معاون سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی:
طرح جامع اکتشافات معدنی خراسان رضوی امسال اجرا میشود
مشهد - خبرنگای دنیای اقتصاد: معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی از آغاز عملیات اجرایی طرح جامع اکتشافات معدنی خراسان رضوی در سال جاری خبر داد.
ابوالقاسم باقری، با بیان اینکه این طرح با هماهنگی سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ارائه شده است، افزود: اعتبار این طرح در سال جاری، ۱۵میلیارد ریال است.
وی مجری این طرح را سازمان زمینشناسی دانست و اظهار کرد: سازمان یادشده با در اختیار داشتن کارشناسان زبده و تجهیزات آزمایشگاهی جدید میتواند مناطق مستعد و اولویتهای اکتشافی معدنی استان را شناسایی و به همراه میزان ذخیره مواد معدنی برای سرمایهگذاری به بخش خصوصی طبق مقررات ارائه کند.
وی افزود: طرح جامع عموما بر روی کمربند فلززایی استان پیشنهاد شده است که از سبزوار در غرب استان شروع شده و تا شرق شهرستان خواف ادامه پیدا میکند و عموما مناطق شهرستانهای بردسکن، کاشمر، نیشابور و تربت حیدریه را نیز شامل میشود. باقری افزود: این مناطق از نظر کانیسازی فلزات بسیار پتانسیل بالایی دارد و فلزات مس، طلا و آهن عمدهترین ذخایر معدنی آنها است.
وی یکی از وظایف دولت را انجام مطالعات زمینشناسی و اکتشافات عمومی دانست تا بتوان پتانسیلهای معدنی را برای سرمایهگذاری به بخش خصوصی طبق مقررات واگذار کرد.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی در ادامه تنها راه دستیابی به جهش اقتصادی کشور را استفاده واقعی از توانمندیهای معدنی دانست و گفت: ضرورت این امر الزام بانکها به ارائه تسهیلات برای سرمایهگذاری در معادن و صنایع معدنی است.
باقری افزود: با توجه به شرایط زمینشناسی و محیط های مناسب برای تشکیل انواع کانسارهای فلزی و غیرفلزی ایران یکی از پر پتانسیل ترین کشورهای جهان است که برای استفاده از این نعمت خدادادی، سرمایهگذاری مناسب و مهیا کردن زیربناها و تجهیز معادن از ضروریات است.
باقری اظهار کرد: افزایش قیمت جهانی فلزات و سایر مواد اولیه مورد مصرف در صنایع فرصت بسیار مناسبی برای بهره برداری معادن و دارندگان صنایع معدنی فراهم کرده که از این فرصت برای توسعه و تولید باید به بهترین شکل استفاده شود.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی در ادامه تاکید کرد: در صورت فراهم کردن زیربناهای معدنی، معادن جایگزین مناسب نفت در اقتصاد کشور خواهد بود.
باقری اظهار کرد: داوطلبان فعالیت در حوزه معدن با داشتن توان فنی و مالی مناسب باید به کار خود عشق بورزند و برای القای این طرز فکر فرهنگ سازی گستردهای لازم است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی با بیان اینکه باید برای کارگران این حوزه ارزش بالایی قایل شد، اذعان کرد: یکی از معضلاتی که در اکثر زمینههای تولید و صنعت با آن مواجهایم وجود دلالان و افراد سودجو است که بدترین نوع آنها را در حوزه معدن داریم.
وی افزود: با توجه به ماهیت سرمایهگذاری در بخش معدن و عدم اطلاع بانکها از ارزش افزوده واقعی در این بخش تاکنون بانکها تمایل چندانی برای ارائه تسهیلات به این بخش نداشتهاند؛ ولی به ثمر رسیدن طرحهای بزرگ معادن و صنایع معدنی با ارزش افزوده، توجه به بانکها به این گونه سرمایهگذاری جلب شده است و زمینه اجرای مناسب تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون با مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر الزام بانکها به قبول پروانه بهره برداری معدن به عنوان وثیقه نیز بسیار در جذب سرمایههای بانکی بر این بخش موثر خواهد بود.
ارسال نظر