مشکلات تعاونیهای تولیدی مازندران بررسی شد
ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: به منظور بررسی وضعیت و مسائل و مشکلات شرکتهای تعاونی تولید استان، گردهمایی توجیهی مدیران عامل تعاونیهای تولید استان مازندران، در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد.
در این گردهمایی سید غلامحسین طباطبایی، مدیر کل دفتر نظامهای بهرهبرداری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تعداد تعاونیها قبل از انقلاب ۱۹ شرکت بوده که هم اکنون به بیش از ۱۳۳۲ شرکت رسیده است، گفت: شرکتهای تعاونی تولید کشور حدود ۴۰۰ هزار عضو را تحت پوشش دارند که با احتساب خانوادههای آنان ۲میلیون نفر به این سیستم مرتبط هستند.
وی افزود: این شرکتها بیش از ۴میلیون و ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را که بیش از ۳۰ درصد این اراضی آبی است تحت پوشش خود قرار دادهاند. طباطبایی با بیان اینکه در برنامه توسعه پنجم سالانه به طور متوسط چندین شرکت تعاونی تولید، ۳۰ شرکت سهامیزراعی و ۲۰ شرکت کشت و صنعت خصوصی ایجاد خواهد شد، گفت: برای شکلگیری شرکتهای تعاونی تولید و سهامیزراعی، نظام بهرهبرداری وزارت جهاد کشاورزی کمکهای مالی و تسهیلاتی را تعریف کرده است و تاکنون ۵۰۰میلیارد ریال اعتبار ملی برای این شرکتها اعتبار اختصاص داده شده است. وی تسهیلات سرمایه در گردش این شرکتها که در سال گذشته ۸۵میلیارد ریال بوده است را از دیگر خدمات وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: امسال نیز ۱۴۰میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش برای شرکتهای تعاونی تولید و سهامیزراعی اختصاص یافته و علاوه بر این تسهیلات نیزدر تخصیص اعتبارات ملی، خشکسالی و سرمازدگی شرکتهای تعاونی تولید در اولویت هستند.
وی افزود: در سالجاری مبلغ ۳۴۵میلیون تومان از دو منبع اعتبارات فنی و سرمایه در گردش به شرکتهای تعاونی تولید استان مازندران اختصاص داده شده است. در ادامه حسین عرب، معاون توسعه مدیریت منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با واگذاری امور به بخش خصوصی در قالب اتحادیهها و شرکتهای تعاونی تولید میتوانیم باعث تقویت بخش کشاورزی شده و خدماترسانی مناسبی را به کشاورزان داشته باشیم.
وی بر ارتباط بین شرکتهای خدمات مشاورهای با تعاونی تولید وانسجام و یکپارچه شدن امور مربوط به تعاونی روستایی و تعاونیهای تولید تاکید کرد.
سید داوود موسوی، مدیر صنایع کشاورزی و مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم با اشاره به نقش تعاونیهای تولید در توسعه بخش کشاورزی، توجه بیشتر و حمایت از تعاونیهای تولید را مورد تاکید قرار داد و خواستار فعالیت شرکتهای تعاونی تولید به منظور اجرای سیاستها و طرحهای اساسی این سازمان نظیر طرحهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، مکانیزاسیون و... که باعث افزایش گردش مالی این شرکتها میشوند، شد.
حسین رزاقی، مدیر عامل شرکتهای تعاونی تولید سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز تهیه نقشه کاداستر به مساحت ۱۹۰۹۹ هکتار، اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی به مساحت ۶۵۹۰ هکتار، اجرای طرح پوشش انهار (لاینینگ) به طول ۴۵/۱۶۹ کیلومتر، تجهیز و برقی کردن چاههای آب کشاورزی به تعداد۱۴۱ حلقه، اجرای آبیاری تحت فشار به مساحت ۵/۵۵۵ هکتار، ساخت انبار و دفتر کار تعاونیهای تولید به تعداد ۱۶ باب، بیمه اجتماعی روستائیان بیش از ۶۰۰۰ خانوار، اخذ کارگزاری فروش کودهای شیمیایی برای برخی از تعاونیهای تولید و فروش سموم برای تمام تعاونیهای تولید، مکان یابی برای تشکیل تعداد ۸ شرکت تعاونی تولید دیگر در استان و... را از جمله مهمترین فعالیتهای شرکتهای تعاونی تولید استان مازندران عنوان کرد.
همچنین در این جلسه محمد اسدی، مسوول نظام بهرهبرداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه نظام بهرهبرداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران از سال ۷۵ تا پایان سالجاری نسبت به تشکیل و راهاندازی شرکتهای تعاونی تولید در ۹ شهرستان و ۲ اتحادیه استانی و شهرستانی اقدام کرده است، گفت: این شرکتها در حال حاضر ۱۵۲۹۵ نفر عضو با سرمایه ۴۰۲۳میلیون ریال و تحت پوشش درآوردن ۱۰۷ روستا در حال فعالیت هستند و کل اراضی حوزه عمل این تعاونیها نیز ۳۶۸۶۸ هکتار است که ۲۴۶۴۵ هکتار زیر کشت برنج و ۵۸۳۷ هکتار زیر کشت باغات و مابقی دیم هستند.
ارسال نظر