دنیای‌اقتصاد- شرق استان تهران: ستاد تسهیل و امور پشتیبانی واحدهای تولیدی استان تهران به منظور بررسی مشکلات صنعتگران استان تهران این بار در شهرک صنعتی پایتخت در پاکدشت تشکیل جلسه داد. در این نشست که با حضور محسن صالحی‌نیا، معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنایع که قائم‌مقامی ستاد تسهیل را نیز برعهده دارد، تشکیل شد، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران گفت: رسالت شرکت شهرک‌ها مشخص و تدوین شده است و نواقص موجود نیز باید برطرف شود.

حیدری با بیان اینکه شرکت شهرک‌ها با رسالت ساماندهی و تمرکز صنایع پراکنده ایجاد شده، گفت: قانون تکلیف کرده ادارات خدمات‌رسان خدمات خود را تا درب شهرک‌های صنعتی بیاورند، اما متاسفانه آن‌طور که باید و شاید به این قانون عمل نمی‌شود و این یکی از معضلات فعلی شهرک‌های صنعتی است.

حیدری به معضل کم آبی شهرک صنعتی پایتخت اشاره کرد و افزود: نیاز فعلی صنعتگران شهرک به آب با همکاری بخش خصوصی و خریداری چاه‌های کشاورزی با هزینه داخلی و بودجه شرکت شهرک‌ها مرتفع شده، اما چاه‌های فعلی منابع پایداری برای تامین آب شهرک‌ها نیستند.

وی افزود: در جلسه تعیین مصوبات سفر چهارم هیات دولت با همکاری مسوولان ارشد شهرستان به‌رغم اینکه تاکید شده بود از ارائه پیشنهاد جدید خودداری شود و به تکمیل مصوبات قبلی بسنده شود، اما به منظور حل مشکل صنعتگران سرانجام پیشنهاد تخصیص سهمیه ۳۰۰ لیتربرثانیه آب از سد ماملو تصویب شد و قراراست با اعتبارات وزارت نیرو این خط انتقال احداث شود که امیدواریم این مصوبه هرچه زودتر اجرایی شود.

رییس سازمان صنعت و معدن وتجارت استان تهران نیز در این مراسم با اعلام این که ۵۶ درصد مواردی که صنعتگران مطرح کرده‌اند مورد پیگیری قرار گرفته، گفت: با این که شهرک‌های صنعتی برای ساماندهی استقرار واحدهای تولیدی طراحی شده‌اند، اما تاکنون کمتر از یک چهارم واحدهای تولیدی استان تهران در شهرک‌های صنعتی مستقرهستند.

وی افزود: دلیل اصلی این مساله کامل نبودن زیرساخت‌ها و جاذبه‌های لازم درشهرک‌های صنعتی است.

یدالله صادقی در خصوص مشکلات مالیاتی اهالی صنعت و عمل نشدن به قانون تصویب شده در خصوص معافیت مالیاتی ۵ ساله واحدهای صنعتی که در شعاع ۱۲۰ کیلومتری استان تهران قرار دارند و معافیت‌های مالیاتی ۱۰ ساله واحدهای خارج از شعاع اشاره کرد و گفت: وزارت اقتصاد و امور دارایی به جای اینکه به اصل قانون بپردازند به آیین‌نامه‌ای اکتفا می‌کند که حق و حقوق صنعتگران را محدود می‌کند و به بهانه این که واحدهای صنعتی قبل از خروج از تهران باید به وزارت اقتصاد و امور دارایی اطلاع دهند، از اجرای این قانون سرباز می‌زنند که این مساله باید مورد پیگیری قرارگیرد تا حقوق صنعتگران تضییع نشود.

رییس سازمان صنعت و معدن وتجارت استان تهران از داشتن بودجه هیات امناهای شهرک‌های صنعتی سخن گفت و افزود: هیات امناها باید برای رتق و فتق امور و ارائه سرویس‌های لازم در شهرک‌های صنعتی تنها به شارژ مختصری که واحدهای صنعتی می‌پردازند بسنده کنند که این کافی نیست از این رو پیشنهاد ما این است که مالیات برارزش افزوده دو درصدی که شهرداری‌ها اخذ می‌کنند، ولی در ازای آن به شهرک‌های صنعتی خدماتی ارائه نمی‌کنند در اختیار هیات امناها قرار بگیرد تا شهرک‌ها از وضعیت فعلی خارج شوند.

وی افزود: درحال حاضر حتی برخی زیرساخت‌های اولیه چون راه‌های ارتباطی مناسب و آسفالت درتعدادی از شهرک‌ها وجود ندارد.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و قائم‌مقام ستاد تسهیل و امور پشتیبانی واحدهای تولیدی نیز در این جلسه اخبار خوشی برای صنعتگران داشت و گفت: پیشنهاد تخصیص عوارض دو درصدی ارزش افزوده درکارگروه ستاد تسهیل درحال کارشناسی است و امیدواریم درقالب لایحه اصلاح قانون مد نظر قرار گیرد.

صالحی‌نیا گفت: وظیفه داریم تا فعالیت‌هایی که منجر به توسعه شهرک‌های صنعتی می‌شود پیگیری کنیم.

وی افزود: یک گروه ۵۰ نفری متشکل از کارشناسان اقتصادی در وزارت صنعت و معدن و تجارت تشکیل شده که هر هفته سه بار در خصوص حواله پول وامکان انتقال آن، گشایش اعتبار و... تشکیل جلسه می‌دهند و امیدواریم با کارشناسی‌های این گروه مشکلات در این زمینه به حداقل برسد.