چهار هتل در مشهد استاندارد شدند

بر اساس دستورالعمل سازمان میراث فرهنگی، تمام هتل‌های کشور تا پایان سال ۸۸ باید در همه زمینه‌ها استاندارد شوند

مشهد- خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفت: تمامی هتل‌های این استان، برای استانداردسازی و تحقق بایدهای صنعت هتلداری آمادگی لازم و ظرفیت مناسب را دارند.

محمد قانعی اظهار کرد: در کنار آمادگی هتل‌ها، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی نیز، برای تحقق این مهم، اقداماتی را آغاز کرده است.وی افزود: استانداردسازی هتل‌های کشور، یکی از خواسته‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که براساس دستورالعملی، آن را به تمامی هتل‌های کشور، اعلام کرده است.

قانعی گفت: بر اساس این دستورالعمل تمام هتل‌های کشور تا پایان سال ۱۳۸۸ باید در همه زمینه‌ها استانداردسازی شوند.

وی افزود: به منظور اجرای این دستورالعمل و در مرحله نخست چهار هتل در مشهد شامل هما، قصر، لاله و تهران برای استانداردسازی انتخاب شدند و تطبیق استانداردهای آنها انجام گرفت.

قانعی گفت: البته تعریف استانداردسازی هتل‌ها، این نیست که اگر یک هتل، استاندارد نبود از برنامه خدمات‌دهی خارج شود، بلکه باید تلاش‌ها برای این باشد که هتل‌های موجود به سطح استانداردهای تعریف شده، برسند.

وی افزود: مباحث مهمی چون آموزش نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات هتلی، ایمنی و خدمات بهداشتی چهار مقوله مهم و محوری در بحث هتلداری است که برای استانداردسازی هتل‌ها باید در کنار هم قرار گرفته و به آنها توجه ویژهای شود.قانعی هتل داری را، یک صنعت مدرن دانست که باید با علم روز، پیش برود و گفت: این بدان معنا است که چون مشتری و مسافر هتل، فرامنطقه‌ای و بین‌المللی هستند نمیتوان کار را محدود به یک شهر و منطقه کرد و از دانش و تکنولوژی و خدمات روز دنیا عقب ماند.

وی در ادامه گفت: برای اینکه در پذیرایی از توریست و گردشگر دچار خلا و نقصان خدمات نشویم، باید در کنار استانداردسازی، استانداردهای هتلداری هم، به‌طور مرتب بازنگری شوند.

قانعی افزود: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دفترچه تبیین استاندارد و نیز خدمات، ضوابط این استانداردسازی را شامل ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری را، مورد توجه قرار داده است.

وی با بیان اینکه علاوه‌بر این، میراث فرهنگی پارسال آیین‌نامه‌ای را با عنوان استاندارد کیفیت خدمات گردشگری تصویب کرد که شامل ارایه خدمات، ضوابط فنی بهداشتی، تجهیزات هتل‌ها و مانند آن است، افزود: بر اساس این آیین‌نامه، هتل‌ها درجه‌بندی و استاندارد آنها، بررسی می‌شود.

وی ضمن بیان اینکه امروز به نوعی تعادل و توازن، در صنعت هتلداری کشور رسیده‌ایم، گفت: طی سال‌های اخیر، تلاش‌هایی از سوی دستگاه‌های مربوطه از جمله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ارتباط با توسعه و تبلیغ سفر در حوزه گردشگری داخلی آغاز شده که موفق هم بوده است.

قانعی افزود: با این وصف هم‌اکنون یکی از ضعف‌های مهم در حوزه گردشگری که به صورت مستقیم بر هتلداری اثرگذاری می‌کند، ضعف در جذب گردشگر خارجی است و این موضوع اگر جدی گرفته شود قطعا می‌تواند محور تحول و توسعه اقتصادی کشور باشد.

وی بهبود این وضعیت را در گرو ترویج و تبلیغات گسترده فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی در دیگر کشورها در برابر تبلیغات منفی استکبار دانست و تاکید کرد: امروز تصور عمومی گردشگران خارجی از ایران، ناامنی و بی‌اعتمادی است که همه باید تلاش کنیم تا این ذهنیت را از بین ببریم.