مدیرعامل شرکت توسعه و آبادانی کرمان خبر داد
تولید بنزین از گاز طبیعی در کرمان
دنیای اقتصاد ـ کرمان ـ مجید نعمت الهی: مدیرعامل شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان گفت: برای احداث پالایشگاه جیتیال در کرمان و تولید بنزین از گاز طبیعی برنامه ریزی شده است. سید حمیدرضا توحیدی افزود: شرکت توسعه و آبادانی کرمان در سال ۸۶ توانسته موافقت ساخت و مجوز تخصیص خوراک پالایشگاه جیتیال را در مسیر کرمان ـ رفسنجان و در مجاورت خط لوله دوم انتقال گاز از سرخون بندرعباس اخذ کند که در مراحل ابتدایی، تولید ۳ هزار بشکه در روز را در نظر دارد.
وی افزود: با توجه به تامین زیرساختها و منابع لازم، سرمایهگذاران این طرح نیز آماده سرمایهگذاری و مشارکت هستند. توحیدی ابراز کرد: نخستین فعالیت شرکت توسعه و آبادانی، انجام مطالعات کامل کارشناسی با بهرهگیری از کارشناسان خبره و تلاش برای تامین منابع مالی حدود ۲۰۰ میلیارد تومانی طرح برای یک هزار بشکه در روز است که در صورت افزایش تولید به ۱۰ هزار بشکه تا یک هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دارد.توحیدی با اشاره به دشواری انتقال تکنولوژی در شرایط تحریم گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد این تکنولوژی در ایران قابل ساخت و تامین است و در مورد ۱۰ درصد باقیمانده که مربوط به رآکتورهای تبدیل گاز به مایع است، در تلاش هستیم با مشارکت کشورهای صاحب تکنولوژی و بهرهگیری از متخصصان بومی این بخش از نیاز خود را نیز رفع کنیم.
وی با بیان اینکه ما در نقطه جهش این تکنولوژی قرار داریم، ابراز امیدواری کرد: با فراهم شدن زمینه، نخستین پالایشگاه جیتیال ایران در مقیاس صنعتی به عنوان پایلوت در استان کرمان راهاندازی شود.
مدیرعامل شرکت توسعه و آبادانی کرمان در مورد محصولات خروجی این پالایشگاه افزود: برخی از خروجیهای قابل برداشت این پالایشگاه، نفت سفید و سوخت هواپیما، نفتا، واکسهای خوراکی، بنزین، گازوئیل و... است و با توجه به اینکه محصولات این نوع پالایشگاهها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و با استانداردهای یورو چهار و یورو پنج مطابقت دارند، جزو پرفروشترین و پرمتقاضیترین محصولات نفتی در ایران و دنیا هستند.توحیدی خاطرنشان کرد: طول اجرای این پروژه ۳۰ ماه است و از مزیتهای بزرگ آن راهاندازی یک نیروگاه چهار مگاواتی برق با بخارهای حاصل از این پروژه است که علاوه بر تامین نیاز نیروگاه میتواند به مصارف خارجی طرح هم برسد و موجب افزایش ۲۵ درصدی سرمایهگذاری میشود.
وی در پایان بیان کرد: با تکمیل چرخه دانش این تکنولوژی که در حال حاضر در اختیار شرکتهای بزرگ نفتی دنیا و کشورهای پیشرو در این زمینه همچون کشور قطر است، قرار است پس از راهاندازی طرح پایلوت در استان کرمان، در مرحله دوم، تعداد ۱۰۰ پالایشگاه جیتیال با همکاری وزارتخانههای نفت و صنعت، معدن و تجارت در کشور راهاندازی شود.
ارسال نظر