه است.محسن پرویز، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمایشگاه کتاب تبریز را بزرگترین نمایشگاه کتاب شهرستانی کشور دانست و گفت: وسعت تعداد ناشران و تعداد عناوین کتب ارائه شده بیشترین رقم بعد از نمایشگاه تهران را دارد و این مهم نشان میدهد مردم منطقه به کتاب و کتابخوانی علاقه ویژهای دارند. وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را مکلف میداند در پررونق شدن نمایشگاه کتاب تبریز تمام تلاش خود را به کار گیرد. احمد احمدی منش، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز ارتقای فرهنگ مطالعه در جامعه را نیازمند شکلگیری یک نهضت عمومی دانست و خاطرنشان کرد: ارتقای فرهنگ مطالعه باید از مدارس شروع شود.
وی با ضروری دانستن تغییر و تحول در آموزش و پرورش گفت: متاسفانه امروز مدارس و مراکز تعلیم و تربیت انگیزه مطالعه را ایجاد نمیکند و حتی نظام آموزش عالی هم از ایجاد انگیزه برای مطالعه دانشجویان ناتوان است.
مصطفی پور امینی، مدیرمسوول انتشارات سمیع تهران و ناشر بزرگ نیز در زمینه مشکلات بر سر راه نشر کتاب گفت: مشکلات نشر کتاب مشکل عدیده و دیرینه ماست. البته در دورانهای مختلف فراز و نشیبهای زیادی بوده و این مشکل در دولت فعلی نیز همچنان پابرجا مانده است. وی اظهار امیدواری کرد: در دوره تصدی وزیر جدید ارشاد مشکلات نشر کتاب به طور منطقی و قانونی برطرف شود.
ارسال نظر