دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه بر لزوم آموزش مهارتی کارگران ساختمانی تاکید کرد و گفت: توسعه هرچه بیشتر جوامع این ضرورت را می‌رساند که هر فردی در هر صنفی در جامعه باید همیشه مدل‌ها و آموزش‌های مهارتی روز مربوط به رشته خود را فرا بگیرد. فرشید امیری افزود: عدم فراگیری آموزش‌های لازم و به روز، باعث می‌شود فرد از زمان عقب مانده و نتواند آن‌گونه که باید و شاید در رشته کاری خود، موفق عمل کند.

وی شناسایی کارگران ساختمانی را یکی از مشکلات در بخش برنامه‌ریزی برای آموزش و مهارت فنی آنها دانست و گفت: مهم‌ترین هدفی که ما در رابطه با کارگران ساختمانی دنبال می‌کنیم شاید قبل از آموزش، شناسایی فعالان این گروه است؛ بنابراین از کارگران در صنعت ساختمان دعوت می‌شود که در این راه ما را یاری گر باشند.

وی افزود: شناسایی و آموزش کارگران ساختمانی به طور قطع موجب رونق بازار کاری آنها می‌شود؛ چرا که فراگیری هر آموزشی در دنیای امروز باعث می‌شود راه‌های وسیع کاری پیش روی فرد بازکند. امیری گفت: چنانچه در این راستا شرکت‌های پیمانکاری یا شبکه‌های پیمانکاری فرعی فعال شوند، هر کارفرمایی می‌تواند بر حسب نیاز خود به این مراکز مراجعه و کارگران ساختمانی آموزش دیده مرتبط با کار خود را تامین کند. وی افزود: متاسفانه هم‌اکنون در کشور تنها در یکی دو استان، این مهم در حال کار و اجرا است. امیری با بیان اینکه از اواخر سال ۸۷ طرح آموزش مهارت کارگران ساختمانی در استان کرمانشاه شروع شد، افزود: قبل از آموزش باید تعیین صلاحیت افراد صورت گیرد تا بتوان برای آموزش آنها برنامه‌ریزی انجام داد.

وی گفت: تا به امروز در استان تقریبا ۳۰ هزار نفر تعیین صلاحیت شده‌اند و در برخی موارد آموزش‌های لازم را فرا گرفته اند. وی گفت: این آموزش‌ها در قالب طرحی است که کارگران ساختمانی با فراگیری مهارت‌های فنی، بیمه می‌شوند و تحت مزایای بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند. امیری افزود: مدارک فنی و حرفه‌ای تا پنج سال اعتبار دارد و بعد از پنج سال باید تمدید شود تا کار بیمه‌ای فرد با مشکلی مواجه نشود. مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه تمامی مراکز در شهرستان‌های استان و مرکز شماره یک فنی و حرفه‌ای کرمانشاه کار آموزش به کارگران ساختمانی را در دستور کار دارند.