ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مازندران گفت: ۴۷‌درصد آب‌های سطحی استان مازندران به روش نیمه مدرن و سنتی استفاده می‌شوند.

عزیزا... واحد در کمیته برنامه‌ریزی استان برای تامین آب مطمئنه امور شرب و کشاورزی با بیان این مطلب افزود: این در حالی است که از دو میلیارد و یکصد مترمکعب آب زیرزمینی در استان نیز تنها ۵۶‌درصد بهره‌برداری می‌شود. مدیر آب منطقه‌ای مازندران میانگین بارش سالانه باران در استان را ۷۰۰میلی‌متر اعلام کرد و گفت: پتانسیل ذخیره آبی استان ۴۹۰۰میلیون مترمکعب است‌، ولی در نهایت ۴۶‌درصد آن استفاده می‌شود.

واحد گفت: آبخیز و رودخانه‌ها به‌عنوان منابع اصلی تامین آب استان هستند که هم‌اکنون دچار خطر جدی شده‌اند، به گونه‌ای که برخی از این رودخانه‌ها تا ده متر دچار افت بستر شده‌اند.

وی گفت: از چهار سال قبل با توجه جدی به ساخت سد، تهیه آب شرب از آب سطحی در دستور کار قرار دارد به‌گونه‌ای که ظرفیت آب سدها از ۲۳۰میلیون مترمکعب سال ۸۴ به ۵۵۲‌میلیون مترمکعب در سال جاری رسیده و میزان آب شرب از ۲۸۵‌میلیون مترمکعب به ۵۰۰‌میلیون مترمکعب رسیده است.

وی در ادامه این جلسه طی گزارشی از روند طرح آبرسانی زیر آب، شیرگاه و روستاهای مسیر آن از چشمه گلناب دره، گفت: برای این طرح ۶۸‌کیلومتر لوله‌گذاری خواهد شد که تاکنون ۶۱‌کیلومتر آن نهایی شده است. وی گفت: با بهره‌برداری از این طرح در مرحله اول ۴۵۰۰۰ نفر و ۱۱ روستا با جمعیت حداقل ۶۰۰۰ نفر از آب شرب سالم بهره خواهند برد و میزان آب مصرفی این مسیر ۲۳۰لیتر بر ثانیه است.

واحد گفت: بهسازی چشمه گلناب دره به دلیل وقوع سیلاب با ۸۰میلیون تومان اعتبار نسبت به دیوار‌سازی آن برای انسداد جریان طبیعی مسیر آب چشمه آغاز شده است. ولی‌ا... فرزانه، معاون برنامه‌ریزی استاندار مازندران نیز در این جلسه گفت: ۶۷‌درصد سرمایه‌گذاری در امور آب استان بعد از انقلاب اسلامی صورت گرفته است. وی با اشاره به طرح‌های در دست ساخت آبرسانی به شهرهای گروه الف استان گفت: از چهار سال قبل تهیه آب شرب از آب‌های سطحی در مازندران با ساخت سد آغاز شده است که سد مخزنی البرز با پایان آبگیری و بهره‌برداری کامل نیاز آبی این شهرها را تامین خواهد کرد.