اهواز - کیوانه گرجی: با تلاش پرسنل شرکت ملی حفاری ایران، بازسازی و ارتقای دستگاه ۶۱ فتح ۲۸ روز زودتر از موعد به پایان رسید.

مهندس عبدالعلی مطهری، مدیر طرح بازسازی و ارتقای دستگاه‌های حفاری با اعلام این خبر گفت: توسعه عملیات حفاری و خدمات فنی وابسته به آن، یکی از مهم‌ترین راهکارها برای دستیابی به اهداف کلان صنعت نفت است که به دلیل تحریم‌های گسترده موانع گوناگونی آن ایجاد شده است.

وی به فعالیت‌های سپری شده در این راستا اشاره و اظهار کرد: پس از جاری شدن فرآیندهای بازسازی، ارتقا و راه‌اندازی دستگاه‌های حفاری، با به‌کارگیری حداکثر خدمات بخش خصوصی و برون‌سپاری بازسازی و نوسازی بخش عمده‌ای از ماشین‌آلات و تجهیزات حفاری که در انحصار شرکت بود، با تکیه بر دانش و قابلیت‌های فنی و مهندسی متخصصین این شرکت، زمان بازسازی و راه‌اندازی دستگاه‌های حفاری در خشکی که حدود ۷۶ روز بود به ۴۸ روز کاهش یافت.

مطهری افزود: گرمای بی‌سابقه تابستان امسال و اوضاع نامساعد جوی و گرد و غبار بیمارزایی که از کشور‌های همسایه، نصیب دوران بازسازی دستگاه حفاری ۶۱ فتح شد، باعث ۳ روز زمان فورس ماژور و به تعطیلی کشیده شدن کار بازسازی دستگاه شد، در صورتی که این مدت را از زمان بازسازی کسر کنیم، به طور کلی زمان بازسازی به میزان یک‌ماه زودتر از موعد مقرر به انجام رسیده است.

مدیر طرح بازسازی و ارتقای دستگاه‌های حفاری سپس به مزایای آشکار و پنهان این جلو افتادگی اشاره کرده و توضیح داد: در بخش مزایای آشکار، حداقل ۳۱ روز درآمد یک دستگاه حفاری است که حدود ۹۰۰‌هزار‌دلار برآورد می‌شود که اگر درآمدهای حاصل از خدمات فنی حفاری در یک ماه را نیز به آن اضافه کنیم (مانند سیمانکاری، لوله گذاری، کسب اطلاع از گل حفاری و...) درآمد آشکار آن بیش از یک‌میلیون‌دلار خواهد شد. در بخش مزایای پنهان نیز می‌توان به استحصال گاز و نفت و فروش یا مصرف آن، یک‌ماه قبل از زمان پیش‌بینی شده اشاره کرد. مطهری در پایان مزایای بازسازی دستگاه‌های حفاری را برشمرد و گفت: مهم‌ترین فایده و بااهمیت‌ترین مزایای ناشی از طرح بازسازی دستگاه حفاری ۶۱ فتح در محدوده زمانی که حدود ۶۰‌درصد زمان پیش‌بینی شده را پوشش می‌دهد، ارتقای سطح تخصص، دانش و مهارت کارکنان یا به عبارت دیگر افزایش و توسعه سطح توان عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران است که در بحران‌های اقتصاد کشور می‌تواند نقش ارزنده و موثری را ایفا کند.