دنیای اقتصاد از افزایش تولیدات معدنی در بهشت معادن ایران گزارش میدهد
کرمان، بیبهره از صنایع پایین دستی معادن
دنیای اقتصاد ـ کرمان ـ مجید نعمتالهی: در حالی که به گفته استاندار کرمان ۴/۲ میلیارد تن ذخیره معدنی با بیش از ۵۰ نوع کانی در استان کرمان که به بهشت معادن شهرت یافته، وجود دارد و به عنوان یکی از مزیتها و ظرفیتهای عظیم اقتصادی این استان مطرح است، اما صنایع پایین دستی و فرآوری تولیدات معدنی در کرمان رشدی نیافته و با وجود اتفاق نظر مسوولان بخش دولتی و خصوصی استان در این زمینه، تاکنون اقدام عملی متناسب با این ظرفیت صورت نگرفته است.
این در شرایطی است که اسماعیل نجار استاندار کرمان یادآور میشود: بخش عمده سرمایهگذاری استان در بخش معدن است که در این رابطه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در سه سال گذشته سرمایهگذاری شده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، سرمایهگذاری معدنی در استان کرمان، اما تاکنون تنها به توسعه معادن و ظرفیت بهرهبرداریهای معدنی در پهناورترین استان ایران انجامیده، چنانکه با وجود فعالیت اصلیترین معادن مس، زغالسنگ، سنگ آهن، کروم و... در کرمان، معادن جدید و متعددی نیز از مس گرفته تا طلا و سایر تولیدات معدنی در مناطق مختلف استان در نوبت بهرهبرداری قرار دارند.
این گزارش میافزاید: با همه اهمیتی که سرمایهگذاری در توسعه معادن استان دارد و کرمان را در جایگاه نخست بسیاری از تولیدات معدنی کشور نشانده است، زمان آن نیز فرا رسیده که حرکت در مسیر پایان دادن به خام فروشی مواد معدنی استان به صورت جدی آغاز شود.
بر این اساس استاندار کرمان هم بر لزوم جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی استان تاکید میکند و میگوید: باید نیازسنجی لازم درخصوص فرآوری مواد معدنی در استان کرمان صورت گیرد تا بتوان این مواد را با ارزش افزوده بیشتر بهفروش رساند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان تصریح میکند: باید پتانسیل بالای مواد معدنی در استان کرمان به ارزش افزوده نهایی خود برسد.
در همین حال سید مهدی طبیب زاده، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان هم در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، با بیان اینکه برنامهریزی مناسب برای ایجاد کارخانههای صنایع وابسته به معادن، در استان کرمان لازم است، میافزاید: در بخش فولاد، ارزش افزوده پس از تولید فولاد میباشد و کرمان با وجود دارا بودن توانمندیهایی همچون دارا بودن سنگ آهن از این ارزشافزوده بیبهره است.
بر اساس این گزارش، موضوع راهاندازی و توسعه صنایع پایین دستی برای بهرهمندی از ارزش افزوده بالاتر در سفر اخیر رییسجمهور هم به استان کرمان که برای بهرهبرداری از ۱۴ طرح عظیم صنعتی، معدنی و عمرانی در مجتمع مس سرچشمه کرمان انجام شد، مورد تاکید قرار گرفت.
دکتر محمود احمدینژاد در این مراسم گفت: ارزش افزوده مربوط به تولید خام و پایه نمیشود و باید توجه داشت که بخش مهمی از ارزش افزوده مربوط به صنایع پاییندستی است.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد صنایع پایین دستی در استان کرمان برای بهرهمندی تمامی مردم این استان گفت: گرچه درآمد سرانه معدن در استان کرمان بالاست، اما مردم از آن بهرهمند نمیشوند، از این رو اگر صنایع پاییندستی احداث شود درآمدهای این بخش وارد زندگی مردم شده و در بدنه اجتماع توزیع میشود.
رییسجمهور تصریح کرد: باید در هر کدام از شهرستانهای استان کرمان یک واحد صنعتی در بخش صنایع پایین دستی معادن، احداث و راهاندازی شود تا هم جوانان بیکار این مناطق مشغول به کار شوند و هم ارزش افزوده آن نصیب استان کرمان و کشور شود.
ارسال نظر