دنیای اقتصاد - بندرعباس- علی نظری: با حضور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، پست ۶۳/۲۳۰ کیلوولت «دریا» در بندرعباس افتتاح شد. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این مراسم، پست ۶۳/۲۳۰ کیلوولت «دریا» را از مهم‌ترین پست‌‌های برق ایران دانست که در رده مجهزترین و پیشروترین پست‌ها از نظر تکنولوژی قرار گرفته است.

به گفته مهندس بهزاد، این پست هم به عنوان الگویی در ساخت پست‌‌های مشابه در تهران و دیگر شهرها مطرح شده است.

وی در همین رابطه یادآورشد: پست «دریا» که به فناوری‌‌های دیجیتالی مجهز است با سیستم کنترل DCS و همچنین GIS از نظر عایق، از امکانات مخابراتی بی‌سیم، فیبر نوری،تلفن و PLC بهره مند است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه با اشاره به اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریالی ساخت این طرح، یادآور شد: دولت تامین برق در استان استراتژیک هرمزگان را بسیار پراهمیت قلمداد کرده و آن را مانند اکسیژن ضروری و حیاتی می‌داند و به همین دلیل سرمایه‌گذاری‌‌های بسیار خوبی در صنعت برق استان انجام شده که همچنان ادامه خواهد یافت.

به گفته این مقام مسوول، دولت تنها برای بخش خطوط انتقال نیرو و توزیع در استان هرمزگان ۱۰هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در طول برنامه پنجم توسعه را پیش‌بینی کرده است.

وی ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای اولویت ساخت نیروگاه در استان هرمزگان، تصریح کرد: دولت اختصاص دو میلیارد یورو از محل صندوق توسعه ملی به ساخت نیروگاه را تصویب کرده و۸۵ درصد هزینه ساخت نیروگاه به صورت وام به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی پرداخت می‌گردد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین با اشاره به اهمیت پرداخت به موقع مطالبات برق و نقش این مهم در نگهداری و تعمیرات پست‌‌ها، نیروگاه‌ها و همچنین توسعه طرح‌های بزرگ، خاطرنشان کرد: به این منظور چنانچه صنایع بزرگ بدهی خود را که ارقام بسیار بالایی است، تسویه نکنند، نگهداری و پایداری شبکه آسیب دیده و ممکن است تابستان سال آینده مشکلاتی به‌وجود آید.

این مقام مسوول تاکید کرد: ۹۰ درصد از منابع توانیر از محل فروش برق و انرژی تامین می‌شود و متاسفانه بدهی برخی صنایع بابت مصرف برق مرتب در حال افزایش است.

معاون وزیر نیرو در ادامه با اشاره به خلاصه‌ای از وضعیت صنعت برق کشور، گفت: هم‌اکنون ایران رتبه سوم جهان در زمینه رشد ظرفیت نیروگاهی را دارد و به لحاظ تولید نیز با ۲۶میلیون مشترک و ۶۳هزار و ۴۰۹ مگاوات ظرفیت نصب شده مقام اول منطقه را کسب کرده است.

بهزاد یادآور شد: در مجموع صنعت برق ایران بین ۲۰۰ کشور جهان در جایگاه پانزدهم قرار گرفته که بسیار ارزنده و شایسته است.

استاندار هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به روند رو به رشد استان هرمزگان، صنعت برق را پشتوانه بی‌بدیل توسعه دانست و تاکید کرد: در کل دنیا ۱۴نقطه استراتژیک وجود دارد که دو نقطه آن در استان هرمزگان است.

ابراهیم عزیزی گفت: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت‌‌های فراوان استان در بخش‌‌های مختلف به خوبی استفاده کنیم، باید زیرساخت‌‌های لازم را مهیا کنیم که صنعت برق از اهم آن است.

عزیزی خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی «گنو» که در ۳۰کیلومتری شرق بندرعباس جانمایی شده، از نان شب نیز واجب‌تر است؛ چراکه اگر این طرح به موقع به بهره‌برداری نرسد علاوه بر چالش روند توسعه، با بحران نیز مواجه می‌شویم.

وی افزود: در حال حاضر میزان مصرف استان دو هزار و ۶۳ مگاوات و میزان تولید یکهزار و ۸۰۰ مگاوات است که باید این کسری با ساخت نیروگاه‌‌های جدید برطرف شود.

رییس شورای برنامه‌ریزی استان تاکید کرد: علاوه بر شرایط جوی بسیار سخت استان، سهم بزرگ استان در اقتصاد ملی با توجه به استقرار صنایع مهمی مانند فولاد و آلومینیوم، ایجاب می‌کند تا دولت نگاه و حمایت ویژه‌ای به توسعه زیرساخت‌‌های صنعت برق استان

داشته باشد.

وی از فرسودگی شبکه انتقال و توزیع به عنوان یکی دیگر از معضلات جدی برق استان نام برد که باید در برنامه‌ریزی‌‌ها مورد توجه قرار گیرد.

مهندس حسن کهوری، مدیرعامل برق منطقه‌ای هرمزگان نیز در این مراسم گفت: برق منطقه‌ای در هفته دولت امسال ۱۹پروژه به ارزش

۵۶۳ میلیارد ریال به بهره‌برداری رساند و در ادامه آن نیز شاهد افتتاح پروژه‌‌های متعددی هستم که پست ۶۳/۲۳۰ کیلوولت «دریا»، با هدف تامین برق و مطمئن مرکز استان، از اهم آنها است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، دو پروژه دیگر شامل خط ۲۳۰ کیلوولت سیریک - دوراهی و پست ۲۰/۶۳/۲۳۰ کیلوولت رودان نیز تکمیل شده و در چرخه بهره‌برداری قرار دارند.

مدیرعامل برق منطقه‌ای هرمزگان در جمع‌بندی طرح‌های افتتاح شده شش ماه اول امسال، بیان کرد: تا این مقطع از سال ۲۲پروژه با اعتبار

۱۴۳ میلیارد تومان به زیرساخت‌‌های صنعت برق استان افزوده شده که نقش مهمی در سرعت و اطمینان بخشی به روند توسعه دارد.

وی در ادامه ظرفیت اسمی نصب شده در بخش تولید برق استان را دو هزار و ۳۷۴ مگاوات عنوان کرد و گفت: هم اکنون طول خطوط استان پنج هزار و ۴۶۹ کیلومتر مدار است و ظرفیت پست‌‌ها نیز ۱۴هزار و ۵۷۲ مگاوات است.

وی اضافه کرد: در طول شش سال فعالیت دولت نهم و دهم ۸/۷۴ درصد به ظرفیت خطوط و ۹/۶۷ درصد به ظرفیت پست‌‌ها افزوده شده است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای هرمزگان همچنین ضمن درخواست حمایت بیشتر از طرح‌های صنعت برق خصوصا تکمیل نیروگاه «گنو» به چشم‌انداز توسعه در برنامه پنجم اشاره و خاطرنشان کرد: هدفگذاری اضافه شدن

هشت هزار و ۵۰ مگاولت به ظرفیت پست‌‌ها و سه هزارو ۱۲۲ کیلومتر به طول خطوط از اهم برنامه‌‌های شرکت برق منطقه‌ای است که تحقق آن با حمایت مسوولان میسر است.