ساماندهی رودخانه‌های غرب مازندران

ساری- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: پنجمین جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران به ریاست معاون برنامه‌ریزی استاندار و با حضور اعضا در خصوص بررسی آلایندگی‌های رودخانه‌ سه‌هزار تنکابن و فعالیت صندوق بیمه محصولات کشاورزی برگزار شد. ولی‌ا... فرزانه، معاون برنامه‌ریزی استاندار مازندران در این جلسه گفت: اجرای طرح‌های عمرانی در غرب استان به دلیل محدودیت مصالح کوهی و رودخانه‌ای با مشکلاتی همراه است که با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و ساماندهی رودخانه‌ها این مشکل حل می‌شود.

وی برای جلوگیری از افزایش آلودگی رودخانه‌ها و رقابت سالم بین تولیدکنندگان و کاهش قیمت مصالح گفت: باید ستادی با حضور دستگاه‌های اجرایی برای تجمیع کارگاه‌های دانه‌بندی شن و ماسه ایجاد شود و با اتخاذ سیاست مناسب راهکارهای لازم شناسایی شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار، ساماندهی معادن شن و ماسه، انتقال معادن بالادست به مناطق پایین‌دست، رعایت الگوهای زیست‌محیطی و حفظ چشم‌اندازهای طبیعی را از جمله راهکارهای جلوگیری از آلایندگی رودخانه‌ها و تامین مصالح برشمرد.

فرزانه افزود: کشاورزی فعالیتی سرشار از مخاطرات است که در این فعالیت انواع مخاطرات دست به دست هم داده و مجموعه شکننده و آسیب‌پذیری را برای تولیدکنندگان فراهم می‌آورد. از این رو، بیمه محصولات کشاورزی سازوکاری برای مشارکت در ریسک است.

وی از نارضایتی کشاورزان در خصوص نحوه تعیین خسارات و پرداخت بیمه محصولات کشاورزی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که ستاد بیمه استان در بومی کردن آیتم‌های بیمه محصولات کشاورزی قدم‌های موثر و جدی بردارد.