80 مصوبه حاصل سفر دوم دولت به کهکیلویه و بویراحمد

رییس‌جمهوری: هر چه در این استان کار انجام دهیم کم است

گروه‌ استان‌ها- رییس‌جمهوری و هیات دولت چهارشنبه هفته گذشته در دور دوم سفرهای استانی به استان کهکیلویه و بویراحمد سفر کردند تا نتایج مصوبات سفر اول به این استان را از نزدیک پیگیری کنند. این هیات همراه در فرودگاه یاسوج از سوی نماینده ولی فقیه، ائمه جمعه، استاندار، نمایندگان و مسوولان اجرایی این استان مورد استقبال قرار گرفتند. رییس‌جمهوری در فرودگاه یاسوج در گفت‌وگوی کوتاهی با خبرنگاران هدف از سفر خود به این استان را دیدار با مردم، پیگیری مصوبات دور اول سفرهای استانی و آشنایی بیشتر با مسائل و نیازهای این استان و روند اجرایی طرح‌ها و افتتاح و کلنگ‌زنی چند طرح عنوان کرد.

براساس این گزارش رییس‌جمهوری و اعضای هیات دولت پنجم و ششم فروردین‌ماه سال ۸۵ در اولین دور سفرهای استانی در این استان حضور یافتند که نتیجه آن تصویب ۱۱۸ مصوبه بود که از این تعداد ۱۱ مورد مربوط به امور زیربنایی، ۱۳ مورد مربوط به آب و کشاورزی، ۱۰ مورد مربوط به آموزش و پرورش و آموزش عالی، ۹ مصوبه مربوط به مسکن و شهرسازی، ۱۹ مورد مربوط به فرهنگ و گردشگری، شش مصوبه در حوزه نفت و گاز، هشت مورد نیز مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد امام خمینی (ره) است. اعتبارات تخصیص‌یافته از محل سفر هیات دولت به استان کهکیلویه نیز ۵۹۰میلیارد ریال است که تاکنون از این میزان ۴۶۰میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.این در حالی است که به گفته استاندار کهکیلویه و بویراحمد ۱/۹۶ درصد از مصوبات سفر دور اول رییس جمهور و هیات دولت این استان اجرایی شده یا در دست اقدام است. سید مسعود حسینی قبل از سخنان رییس جمهور در میدان معلم یاسوج در این باره گفت: در دور اول سفر رییس جمهور و هیات دولت به این استان، یک هزار و ۲۹۲ پروژه در قالب ۱۱۸ مصوبه به تصویب رسید. وی گفت: اجرایی شدن مصوبات سفر دور اول هیات دولت به استان موجب توسعه چشمگیری در کهکیلویه و بویراحمد شده است.

۸۰ مصوبه در سفر دوم

هیات دولت در دومین سفر نیز در جلسه ویژه‌ای که به ریاست دکتر محمود احمدی‌نژاد در محل استانداری برگزار شد، ۸۰ مصوبه را برای تسریع در آبادانی و پیشرفت استان کهکیلویه و بویراحمد به تصویب رساند.در این جلسه رییس‌جمهور، استان کهکیلویه و بویراحمد را دارای بهترین استعداد طبیعی و مادی و برخوردار از نیروی مستعد جوان و نوآور دانست و افزود: باید با استفاده از این استعدادها برای رفع محرومیت‌های استان هر چه بیشتر تلاش کنیم. دکتر محمود احمدی‌نژاد گفت: هرچه در این استان کار انجام دهیم، کم است.

اقتصادی

بر اساس این گزارش، اختصاص مبلغ ۵۰‌میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه، اختصاص تسهیلات خوداشتغالی ۲۵۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام‌خمینی (ره)، اختصاص صد درصد مازاد درآمدهای استان در سال ۱۳۸۷، اختصاص مبلغ ۱۵‌میلیارد ریال برای اجرای طرح‌ها در مناطق محروم از جمله مصوبات اقتصادی این جلسه بود.

صنعتی

در بخش صنعتی نیز اجرای ۱۵ طرح بزرگ تولیدی با اختصاص مبلغ ۶۰۰۰‌میلیارد ریال، انجام مطالعه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، اختصاص مبلغ ۵‌میلیارد ریال برای تجهیز آزمایشگاه استاندارد مرکز استان، مطالعه و صدور مجوز ایجاد ۴ شهرک صنعتی در استان، تکمیل طرح در دست ساخت مخازن و تجهیزات صنایع گچساران، اختصاص مبلغ ۵‌میلیارد ریال برای ایجاد زیربناهای معادن استان شامل جاده‌سازی، برق‌رسانی، اجرای تصفیه خانه شهرک صنعتی یاسوج ۳، مطالعه و ساخت کارخانه آرد سازی از بلوط و پیگیری احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی در استان در دستور کار قرار گرفت.

عمرانی

تکمیل مطالعات اتصال مرکز استان به شبکه ریلی کشور، اختصاص مبلغ ۴۰‌میلیارد ریال برای بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی، تکمیل مطالعه باند دوم بزرگراه بابا میدان- یاسوج- سمیرم، نصب و راه‌اندازی پنج سیستم هوانما، نصب و راه‌اندازی تعداد سه ایستگاه خودکار هواشناسی و یک نود VSAT در هواشناسی گچساران، ارتقای کیفیت سیستم‌های ناوبری و نصب و عملیاتی کردن سیستم تجهیزات روشنایی باند فرودگاه یاسوج، مطالعه سطوح پروازی توسعه فرودگاه یاسوج و توسعه باند پروازی و اختصاص مبلغ ۱۵‌میلیارد ریال برای شروع عملیات اجرایی توسعه و بهسازی سطوح پروازی فرودگاه، نیز از مهمترین طرح‌های مصوب بخش عمرانی در این جلسه است.

کشاورزی

در بخش کشاورزی نیز طرح‌های صدور مجوز و اختصاص کمک مالی برای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان، اختصاص مبلغ ۳۰‌میلیارد ریال برای ایجاد زیرساختهای اسکان عشایر ، اختصاص مبلغ ۶۵‌میلیارد ریال برای اجرای عملیات آبخیزداری، اختصاص مبلغ ۲۲‌میلیارد ریال برای تامین و انتقال آب برای توسعه باغات در اراضی شیبدار، اختصاص مبلغ ۲۴‌میلیارد ریال برای اجرای عملیات آب و خاک تعاونی‌های تولید روستایی و اختصاص مبلغ ۶۰‌میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح‌های در دست اجرای تامین آب در دستور کار قرار گرفت.

واگذاری ۲۰‌هزار شماره تلفن ثابت، برقراری ارتباط ۲۰ دفتر (ICT) روستایی، راه‌اندازی ۵۰ ایستگاه سایت BTS تلفن سیار، اجرای ۱۵۰ کیلومتر فیبرنوری و ایجاد ۸۰ دفتر خدمات فن‌اوری اطلاعات شهری و روستایی در سطح استان، اختصاص مبلغ ۱۶‌میلیارد ریال برای ساخت انبارهای مورد نیاز گمرک استان در شهر یاسوج، تسریع در مطالعه و ساخت نیروگاه‌های برق آبی در ۱۲ ساختگاه و مطالعه ۵ ساختگاه جدید در رودخانه‌های پیجاب و خراسان از دیگر طرح‌هایی هستند که در این جلسه مصوب شدند.

فرهنگی و آموزشی

ساخت و تجهیز سلف سرویس آموزشکده فنی دختران یاسوج، ساخت ۵ باب هنرستان شبانه‌روزی فنی و حرفه‌ای، اختصاص مبلغ ۶۴‌میلیارد ریال برای ساخت ساختمان‌های دانشگاه پیام نور یاسوج و تکمیل ساختمان دهدشت و گچساران و تکمیل ساختمان دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه یاسوج، مطالعه ساخت دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج، اختصاص مبلغ ۳‌میلیارد ریال برای کمک به تکمیل ۱۰ واحد مسکونی اساتید دانشگاه یاسوج و ساخت کتابخانه مرکزی دانشگاه یاسوج، نیز از مهم‌ترین طرح‌های تصویب شده در بخش فرهنگی و آموزشی است.

بهداشتی و رفاهی

در بخش بهداشتی و رفاهی نیز افزایش سهمیه شیر خانوار در حد سرانه میانگین کشوری، ساخت ۲۵ باب واحد مسکونی پزشکان متخصص، تجهیز ۵ پایگاه امداد جاده‌ای به آمبولانس و امکانات، اختصاص مبلغ ۲۵‌میلیارد ریال برای تجهیزات مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌های دانشکده‌ها و آزمایشگاه‌های کنترل مواد غذایی، اختصاص مبلغ ۴۰‌میلیارد ریال برای ساخت ۸۲ واحد خانه بهداشت و ۱۳ مرکز بهداشت، تحت پوشش قراردادن تعداد ۱۵۰۰ نفر معلول و افراد نیازمند و تامین یک وعده غذای گرم در روز برای مهدهای روستایی سطح استان در سال ۱۳۸۷، به تصویب رسید.

گردشگری و محیط زیست

تعیین ۱۰ منطقه به عنوان منطقه نمونه گردشگری، مطالعه ایجاد شهرک و بازارچه صنایع دستی در مرکز استان، اختصاص مبلغ ۶‌میلیارد ریال جهت تامین تجهیزات مناطق و پاسگاه‌های محیط‌بانی، از جمله طرح‌های مصوب این بخش است.

ورزشی

در بخش ورزش نیز، تکمیل مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران یاسوج، ساخت ۱۷ سالن ورزشی در سطح استان، ساخت ۳۰ زمین فوتبال روستایی در روستاهای پرجمعیت، تکمیل و بهره‌برداری از پیست اسکی یاسوج در سال ۱۳۸۸، ساخت چهار سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری در شهرستان‌های استان و اختصاص مبلغ ۳۰‌میلیارد ریال برای کمک به طرح‌های ورزشی، آموزشی و بهداشتی به تصویب رسید. در سفر دوم هیات دولت به استان کهکیلویه و بویراحمد طرح‌هایی نیز به بهره‌برداری رسید که مهم‌ترین آنها طرح توسعه فرودگاه گچساران و کارخانه نمک‌زدایی دو گچساران بود.