اختصاص 270‌میلیارد تومان اعتبار برای صنایع مازندران

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس خانه صنعت و معدن مازندران از اختصاص ۲۷۰‌میلیارد تومان از اعتبارات بانک صنعت و معدن کشور برای تزریق به واحدهای تولیدی استان خبر داد.

داریوش هندویی با بیان این مطلب افزود: از ۹۰‌‌میلیارد تومانی که در مرحله اول به مازندران اختصاص یافت، تاکنون کمتر از ۲‌میلیارد تومان آن جذب شده که آن‌هم به دلیل قوانین دست و پاگیر موجود در بانک‌ها است.

وی ابراز امیدواری کرد که با رفع این موانع، صنایع استان بتوانند تا پایان سال جاری مبلغ تسهیلات اختصاص یافته را جذب کنند. رییس خانه صنعت و معدن مازندران در ادامه از نحوه پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش توسط بانک‌ها در مازندران ابراز نارضایتی کرد و گفت: بر اساس گزارش بانک‌های استان، منابع مالی داخلی بانک‌ها در شش ماه اول امسال بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است، ولی این منابع بر اساس سیاست‌های پولی ابلاغی کشور هزینه نشده است. هندویی با اشاره به اینکه بیشتر بانک‌ها دیدگاه تجاری دارند، افزود: سیاست‌گذاری شورای پول و اعتبار مبنی بر پرداخت ۳۳‌درصد تسهیلات به بخش صنعت و معدن بوده است، در صورتی که طی شش ماه اول امسال حدود ۱۶ درصد تسهیلات به این بخش در استان پرداخت شد که بنگاه‌های زودبازده را نیز شامل می‌شود. وی با بیان این مطلب که تا تولید نباشد تجارت معنایی نخواهد داشت، افزود: گزارش عملکرد بانک‌های مازندران به استاندار تحویل داده خواهد شد و به این منظور مقرر شده در آینده نزدیک جلسه‌ای با حضور مسوولان بانک‌ها برای ساماندهی این امور برگزار شود.

هندویی در ادامه با اشاره به موافقت دولت برای ساخت شهرک صنعتی فولاد در چهار شهرک صنعتی استان، از آغاز عملیات اجرایی این موافقتنامه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: ساخت شهرک فولاد در مازندران به احیای معادن زغال‌سنگ و سنگ‌آهک منجر خواهد شد. وی اجرای این طرح را جزو طرح‌های اولویت‌دار مازندران عنوان و تصریح کرد: به زودی یکی از چند مکانی که در سوادکوه قرار دارد، ارزیابی شده و برای اجرای طرح معرفی خواهد شد.

رییس خانه صنعت و معدن مازندران از انتخاب فاینانسور خارجی برای اجرایی شدن این طرح خبر داد و یادآور شد: فقط تجهیزات شهرک به سرمایه‌گذاری ۶۰‌میلیون یورو نیاز دارد که به این منظور فاینانس پنج ساله آماده شده است. نایب رییس کنسرسیوم فولاد ایران افزود: ساخت شهرک در استان به ۵۰ هکتار زمین نیاز دارد و در صورت راه اندازی، سالانه دو میلیون تن ضمانت تولید خواهد داشت، ضمن اینکه برای پنج هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.