در دیدار هیات تجاری استان صلاحالدین عراق با تجار کرمانشاهی بررسی شد
توسعه روابط تجاری کرمانشاه و صلاحالدین
دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: در پی حضور هیات تجاری استان صلاحالدین کشور عراق در کرمانشاه، نشستی با حضور تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی استان در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد. در این نشست، رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه هدف از این جلسه را ایجاد فضایی بهتر برای گسترش مراودات اقتصادی و تجاری دو استان دانست و گفت: صلاحالدین از استانهای بزرگ و دارای پتانسیل بالا در کشور عراق است و بعد مسافتی کم میان این دو استان ما را بر آن داشته که گامی جدی در جهت گسترش مبادلات اقتصادی با این استان برداریم.
کاشفی گفت: با توجه به اطلاعاتی که از استان صلاحالدین در دست است به نظر میرسد در حوزه کشاورزی با وجود اینکه یکی از قابلیتهای این استان میباشد، اقدامات چشمگیری صورت نگرفته است.
وی افزود: گسترش امکانات تجاری در حوزههای مختلف کشاورزی با توجه به وجود منابع و ظرفیتهای آبی فراوان دو استان و نیز افزایش خدمات پزشکی، دانشگاهی و گردشگردی از اهداف استان کرمانشاه است.
کاشفی در ادامه گفت: ۴۵ درصد صادرات کل کشور به عراق از مرزهای استان کرمانشاه صورت میگیرد که نشاندهنده مرکزیت و محوریت صادرات کرمانشاه به عراق است.
وی یکی از مواردی که در چند سال گذشته مانع ایجاد رابطه اقتصادی با صلاحالدین بوده استان دیالی عراق عنوان کرد و گفت: امیدواریم هر چه زودتر نظم و امکانات در دیالی برقرار شود تا بتوان هرچه بهتر با صلاحالدین ارتباط برقرار کرد و مستقیما از مرزهای دیالی انواع کالا و خدمات مبادله شود.
کاشفی خاطرنشان کرد: بزرگترین پایانه مسافربری در مرزهای مشترک ایران و عراق - مرز خسروی وجود دارد اما متاسفانه به واسطه مشکلاتی که در منذریه وجود دارد ارتباطات به کندی صورت میگیرد.وی در پایان، آمادگی خود را برای برپایی نمایشگاه دستاوردهای تجاری و اقتصادی کرمانشاه در صلاحالدین اعلام کرد.در ادامه این دیدار دکتر نافع العیساوی، مسوول هیات تجاری صلاحالدین نیز با تشکر از اتاق بازرگانی برای تدارک این دیدار گفت: متاسفانه استان صلاحالدین با سوء نیتهای رژیم گذشته بعث عراق موفق به گسترش همکاری با استان کرمانشاه نشده بود؛ اما هم اکنون با توجه به فرصتهای فراهم آمده ما نیز خواهان گسترش ارتباط با استانهای همجوار خود از جمله با استان کرمانشاه میباشیم.
وی گفت: در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ ارتباط اقتصادی این استان با اردن و سوریه برقرار شده و پس از سال ۲۰۰۶ نیز شرکتهای ترکیه وارد این استان شدهاند.وی با بیان اینکه تقاضا داریم تجار استان کرمانشاه نقش فعالی در استان صلاحالدین داشته باشند، تصریح کرد: منطقه صلاحالدین از لحاظ حاصلخیزی نیاز به توجه داشته و جای کار فراوان برای سرمایهگذاران در این بخش زیاد است.
العیساوی با اشاره به اینکه جای کالای ایرانی در استان صلاحالدین خالی است، خاطرنشان کرد: در این راستا حتی تبلیغی از کالای ایرانی در تلویزیون و دیگر رسانهها دیده نمیشود.
رییس تجار استان صلاحالدین عراق گفت: اگر تجار ایرانی راغب باشند استان صلاحالدین آمادگی بازگشایی بازارهای خود را برای تجار و سرمایهگذاران کرمانشاهی دارد.
ارسال نظر