ساری - خبرنگار دنیای‌اقتصاد: رییس خانه‌های صنعت و معدن ایران گفت: خانه‌های صنعت و معدن استان‌ها خانه همه صنعتگران و معدنکاران است.

دکتر هادی غنیمی‌فرد به دنبال امضای تفاهمنامه خانه صنعت و معدن استان تهران با سازمان صنایع و معادن مازندران به منظور صدور مجوزهای واگذاری برخی وظایف وزارت صنایع و معادن و در پی آن اظهار نظر سه تشکل در این زمینه، در پاسخ به انتقادات آنها با اعلام مطلب فوق افزود: بر خلاف برخی شبهات تشکل‌های مدعی، این تشکل کاملا از مسائل و مشکلات آنها باخبر بوده و با وابستگی به مجموعه‌ها و انجمن‌های تخصصی صنعتی و معدنی مختلف و با شرکت‌های مشاوره‌ای و خدمات مهندسی آماده به خدمتگزاری و ارائه مشاوره‌های گوناگون تخصصی و اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده است.

وی یادآور شد: تجربه‌های بسیار موفق و مثبتی در اجرای این‌گونه برنامه‌ها وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به صدور مجوزهای صنعتی و معدنی توسط خانه صنعت و معدن استان‌های اصفهان، یزد و مرکزی اشاره کرد.

رییس خانه صنعت و معدن ایران خاطرنشان کرد: این واگذاری‌ها جزو ۱۳ بند تفویض اختیارات وزارت صنایع و معادن در خصوص واگذاری‌های قابل واگذاری به بخش غیردولتی است و جای هیچ بحثی از نظر قانونی در این باره باقی نمی‌گذارد.

رییس خانه صنعت و معدن تهران ادامه داد: آنچه اتفاق افتاد، به منظور اجرای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات رییس‌جمهور و دیگر مقامات عالی‌رتبه، تجربه و نیاز کشور، ضرورت و مقتضیات جهانی است.

وی تاکید کرد: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، سند چشم‌انداز بیست ساله نظام، سند راهبردی صنعت کشور، اهداف مندرج و تعریف شده در اساسنامه خانه‌های صنعت و معدن مصوب شده صنایع و معادن می‌بایست این تفویض اختیارات صورت پذیرد و زمینه و بسترهای لازم برای سپردن امور به بخش‌‌های غیردولتی و NGOها فراهم شود.

غنیمی‌فرد با طرح این پرسش که به راستی چه زمانی باید این واگذاری‌ها به مجموعه‌های تخصصی انجام پذیرد؟ افزود: به نظر ما امروز بهترین زمان برای تمرین خصوصی‌سازی، توسط تشکل‌ها است. وی با اظهار گله‌مندی گفت: به دلیل همین کج‌فهمی و عدم درک تشکل و سازمان‌های مردم نهاد که باید برپایه غیرانتفاعی بودن پایه‌ریزی شود، متاسفانه گروهی از این تشکل نماها برای انجام این امور پیشنهاد و ایجاد کنسرسیومی را که جزو مجتمع‌های انتفاعی است، مطرح می‌کنند که می‌توان گفت اظهارنظرهای انجام شده فاقد اعتبارات اساسی است.

وی با بیان اینکه باید روزی این کار را شروع کنیم و به سرانجام برسانیم، افزود: همچنین می‌بایست مدنظر داشته باشیم که عمده فعالیت‌ها در کشورهای توسعه یافته به‌دست بخش خصوصی و سازمان‌های غیردولتی سپرده می‌شود.

وی همچنین خطاب به مسوولان و همکاران تشکل‌‌های خصوصی و مردم نهاد گفت: بهتر است که با تعامل، تفاهم و همفکری به ارائه دیدگاه‌های مثبت بپردازیم و حامی و پشتیبان هم باشیم تا تفویض، پیاده‌سازی و بهینه‌سازی امور به بخش‌های خصوصی و تشکل‌ها تسریع و تسهیل شود.