مشهد - زهره الو ندی: دبیر انجمن صنفی صنایع پنبه‌پاک‌کنی خراسان رضوی گفت: متاسفانه باید به زودی وابستگی ۱۰۰‌درصدی به پنبه خارجی را جشن گرفت.

محمد علافچی افزود: در سال جاری ۶۵‌هزار تن پنبه محلوج در کشور تولید شده که با توجه به صفر کردن تعرفه واردات پنبه و کاهش شدید قیمت پنبه جهانی در هر کیلو ۴۰۰‌تومان، صنایع نساجی‌ترجیح می‌دهد که پنبه خارجی خریداری کند.

وی اظهار کرد: طی ۸ سال گذشته تنها ۴۰‌هزار تن پنبه محلوج یعنی ماهانه ۵‌هزار تن از داخل خریداری می‌شد و مابقی نیاز خود را ماهانه ۱۳‌هزار تن با واردات پنبه جبران کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ۴۸‌درصد تولید پنبه کشور به مقدار ۳۱‌هزار تن تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری در محوطه کارخانجات پنبه‌پاک‌کنی موجود و بلافروش و در حال تغییر کیفیت و نابودی است. وی ادامه داد: در جلسه مشترک وزرای جهاد کشاورزی و صنایع معادن در پانزدهم تیرماه سال گذشته، سه مورد توافقنامه به تصویب رسید که تعهد صنایع نساجی مبنی بر خرید کلیه پنبه تولید داخل به نرخ توافقی از آن جمله بود.

علافچی با اشاره به اینکه کاهش ۵۰‌درصدی کشت و تولید پنبه دور از انتظار نیست، گفت: وزارت صنایع و معادن که خواهان کاهش تعرفه پنبه بوده و از صنایع نساجی دفاع می‎کند به وظیفه خود در قبال صفر کردن تعرفه که اجرایی کردن بند یک توافقنامه دو وزیر است تا این تاریخ عمل نکرده و به همراه گروه نساجان از نابودی مزارع سپید استقبال کرده و باید به زودی وابستگی ۱۰۰‌درصدی به پنبه خارجی را جشن گرفت. وی افزود: در ازای خرید هر کیلو وش، ۳۷۵‌ریال به حساب کشاورزان پنبه کار واریز می‎شود که این یارانه با توجه به اینکه در اسفند ماه ۸۷ اعلام شده، هیچ دردی را برای صنایع پنبه پاک‌کنی دوا نمی‎کند.

علافچی در ادامه با بیان اینکه صنایع پنبه پاک‎کنی با بحران کاهش بها، بلافروش ماندن ۳۱‌هزار تن پنبه محلوج و نبود نقدینگی روبه‏رو است، افزود: به زودی با کاهش تولید و ورشکسته شدن، کارگران خود را اخراج کرده و خراسان با تولید ۶۵‌درصد پنبه کشور، به تولید محصولات غیرضروری مانند خربزه، هندوانه و... روی خواهد آورد.