میلیونها ایرانی میهمان جنوب و شمال کشور شدند
احوال استانهای پرسفر در نوروز ۸۸
گروه استانها- مریم علیزاده: حجم سنگین خودروهای عبوری در جادههای کشور طی ایام نوروز و غافلگیری برخی استانها از ورود زیاد مهمانان نوروزی نشان داد که مسافران نوروز ۸۸ بدون اعتنا به عدم اختصاص سهمیه بنزین ویژه عید، آمار سفر در تعطیلات را به نسبت سال قبل افزایش دادند. به نظر میرسد بنزین ذخیره در کارت سوخت خودروها انگیزه کافی برای سفر در این ایام را برای مردم ایجاد کرده بود. امسال در استانهای جاذب سفرهای نوروزی، تعداد مسافران تا ۲۰۰درصد در مقایسه با عید سال گذشته رشد داشت.
گروه استانها- مریم علیزاده: حجم سنگین خودروهای عبوری در جادههای کشور طی ایام نوروز و غافلگیری برخی استانها از ورود زیاد مهمانان نوروزی نشان داد که مسافران نوروز ۸۸ بدون اعتنا به عدم اختصاص سهمیه بنزین ویژه عید، آمار سفر در تعطیلات را به نسبت سال قبل افزایش دادند. به نظر میرسد بنزین ذخیره در کارت سوخت خودروها انگیزه کافی برای سفر در این ایام را برای مردم ایجاد کرده بود. امسال در استانهای جاذب سفرهای نوروزی، تعداد مسافران تا ۲۰۰درصد در مقایسه با عید سال گذشته رشد داشت.
بنابر آمارهایی که ستادهای نوروزی استانها منتشر کردند، شهرهای شمالی و جنوبی مقصد عمده سفرهای نوروزی بوده است. اما جزایر جنوبی کشور در نوروز 88 برخلاف سالهای گذشته روزهای خلوتی را پشتسر گذاشتند.
در این میان، مسافرت به نقاط مختلف کشور برخی وعدههای توخالی از جمله توسعه جادههای کشور و ساخت بزرگراه را آشکار کرد. از آن جمله آزادراه قزوین- رشت است که براساس وعده وزیر راه قرار بود نوروز امسال افتتاح شود، اما خلف وعده باعث شد مسافران استان گیلان همچنان مسیر پرحادثه در جاده قدیمی قزوین به رشت را طی کنند و البته حوادث تلخی نیز در این مسیر رقم بخورد. بسیاری از دوربینهای کنترل سرعت نیز در جادههای حساس و پرتردد فاقد کارآیی بود، به طوری که در اتوبان تهران_قم اغلب دوربینها کار نمیکرد و در آزادراه تهران_کرج نیز دوربینهای تازه نصب شده فقط جنبه تزئین جاده و سرگرمی لحظهای رانندگان را داشت.
براساس این گزارش، 10 استان گیلان، مازندران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، همدان، هرمزگان، خوزستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بیشترین مسافران نوروزی را درخود جای دادند.
اما آغاز بهار و تعطیلات نوروز چهره برخی استانها را با بارش برف زمستانی کرد به طوری که در استانهای تهران، گیلان، مازندران، اصفهان و زنجان از شب دهم تا ظهر یازدهم فروردین آنچنان برفی باریدن گرفت که بسیاری از مسافران به دلیل نداشتن پوشش زمستانی مجبور به ترک محل شدند. در این میان ساکنان چادرهای مسافرتی بیشترین آسیب را از برف زمستانی در روزهای بهاری دیدند. مسیرهای منتهی به استانها نیز برای ساعاتی مسدود شدند، اما به دلیل افزایش یکباره دما تنها چند ساعت پساز بارش برف این مسیرها باز شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، در 13 روز عید امسال حدود 100میلیون نفر مسافرت نوروزی در استانهای سراسر کشور ثبت شد. به گفته رییس سازمان گردشگری، این آمار تا پایان روز نهم بیشاز 80میلیون نفر مسافرت بود.
اسفندیار رحیم مشایی با اشاره به ثبت ۳۳میلیون و ۳۲۶ نفر شب اقامت در هتلها و مراکز اقامتی طی این ۹ روز خاطرنشان کرد: امسال با توسعه طرح نظارت از مراکز اقامتی بیشاز ۲۷هزار و ۸۹۲ مورد بازرسی انجام شد که نتیجه آن ۵/۶ مورد تشویقی به دلیل خدمات شایسته، یکهزار و ۱۴۷ تذکر شفاهی، یکهزار و ۴۷۱ اخطار کتبی و ۶۵ مورد هم تعلیق و تعطیلی واحدهای اقامتی به دلیل تخلف بوده است.
معاون رییسجمهوری در خصوص میزان تردد مسافران نوروزی به ترتیب استانهای اصفهان، مازندران، خراسان رضوی و فارس را پرترددترین استانها دانست و افزود: از نظر اقامت گردشگران نوروزی نیز استانهای مازندران، خراسان رضوی، هرمزگان و فارس بالاترین رتبهها را دارند.
وی با اشاره به افزایش ۴۰درصدی ظرفیت اسکان رسمی در سراسر کشور، عنوان کرد: اقامتهای پراکنده یکی از مشکلات سفرهای نوروزی در سال گذشته بود که با برنامهریزیهای سازمان در سال جاری شاهد خدماترسانی مطلوبتری بودیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور همچنین از رضایتمندی 90درصدی مسافران نوروزی در سفرهای نوروزی سال 88 خبر داد.
مشایی در خصوص معرفی شایسته آثار تاریخی کشور به گردشگران برای توزیع سود در مناطق مختلف خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش عملکرد اعلام شده، در سفرهای نوروزی امسال، بازدید از مناطق تاریخی در مقایسه با سال گذشته ۱۵درصد افزایش داشته است.
روز پرحادثه
نوروز امسال سختگیریهای پلیس نیز نتیجه داد و باعث شد میزان تصادفات تا ۱۷درصد کاهش یابد.
سردار احمدرضا رادان، جانشین فرمانده ناجا در سفر به شیراز این خبر را داد، اما در ادامه روز دوم فروردین را با 50 کشته از حوادث رانندگی، پرحادثهترین روز معرفی کرد.
مسافرت میلیونی به خراسانرضوی
این گزارش حاکی است در تعطیلات نوروز بیشاز 7میلیون نفر به استان خراسان رضوی سفر کردند. رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسانرضوی از افزایش 160درصدی اسکان مسافران نوروزی در این استان خبر داد.
محسن لشگری در گفتوگو با ایسنا تعداد اسکان و اقامت مسافرین نوروزی تا پایان روز یازدهم فروردینماه را پنجمیلیون و ۵۰۰هزار نفر اعلام کرد و افزود: تا پایان همین روز ششمیلیون و ۲۵۰ نفر نیز آمار ورودی گردشگر به استان بوده است.
او افزود: بیشتر شهرهای خراسان رضوی به خصوص شهرهایی مانند سبزوار، گناباد و نیشابور که در موقعیت ورودی استان بودند یک کمپینگ یا پایگاه استقبال از زائران و مسافران به نام «طریق الرضا(ع)» ایجاد کردند تا در این پایگاه مکانهای دیدنی، تاریخی و قابل استفاده برای انواع خدمات به مسافرین به آنها معرفی شود. وی اضافه کرد: ایجاد این پایگاههای استقبال در موقعیتهای ورودی شهرها فرصتی بود تا هر دستگاهی که قصد خدمترسانی به مردم را داشت ظرفیتها و پتانسیلهای خود را به نمایش بگذارد و آن را به مردم دیگر شهرها معرفی کند.
۴۸۰میلیارد تومان عایدی مازندران از مسافران نوروزی
گزارشها حاکی است در استان مازندران نیز در ایام تعطیلات، مسافران نوروزی بیش از 480میلیارد تومان درآمد عاید استان کردند.
محمدرضا شیدفر، جانشین دبیر ستاد تسهیلات سفر مازندران در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزود: این میزان درآمد در پی سفر بیش از هشتمیلیون گردشگر از ابتدای تعطیلات نوروزی به دست آمد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران تصریح کرد: آمار تعداد گردشگر به مازندران در حالی به دست آمد که تعداد کل گردشگران نوروزی در کل این ایام در سال گذشته پنجمیلیون و 700هزار نفر بوده است. براساس گزارش دنیای اقتصاد و بنابر اعلام مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ساری میزان مصرف بنزین طی یازده روز اول عید نسبت به مدت مشابه پارسال در استان مازندران 12درصد رشد داشت به طوریکه 26میلیون لیتر بنزین در این مدت در مازندران توزیع شده است.
آب و هوای مساعد در جنوب
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان نیز آمار مسافران به استان خوزستان را تا پایان 4 فروردین ماه سال جدید نزدیک به یکمیلیون و 500هزار گردشگر اعلام کرد.
غلامرضا شجاعی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه آمارهای اعلام شده درباره ورود گردشگران به استان خوزستان، بدون احتساب کاروانهای راهیان نور است، گفت: مطلوب بودن آب و هوا و کاهش گرد و غبار، ورود گردشگران به استان را افزایش داد.
وی با اشاره به برپایی کمپهای موقت اسکان در کلیه شهرستانهای استان خوزستان ادامه داد: علاوه بر کمپهای موقت، در پارکهای بزرگ هر یک از شهرستانهای استان، محل نصب چادرهای مسافران نوروزی فراهم شد.
شجاعی همچنین از تجهیز بیش ازهزار مدرسه در سراسر استان خوزستان برای اسکان مسافران نوروزی خبر داد و گفت: آموزش و پرورش با دریافت تعرفههای مشخص برای اسکان فرهنگیان و غیرفرهنگیان با ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان، بیشترین همکاری را داشت.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان؛ «چغازنبیل» و آبشارهای شوشتر را از شلوغترین بناهای مورد بازدید گردشگران نوروزی برشمرد و گفت: بیشترین اسکان مسافران نوروزی نیز در اهواز و دزفول صورت گرفت.
شجاعی با اشاره به اشغال ۱۰۰درصدی هتلهای موجود در استان خوزستان خاطرنشان کرد: به جز هتلهای شهرستان صنعتی ماهشهر، ظرفیت چهارهزار تخت موجود استان کامل شد.
بیشترین بازدیدها از آرامگاه حافظ و تخت جمشید
استان فارس نیز تا پایان روز پنجم فروردین از بیش از ۳میلیون نفر گردشگر پذیرایی کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، علیرضا دژبد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس با اعلام این خبر گفت: این آمار مجموع ورودی مسافران از مبادی زمینی و هوایی را شامل میشود.
وی ادامه داد: از مجموع مسافران ورودی به استان فارس، دومیلیون و ۱۳۷هزار نفر شب اقامت در فضاهای پیشبینی شده اسکان مسافران صورت گرفته است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس، میزان اسکان مسافران در شهر شیراز را یکمیلیون و 777هزار نفرشب دانست و گفت: حدود یکمیلیون از مسافران ورودی به استان را فرهنگیان شامل میشوند که در مدارس و خانههای معلم اسکان داده شدهاند.
دژبد با اشاره به ورود بیش از ۵/۲میلیون نفر به حرم شاهچراغ اضافه کرد: آرامگاه حافظ با ۲۲۵هزار نفر بازدید کننده تا به حال بیشترین بازدید کننده را داشته است.
به گفته وی، تخت جمشید با 220هزار نفر و آرامگاه سعدی با 175هزار نفر در رتبههای بعدی بیشترین بازدیدکننده قرار دارند.
رشد ۲۰درصدی مسافر به نصف جهان
تا پایان روز پنجم فروردین ماه نزدیک به سهمیلیون گردشگر نوروزی نیز به استان اصفهان وارد شدند که از این میزان، حدود یکمیلیون نفر در فضاهای پیشبینی شده اسکان و پذیرایی شدند.
در استان اصفهان بهطور متوسط هر شب امکان اقامت ۲۰۰ تا ۲۵۰هزار نفر در مراکز رسمیاقامتی استان مانند هتلها، هتل آپارتمانها، کمپها موقت، خانههای استیجاری و مدارس فراهم شد.
معاون گردشگری سازمان فرهنگی و گردشگری استان اصفهان، با بیان این که نسبت به مدت مشابه سال قبل ورود گردشگران به بناهای تاریخی 15 تا 20درصد افزایش داشته است گفت: بیشترین بازدید کنندگان نوروزی اوقات خود را در کاخ چهلستون و باغ فین کاشان گذراندهاند، به طوری که روزانه 20هزار نفر از این دو مکان دیدن کردهاند.
کرمانشاه دومیلیون نفر
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه نیز آخرین آمار مسافران نوروزی را که به این استان وارد شدهاند، بیش از دومیلیون نفر اعلام کرد.
اسدالله بیرانوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای تعطیلات نوروز تا پایان نهم فروردینماه، دومیلیون و ۲۰۰هزار نفر به استان کرمانشاه وارد شدهاند که این تعداد مسافر در مقایسه با مدت مشابه سال پیش، ۲۶درصد رشد کرده است.
وی بیان کرد: حدود 836هزار نفر از این مسافران در اماکن اقامتی استان شامل هتلها، مهمانپذیرها، مدارس و... اسکان یافتهاند.
او ادامه داد: امسال مجموعههای تاریخی و تفریحی طاقبستان، غار قوریقلعه، ریجاب، بیستون و سراب نیلوفر، بیشترین تعداد بازدیدکننده را داشتهاند.
هرمزگان و ظرفیت تکمیل هتلها
خبرها حاکی است که ظرفیت هتلهای استان هرمزگان نیز در ایام تعطیلات به خصوص تا نهم فروردین کاملا پر بوده است.
ناصر احمدی، دبیر جامعه هتل داران این استان با اعلام این خبر ادامه داد: در سالهای گذشته معمولا کسانی که برای اقامت در استان هرمزگان از چادر استفاده میکردند، بعد از اقامتی سه روزه بازمی گشتند؛ اما امسال شهرداری با در نظر گرفتن حمام و سرویس بهداشتی برای آنها در بوستانهای مختلف به افزایش میزان اقامت آنها کمک کرد و باعث افزایش رضایت گردشگران نوروزی شد.وی با اشاره به اینکه امسال سومین سال استفاده از طرح کاشانه در این استان است، گفت: در نوروز امسال حدود 500 خانه با نظارت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اداره اماکن شرکت کردند و تعدادی از گردشگران نوروزی نیز در این خانهها اقامت داشتند. به علاوه عدهای نیز از طریق بنگاههای املاک یا به صورت شخصی خانههای خود را در اختیار گردشگران نوروزی قرار داده بودند.
رشد ۸۰ درصدی مسافرت به یزد
به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد، اسکان مسافران نوروزی در این استان نیز در 10 روز نخست سال نسبت به ایام نوروز سال گذشته 80درصد رشد داشت.
عزیزالله سیفی در گفتوگو با ایسنا ادامه داد: بر اساس آمار بهدست آمده در این ۱۰ روز دومیلیون و ۴۰۵هزار و ۱۸۳ نفر مسافر به شهر یزد وارد شده و ۷۳۷هزار و ۷۸۹ مسافر در این شهر اسکان یافتهاند.
او با اشاره به برگزاری تورهای یک روزه از شهر یزد به شهرستانهای استان با همکاری 15 آژانس در دفاتر خدمات مسافرتی این استان اظهار کرد: در طول ایام تعطیلات علاوه بر 40 هتل استان با 2600 تخت و 404 تخت مهمانپذیرهای استان بیش از 3500 کلاس درس، مهمانسراهای کلیه نهادها و ادارهها، خانههای استیجاری، خوابگاههای دانشجویی و دانشگاهها و تعدادی از سالنهای ورزشی، 12 کمپ و کمپینگ نیز در استان در اختیار میهمانان نوروزی قرار گرفت.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد شهرهای طبس، اردکان، میبد و ابرکوه را به ترتیب بعد از شهر تاریخی یزد، از جمله شهرهایی دانست که تعداد بیشتری از مسافران نوروزی از آنها و آثار تاریخی این شهرها بازدید کردهاند.
رشد 200درصدی مسافرت به آذربایجان غربی
بیش از یکمیلیون مسافر نوروزی نیز از استان آذربایجان غربی دیدن کردند.
به گزارش ایسنا، محمد اشتری، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی با اعلام این مطلب گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 200درصد افزایش یافته است. او مهمترین جاذبههای تاریخی بازدیدشده توسط مسافران نوروزی را مجموعه تخت سلیمان، غار سهولان، مزار شمس تبریزی و مجموعه جهانی قرهکلیسا اعلام کرد.
ارسال نظر