تجهیز 770 روستای خراسان رضوی به دفاتر فناوری اطلاعات

امکان خرید اینترنتی و پیش فروش بلیت اتوبوس بین شهری در روستاهای خراسان رضوی امکان‌پذیر می‌شود مشهد-خبرنگار دنیای اقتصاد: برای نخستین بار با تجهیز روستاهای استان به فناوری اطلاعات (I.T.C) امکان خرید اینترنتی و پیش‌فروش بلیت اتوبوس بین شهری در روستاهای استان امکان پذیر می‌شود.

براساس این گزارش، در نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران مرتبط با فناوری (I.T.C) روستایی خراسان رضوی، ‏مدیر کل اداره پست استان با اعلام این مطلب افزود: با رونق فناوری الکترونیک در روستاها طرح امکان خرید اینترنتی در فضای مجازی اینترنت و طرح خرید بلیت اتوبوس بین‌شهری به صورت online در روستاهای استان در دستور کار قرار گرفته که بخش مالی این دو طرح توسط اداره پست بانک استان انجام خواهد شد.

مهندس رضایتی افزود: با تحقق این دو طرح بخش زیادی از عبور و مرور پرزحمت و وقت‌گیر روستاییان به شهرها متوقف خواهد شد.

مدیر شعب پست بانک استان نیز در بخشی از این همایش از تجهیز ۷۷۰ روستای استان به دفاتر فناوری اطلاعات (I.T.C) خبر داد و افزود: در سال‌جاری نیز با آغاز به کار تعدادی دیگر از این دفاتر آمار کل دفاتر خدماتی روستایی به ۸۵۰ دفتر افزایش خواهد یافت.

علیرضا مهرآبادی خاطرنشان کرد: باتوجه به اسکان ۳۰ تا ۴۰درصد جمعیت کشور در روستاها، توسعه پایدار روستاها مورد توجه دست‌اندرکاران است و از همین رو از سال ۸۶ با شناسایی کارگزاران و پیمانکاران و آموزش ۷۰۰ نفر در یک و نیم سال اخیر، این دفاتر در روستاها فعال شد تا به ارائه تسهیلات به روستاییان زحمتکش و خدوم بپردازد.

وی افزود: وجود دفاتر فناوری اطلاعات در روستاها به جز تسهیلات ویژه، امکان ارائه خدمات دیگر را هم فراهم کرده و پرداخت ۱۱۵هزار مورد سود سهام عدالت تا روزهای پایانی امسال توسط این دفاتر امکان‌پذیر شد و تاکنون ۱۰۵ نفر برای دریافت سود سهام عدالت به دفاتر ما در روستاها مراجعه کرده‌اند.

در ادامه مدیرعامل شرکت مخابرات استان نیز در این نشست با مقایسه خدمات ارائه شده به روستاییان در گذشته، امکان پرداخت قبوض، کارت سوخت و هزاران خدمت دیگر را به روستاییان حاصل تلاش دست‌اندرکاران دانست.

کارگزار با اشاره به الزامات بین‌المللی، ملی و کاربردی هزینه اجرای این برنامه‌ها را حدود ۱۷۵میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در مرحله بعد تجهیز و مقاوم‌سازی دفاتر روستایی در دستور کار است و در سال‌جاری فراخوان گسترده واگذاری این دفاتر به افراد علاقه‌مند نیز انجام می‌شود.

معاون پشتیبانی و نیروی انسانی استاندار نیز در این همایش به ارزش افزوده اقتصادی بالای روستاییان در کمترین امکانات اشاره کرد و گفت: توسعه روستاها و توجه به نقاط محروم استراتژی مهم دولت نهم است.

عبدالملکی یادآور شد: به منظور ارائه خدمات الکترونیکی ارائه خدمت در ۱۶۰ دستگاه و نهاد استان به مردم کاملا الکترونیکی شده و هرچند ناکافی است، اما تاثیرات خوبی داشته است.

وی گفت: الکترونیکی کردن خدمات در این دستگاه ها با حدود یک‌میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان کمک استانداری محقق شده است و از این پس باید بکوشیم تا فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیکی نهادینه شود.

عبدالملکی افزود: تا زمانی که استفاده خدمات اینترنتی در میان مردم تعمیم نیابد، فعالیت‌های دستگاه‌ها به چشم نمی‌آید و این کار وظیفه رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی، آموزشی و اطلاع‌رسانی است.