با قابلیت جذب ۱۲هزار تن خرما صورت میگیرد
راهاندازی ۸واحد جدید فرآوری خرما در هرمزگان
بندرعباس - نسترن جعفرپور: مدیر صنایع کشاورزی و مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از اجرای ۸واحد جدید صنایع تبدیلی خرما در این استان خبر داد.
علیرضا پرویزی با اعلام این مطلب افزود: با پایان یافتن و راهاندازی این طرحها بیش از ۱۴۴نفر مشغول به کار میشوند و ۱۲هزار تن خرما برای فرآوری جذب این کارگاهها خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵واحد صنایع تبدیلی خرما در این استان مشغول فعالیت هستند، گفت: ۹واحد این تعداد توسط سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و ۶واحد دیگر آن توسط سازمان صنایع و معادن به بهرهبرداری رسیده است.
پرویزی سرمایهگذاری برای این ۱۵واحد را ۶۷میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : این صنایع برای ۳۹۴ نفر ایجاد اشتغال کردهاند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از این ۱۵واحد، ۹واحد در بستهبندی خرما، ۳واحد در فرآوری خرما، ۲واحد در تولید شیره خرما و یکواحد در بخش سردخانه فعالیت دارند، گفت : تا پایان تابستان امسال بیش از ۴۶هزار تن خرما در این کارگاهها فرآوری و بستهبندی میشود که ۳۰درصد میزان تولید خرمای استان است.
مدیر صنایع کشاورزی و مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در خصوص مسائل و مشکلات توسعه صنایع تبدیلی خرما نیز گفت: بالا بودن هزینههای تولید، بالا بودن سود تسهیلات بانکی و سهلالوصول نبودن اخذ تسهیلات به خصوص سرمایه در گردش، عدم شرکتهای سازنده ماشینآلات در استان، طولانی شدن زمان اجرا به دلایل گفته شده و افزایش هزینهها به دلیل تورم و هزینههای گزاف ناشی از تعرفه برق صنعتی از جمله مواردی است که سرمایهگذاران این صنایع با آن دست به گریبان هستند.
وی به بازاریابی این محصولات هم اشاره کرد و گفت : عدم ترویج فرهنگ مصرف داخلی خرما و ناکافی بودن حمایتهای صادراتی، عدم تواناییواحدهای کوچک صنایع تبدیلی خرما در راهاندازی واحد تحقیق و توسعه، عدم تفاوت قیمت خرمای بستهبندی شده درواحد صنایع تبدیلی باواحدهای سنتی و اجباری نبودن استاندارد خرما، عدم تواناییواحدهای کوچک در توسعه تبلیغات و بازاریابی و عدم توانایی اینواحدها در تامین هزینههای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی نیز از مواردی هستند که میتوان با مرتفع کردن آنها مشکلات را از پیش روی این صنایع برداشت.
پرویزی اجرایی کردن طرح گنجاندن خرما در جیره غذایی دانشآموزان همراه شیر، اعطای تسهیلات با سود و کارمزد کمتر یا حداقل با شرایط آسانتر بهواحدهای صنایع تبدیلی خرما در قالب طرح خرید توافقی خرما، تامین بخشی از هزینههای شرکت در نمایشگاهها به صورت یارانه در قالب موافقتنامههای هزینهای، تشکیل خوشه صنعتی و کنسرسیوم خرما از کشاورز تا صادرکننده و استفاده از برندواحد و معتبر و همچنین شمول استاندارد اجباری بر خرما و حمایت و تشویقهای لازم در زمینه استانداردهای ملی و بینالمللی در محصول خرما را از مواردی دانست که میتواند این صنعت را شکوفا کند.
ارسال نظر