استاندار لرستان گفت: این استان به یک کارگاه عمرانی در کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری موج، سیدحسین صابری، با بیان این مطلب توضیح داد: ۲۵‌درصد صنایع سنگ ساختمانی کشور در لرستان تولید و عرضه می‌شود؛ به نحوی که در سفر دوم هیات دولت نیز مصوب شد تا دو پایانه سنگ صادراتی در استان ساخته شود. وی افزود: لرستان دارای فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری است؛ به طوری که هم‌اکنون در آن دو کارخانه تولید لوله‌های GRP (مصرف در صنایع ساختمانی) با سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین ایجاد کارخانه الیاف شیشه با بیش از ۱۱۰‌میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی در حال ساخت است.

استاندار لرستان همچنین شرکت‌های فروآلیاژ و فروسیلیس از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعتی خاورمیانه را متعلق به لرستان دانست و ادامه داد: همچنین بزرگ‌ترین کارخانه تولید آب معدنی خاورمیانه در زمینی به مساحت ۱۴۰‌هزار مترمربع در شهر دورود استان لرستان در دست ساخت است و پتروشیمی ‌لرستان نیز که در سفر دوم هیات دولت مصوب شده بود، تا ۲سال آینده با ظرفیت تولید ۳۰۰‌هزار تن محصولات پتروشیمی‌ آغاز به کار خواهد کرد.

صابری در ادامه به یکی از معضلات و بی‌توجهی‌های طرح بنگاه‌های زودبازده اشاره کرد و افزود: علاوه بر متوقف شدن پرداخت تسهیلات بانکی و کندی در این بخش از دی ماه ۸۶، بخشی از افرادی که در بنگاه‌های زودبازده فعال شده‌اند، بازنشسته‌ها و آشنایان کارفرمایان هستند؛ به نحوی که در اهداف بنگاه‌ها ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار اعلام شده بود.

ساخت بلندترین سد بتنی برقابی دنیا

وی همچنین از آغاز ساخت چندین سد آبی بزرگ در لرستان طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: سد بختیاری به عنوان بلندترین سد بتنی برقابی دنیا در لرستان ساخته می‌شود که در این بخش سد رودبار نیز دارای ۵۰‌درصد پیشرفت فیزیکی است. در این زمینه حجم اعتبارات آب منطقه‌ای استان نیز از ۳۴‌میلیارد تومان سال گذشته به ۱۱۰‌میلیارد تومان رسیده است.

این مقام مسوول در زمینه ایجاد نیروگاه نیز توضیحاتی داد و گفت: بزرگ‌ترین نیروگاه سیکل ترکیبی منطقه در لرستان با ۸ واحد گازی و ۴ واحد بخار در دست ساخت است و پیش‌بینی می‌شود اولین واحد آن در تابستان آینده وارد مدار شود.

استاندار لرستان با اشاره به تامین آب سدهای کرخه و دز(واقع در خوزستان) از سرچشمه‌های لرستان، افزود: به طور متوسط حجم ذخایر آبی استان سالانه ۵/۱۳‌میلیارد مترمکعب است که از این طریق چند استان همجوار نیز می‌توانند از منابع آبی لرستان برخوردار شوند.وی در زمینه طرح‌های عمرانی لرستان بودجه سال جاری این بخش استان را ۱۶۸‌میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: بخشی از بودجه نیز از طریق وزارتخانه‌ها به استان تزریق می‌شود. صابری افزود: در قانون بودجه سال جاری ۴۰‌میلیارد تومان به این امر اختصاص یافته که در این رابطه کارگروه توسعه و عمران نیز تشکیل شده است.

استاندار لرستان در مورد طرح‌های راهسازی نیز خاطرنشان کرد: بزرگترین پروژه آزاد راهسازی کشور در لرستان به طول ۱۰۴ کیلومتر در دست ساخت است و هم‌اکنون نیز بیش از ۸۲‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد، به نحوی که طول مسیر فعلی ۱۶۸ کیلومتر است که لرستان را به پل زال در استان خوزستان وصل می‌کند.

رتبه اول در نرخ بیکاری و مطالبات معوق

به گفته وی طبق آخرین آمارگیری رسمی، لرستان با بیش از ۱۸‌درصد نرخ بیکاری بالاترین رقم در بین استان‌های کشور را دارد، به نحوی که این رقم در پایان اسفند ماه ۸۷ حدود ۵/۱۷‌درصد بوده است.

صابری به نحوه آمارگیری و پایه‌های آماری مرکز آمار اشکالاتی را وارد دانست و تصریح کرد: کار فصلی، مشکلات فرهنگی و شناور بودن نرخ بیکاری در فصل‌های مختلف از مشکلات اشتغال در لرستان محسوب می‌شوند.

استاندار لرستان مشکلات مربوط به معوقات بانکی را یکی دیگر از معضلات لرستان اعلام و بیان کرد: استان ما علاوه بر بیکاری در مطالبات معوق نیز دارای رتبه اول است.

وی گفت: علاوه بر متوقف شدن پرداخت تسهیلات بانکی و کندی در این بخش از دی ماه ۸۶، بخشی از افرادی که در بنگاه‌های زودبازده فعال شده‌اند بازنشسته‌ها و آشنایان کارفرمایان هستند؛ به نحوی که در اهداف بنگاه‌ها ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار اعلام شده بود.

ایجاد ۲۹ منطقه گردشگری

استاندار لرستان اظهار کرد: لرستان از قطب‌های پرورش ماهی کشور محسوب می‌شود و سالانه با‌هزار تن تولید عسل در این بخش تولیدات خوبی دارد.وی تولیدات دامی ‌لرستان را ۲/۶‌میلیون واحد دامی‌اعلام و افزود: این استان در بخش کشاورزی دارای زمین‌های مستعدی است که از ۸۰۰‌هزار هکتار آن ۲۵‌درصد دارای کشت آبی و مابقی نیز دیم است.

صابری از خرید ۴۰۰‌هزار تن گندم مازاد از کشاورزان در سال جاری خبر داد و گفت: در این بخش ظرفیت سیلوها نیز نسبت به سنوات گذشته ۳برابر شده و در حال حاضر به ۳۲۰‌هزار تن بالغ شده است.

وی وضعیت گردشگری و جذب توریسم استان را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: در سفر دوم هیات دولت به لرستان ایجاد ۲۹ منطقه گردشگری در لرستان به تصویب دولت رسید.

این مقام مسوول ابراز کرد: در سفر دوم هیات دولت ۲۱۶ مصوبه و ۱۹ توافقنامه داشتیم که تاکنون ۲/۶۱‌درصد از آن اجرا شده و ۸/۳۸‌درصد دیگر نیز در دست پیگیری است.