در هماندیشی توسعه و بهسازی آببندانها در مازندران عنوان شد
۵ /۲درصد از مساحت استان مازندران آببندان است
ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: بیش از ۹۰درصد از آببندانهای استان مازندران در دشت مرکزی این استان قرار گرفته است و براساس آمار ۵/۲ درصد از مساحت استان مازندران آببندان است. عزیزا... واحد، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل آب منطقهای استان مازندران در جلسه هماندیشی توسعه و بهسازی آببندانها با اعلام مطلب فوق افزود: ظرفیت آببندانهای استان ۴۶۰میلیون مترمکعب است که با هدف تامین آبهای زراعی ساخته شدهاند و جانمایی آنها متناسب با تاسیسات سنتی و مدرن آبگیری از مجاری عمومی آب است.
وی افزود: پرورش ماهی و گردشگری نیز از اهداف جانبی ساخت آببندانها به شمار میرود.
واحد با بیان اینکه آببندانها از ابنیههای مهم در سیستم مدیریت منابع آب در استان مازندران هستند، نقش آنها را در تامین آب کشاورزی بسیار مهم دانست.
وی با اشاره به طرحهای چالوس، هراز، البرز، شهید رجایی و گلورد گفت: تامین ۳۰۲میلیون مترمکعب از آب مورد نیاز آببندانهای محدوده این طرحها از طریق سدها و شبکههای یاد شده تامین خواهد شد.
وی تصریح کرد: در ۱۰سال گذشته ۱۴۱ قطعه آببندان با صرف ۷۰میلیارد ریال اعتبار برای تامین آب ۲۰هزار هکتار از زمینها مرمت شد، و تاکنون نیز ۳۵ سردهنه مدرن و بتنی به منظور آبگیری آببندانها توسط شرکت آب منطقهای استان مازندران شده است.
این در حالی است که هر ساله تمامی سردهنههای سنتی که تعداد آنها یکهزار و ۷۰۰ عدد است، توسط مسوولان و همکاران در این شرکت بازسازی و انهار زراعی منتهی به آببندانها نیز لایروبی و مقسمهای آنها مرمت میشود.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران در ادامه امور سازهای، مدیریتی و مالکیتی آببندانها، انجام مطالعات جامع، تدوین استانداردهای لازم، اختصاص ردیف اعتباری مستقل، ایجاد تشکل زراعی و آببران و بهرهگیری از تسهیلات بانکی و جلب سرمایهگذاری بخشخصوصی را برای آببندانهای استان، ضروری دانست.
ابوطالب شفقت، استاندار مازندران نیز در این هماندیشی گفت: به رغم اینکه استان مازندران منطقه پر بارانی است ولی در برخی از ماههای سال درگیر کمبود آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی میشود.
وی راهحل این مشکل را مدیریت صحیح بر آب استان براساس نیازهای جامعه دانست و افزود: متاسفانه در حال حاضر تنها ۵درصد از آب استان مدیریت میشود، به همین دلیل در استان مازندران با مشکل کمآبی روبهرو هستیم که زیان آن متوجه تمام کشور میشود.وی به نقش آببندانها در زندگی مردم شمال کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۱۷هزار هکتار آببندان در مازندران موجود است که سالانه ۲۴هزار تن ماهی در آنها تولید میشود و بیش از ۵۰هزار هکتار از زمینهای کشاورزی را نیز برای آبیاری پوشش میدهد.
ساعدی، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: آببندانها علاوه بر تامین آب کشاورزی باعث ایجاد اشتغال برای جوانان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرهای بزرگ میشوند. بنابراین توجه جدی مسوولان به این مقوله ضروری است.
وی در ادامه به ارائه وامهای اشتغالزا در این زمینه اشاره کرد و افزود: سعی بر این است در برنامه پنجم توسعه ردیف مستقل بودجه برای آببندانها تعریف شود، چرا که وظیفه هر دولتی ایجاد اشتغال و امکانات زیربنایی برای مردم است.
زندهرو، قائم مقام معاونت صنایع و امور زیربنایی کشور نیز در این هم اندیشی توسعه گفت: بیش از ۵۰درصد تولیدات استان مازندران به آببندانها وابسته است؛ بنابراین لازم است با تحقیقات، پژوهش و انجام برنامهریزیهای مناسب شرایط استفاده بهینه از آنها فراهم شود.
ارسال نظر