روستاهای قم وارث 10 سال خشکسالی هستند

گروه استان‌ها - معاون نظارت و بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی قم با اشاره به مشکلات ناشی از کم آبی در روستاهای قم، کمبود اعتبارات را مهمترین سد در راه آبرسانی به روستاهای قم دانست.

سعید ابوالقاسمی راد با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود آب در روستاهای قم افزود: بیش از ۴۰ روستای قم دارای مشکل در زمینه تامین آب مناسب هستند که شرکت آبفای روستایی قم برای رفع این مشکل تلاش شبانه روزی را در راس فعالیت‌های خویش قرار داده است.

وی همچنین با بیان اینکه بارندگی‌ها هیچ تاثیری در کاهش مشکلات ناشی از کمبود آب در روستاها نداشته است، اظهار کرد: روستاهای قم کماکان در معرض خشکسالی قرار دارند و به نوعی می‌توان گفت روستاهای قم وارث ۱۰ سال خشکسالی هستند که به راحتی کمبود آب آنها جبران نمی‌شود.

وی با تقسیم روستاهای قم از نظر مشکل آب به سه دسته گفت: یک دسته از روستاها کم آب هستند که این کم آبی در مواقع خشکسالی بیشتر خود را نشان می‌دهد و سبب بروز مشکلاتی در روستاها می‌شود.

معاون نظارت و بهره‌برداری آبفار قم با بیان اینکه دسته دیگر روستاهای استان دارای آب غیرقابل شرب هستند، خاطرنشان کرد: این روستاها از نظر کمیت آب مشکلی ندارند، اما مطلوبیت آب آنها بسیار پایین است وEC آنها بالاتر از ۵‌هزار است که قابل شرب نیست.

وی با بیان این که ماهانه بیش از ۲۰۰ سرویس توسط تانکرهای ۱۴‌هزار لیتری آبرسانی به روستاهای قم انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: ماهانه بین ۳ الی ۴‌هزار مترمکعب آب بین روستاهای قم توزیع می‌شود که این میزان تاحدودی توانسته مشکل کم‌آبی در این روستاها را مرتفع کند.

معاون نظارت و بهره‌برداری آبفار قم در ادامه با اشاره به کنترل کیفی شدید آب توزیعی بین روستاها یادآور شد: آب توزیعی بین روستاهای قم از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی و مرکز بهداشت با آزمایش‌های مختلف به شدت کنترل می‌شود که هم اکنون کیفیت آب توزیعی از استاندارد کشوری بالاتر است. معاون نظارت و بهره‌برداری آبفار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نصب یک دستگاه آب شیرین‌کن در روستای مشک‌آباد گفت: خوشبختانه با نصب این دستگاه، مشکل آب شیرین این روستا به طور کامل مرتفع شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار لازم، می‌توانیم در برخی دیگر از روستاها که دارای آب هستند، ولی آب آنها از کیفیت پایین برخوردار است دستگاه آب شیرین نصب کنیم.

ابوالقاسمی راد در ادامه با بیان اینکه مجتمع‌های آبرسانی به ۸۰ روستا و آبرسانی به منطقه سلفچگان در حال حاضر در دست اجرا است، اظهار کرد: این دو مجتمع با مشکل کمبود اعتبار مواجه هستند و به همین دلیل عملیات اجرایی آنها به کندی پیش می‌رود.

وی در پایان با اشاره به اعتبارات مورد نیاز بهره‌برداری از فاز اول این دوطرح آبرسانی تصریح کرد: فاز اول مجتمع آبرسانی به منطقه سلفچگان به ۴‌میلیارد تومان و فاز اول مجتمع آبرسانی به ۸۰ روستای قم به ۳‌میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.