سوخت دوم مورد نیاز شرکت‌ها که در زمستان با توجه به قطعی گاز مورد مصرف قرار می‌گیرد، هم‌اکنون آماده تحویل است مشهد- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی از ذخیره‌سازی ۲۰میلیون لیتر نفت و گاز و ۶۰میلیون لیتر نفت کوره خبرداد و گفت: هم اکنون این میزان در ۶ نیروگاه استان ذخیره‌سازی شده است.

علی هرندی با بیان اینکه این میزان ذخیره‌سازی جوابگوی ۲۰ تا ۲۵ روز نیاز استان است، افزود: این نیروگاه‌ها عملیاتی است و به تناسب نیاز استان پروخالی می‌شود، با این حال سقف ظرفیت‌سازی ۲۵ روز است. وی با اشاره به اینکه روزانه باید ۲۰میلیون لیتر فرآورده‌ نفتی مثل بنزین، نفت و گاز و گاز مایع در استان توزیع شود، در خصوص تامین سوخت مورد نیاز مناطق فاقد گاز یادآور شد: ذخیره‌سازی سوخت برای روستاها و مناطق صعب‌العبور ۱۰۰درصد انجام شده است.

وی همچنین افزود: با توجه به اینکه اکثر شهرهای استان از نعمت گاز برخوردارند، ذخیره سازی سوخت معادل ۴۵ تا ۹۰ هزار لیتر در فروشندگی یا انبارهای عملیاتی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌ انبارهای تربت حیدریه، سبزوار، مشهد، نیشابور و قوچان برابر یک میلیارد لیتر فرآورده‌ نفتی است، گفت: در‌حال‌حاضر تقریباً این انبارها پر هستند.این مقام مسوول در خصوص میزان درخواست ادارات و موسسات دولتی برای تامین سوخت دوم در شرایط احتمالی قطع گاز نیز گفت: از سه ماه پیش دستورالعمل ستاد حوادث غیرمترقبه در خصوص پیش‌بینی سوخت مورد نیاز به تمام ادارات و سازمان‌ها برای تجهیز سیستم‌های گرمایشی به سوخت دوم ابلاغ شده است، اما متاسفانه تاکنون تنها ۲۰ تا ۳۰درصد ادارات به این شرکت مراجعه و ۳۰۰هزار لیتر نفت و گاز تحویل گرفته‌اند.

هرندی ادامه داد: حدود ۷۰درصد ادارات به دلیل مشکلاتی نظیر کمبود جا هنوز اقدامی نکرده‌اند. وی با بیان اینکه این دستورالعمل از سه ماه پیش به بخش صنایع استان ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه واحدهای صنعتی نیز از این زمان به خوبی استفاده نکردند و ما با کوچکترین سرما با انبوه مراجعه کنندگان این بخش برای دریافت سوخت دوم مواجه می‌شویم که پاسخگویی به آنها با توجه به امکانات شرکت زمانبر می‌شود.مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی افزود: با این حال عمده صنایع بزرگ که امکان ذخیره‌سازی داشتند، مراجعه و درخواست خود را ارایه داده‌اند.

وی گفت: اکثر نیاز کارخانجات قند و سیمان استان تحویل داده شده است و تنها بخشی ازصنایع کوچک باقی مانده‌اند.هرندی در خصوص یکی دیگر از انتقادهای وارده از ناحیه واحدهای صنعتی مبنی بر اینکه میزان سهمیه درخواستی واحدها کامل تحویل داده نمی‌شود، گفت: طبق دستورالعمل ستادمبازره با قاچاق کالا و ارز، اجازه بیش از ۱۵تا ۴۵روز ذخیره‌سازی سوخت برای واحدهای صنعتی صادر نشده است. وی تصریح کرد: از این رو ممکن است واحدی ۲۰هزار لیتر سوخت تقاضا داده باشد، اما با بازدید شرکت مشخص شود که مصرف روزانه این واحد یک هزار لیتر است، از این رو با ۱۵هزار لیتر برای ۱۵ روز موافقت می‌شود. وی از واحدهای صنعتی استان خواست از فرصت باقی مانده استفاده و نسبت به تبدیل مشعل‌ها، امکانات و سیستم‌های گرمایشی برای استفاده از سوخت دوم اقدام کنند تا در صورت نیاز و قطع گاز بتوانند از آن استفاده کنند. وی اضافه کرد: در مجموع شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای سرمای شدید و احتمال قطع گاز از طریق تامین سوخت دوم و ذخیره‌سازی آن آماده است.