بحران، واحدهای تولیدی نصف جهان را تهدید می‌کند

رییس اتاق بازرگانی اصفهان: اگر تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی نرسد نرخ بیکاری در کشور افزایش خواهد یافت. اصفهان - خبرنگار دنیای اقتصاد: کاهش نقدینگی و عدم ارائه تسهیلات بانکی مهم‌ترین چالش پیش‌روی واحدهای تولیدی است.

محمود اسلامیان، رییس اتاق بازرگانی استان اصفهان در نشست مجمع نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی که با حضور جمعی از مدیران شرکت‌های خصوصی و بازرگانان اصفهان برگزار شد، با اعلام مطلب فوق افزود: در صورت ادامه این روند برخی از واحدهای تولیدی با بحران و تعدیل نیروی انسانی روبه‌رو شده و در نهایت افزایش نرخ بیکاری در کشور را شاهد خواهیم بود.وی در ادامه در رابطه با خصوصی‌سازی و اصل ۴۴قانون اساسی گفت: متاسفانه در موضوع واگذاری شرکت‌های دولتی در بورس، عمده واگذاری‌ها به شرکت‌های شبه‌دولتی است که این روند با روح اصل ۴۴مغایرت دارد، زیرا که روند اقتصاد دولتی همچنان ادامه پیدا می‌کند.وی اقتصاد دولتی را اقتصادی ناموفق دانست و گفت: برای رسیدن به اقتصاد پویا باید زمینه رشد اقتصاد خصوصی در جامعه فراهم شود. مجتبی ملااحمدی، مدیر یکی از واحدهای بزرگ نساجی در شهر صنعتی دهق نیز در این نشست، صنعت نساجی را صنعتی مظلوم دانست و گفت: واردات بی‌رویه و قاچاق پارچه، صنعت نساجی را مورد تهدید جدی قرار داده است.

وی کمبود سرمایه در گردش و توقف پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی را جدی‌ترین چالش پیش‌روی صنعت نساجی دانست و خواستار رفع آنها شد.

مهندس مسعود ابکا، مدیرعامل شرکت هلدینگ پرشیا فلز نیز که دارای ۲۴شرکت زیرمجموعه در زمینه‌های مهندسی طراحی، ساخت، تولید و خدماتی است نیز مهم‌ترین چالش پیش‌روی صنعت استان را عدم پرداخت تسهیلات بانکی دانست و افزود: صنعت در تامین مواد اولیه و انرژی در سال‌جاری با چالش‌هایی روبه‌رو بوده و طی چند ماه گذشته قطعی مکرر برق و پرش اطلاعات از روی سیستم‌های کامپیوتری، شرکت‌های زیرمجموعه را با مخاطره روبه‌رو ساخته است.

وی در ادامه با ارائه طرح پارک‌های صنعتی گفت: با اجرای این طرح می‌توان مشکل بسیاری از صنایع که با مساله رعایت ۵۰کیلومتر فاصله از مرکز روبه‌رو هستند را مرتفع کرد.

در ادامه رضایی یکی از مدیران شرکت پلی‌اکریل با انتقاد از عملکرد شرکت پتروشیمی که مواد اولیه این شرکت را با قیمتی گران‌تر از سایر کشورها صادر می‌کنند، گفت: چرا باید قیمت نوعی از محصولات پتروشیمی که به چین صادر می‌شود بسیار ارزان‌تر از قیمت داخلی آن باشد.

گلکار، رییس خانه صنعت و معدن استان اصفهان نیز از قانون مالیات بر ارزش افزوده که توسط دولت به مجلس ارائه شد انتقاد کرد و افزود: این قانون افزوده بر ارزش است نه ارزش افزوده.

وی خواستار توقف اجرای این قانون حداقل به مدت ۲سال جهت بررسی کارشناسانه آن شد.

حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را نیازمند کار کارشناسی بیشتر دانست و گفت: ما نیز در کمیسیون صنایع مجلس خواستار آن بودیم که در اجرای این قانون عجله نشود، زیرا نیازمند سیستم مکانیزه حسابداری صنعتی است.

وی به موضوع رقابت در اقتصاد تاکید کرد و افزود: مدیران واحدهای تولیدی باید با افزایش بهره‌وری حضور در بازارهای رقابتی را برای خود فراهم کنند.

وی از طرح ایجاد پارک‌های صنعتی در استان اصفهان استقبال کرد و گفت: جایگاه استان اصفهان در بخش کارآفرینی و سرمایه‌گذاری نسبت به استان‌‌های دیگر مناسب نیست و امید است که با راه‌اندازی محل‌های جدید پارک‌های صنعتی بتوانیم این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.محسن کوهکن نماینده مردم لنجان نیز گفت: اکثر موضوعات مطرح شده در کمیسیون صنایع مجلس مربوط به دغدغه تولید و مشکلات واحدهای تولیدی است که با حضور فعال بخش خصوصی به خصوص اتاق بازرگانی در ارائه دیدگاه‌ها می‌توان قدم‌های موثری در رفع مشکلات برداشت.

در ادامه این نشست سیدمرتضی بختیاری، استاندار اصفهان طی سخنانی بر اهمیت تولید در جامعه تاکید کرد و با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری گفت: امروز تولیدکردن عبادت است و از نظر رهبری تولید ثروت، جهاد مقدس است.

وی هنر مدیریت را دست و پنجه نرم کردن با مشکلات دانست و افزود: امروز جنگ ما با ایادی استکبار جهانی اقتصاد است و بخشی از مشکلات پیش‌روی اقتصاد ناشی از مشکلات جهانی است و بخش دیگری از مشکلات داخلی است که باید با همکاری و تعامل آنها را به حداقل برسانیم.

وی در خصوص تسهیلات بانکی گفت: با هماهنگی مدیران عامل بانک‌ها مقرر شده معادل دریافتی بانک‌ها از محل معوقه شرکت‌ها به بانک‌ها، تسهیلات پرداخت شود تا بدین‌ ترتیب بخشی از کمبود نقدینگی در استان حل شود.