روزهای خوب در انتظار پتروشیمی

دنیای اقتصاد-خوزستان-کیوانه گرجی: معاون وزیر صنایع و معادن واگذاری صنایع پتروشیمی به وزارت صنعت، معدن و تجارت را گامی موثر در تامین مواد اولیه و برنامه‌ریزی جهت توسعه طرح‌های این صنعت دانست. خدامراد احمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه از قیمت تمام شده و تامین مواد اولیه به عنوان مهم‌ترین مشکلات این بخش یاد کرد و افزود: با این الحاق مشکل توسعه این صنعت در بخش میان دست و بالادست نیز مرتفع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیریت و سیاست‌گذاری در امر پتروشیمی را بر عهده خواهد داشت، گفت: واگذاری این صنعت به بخش خصوصی نیز در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی اعمال خواهد شد.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به مزایای خوزستان به جهت دارا بودن صنایع مادر در این بخش گفت: در این راستا ۱۰۵ طرح در حوزه میان دست و پایین دست استان تعریف شده است که با این واگذاری و عملیاتی شدن این طرح‌ها می‌توان امیدوار بود که بخش عظیمی از مشکل اشتغال استان مرتفع شود.

وی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به صنایع پایین دست این صنعت با توجه به نقش فزاینده آن در بحث اشتغال گفت: به منظور دستیابی به سیاست‌های اشتغال کشور توجه به این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ایجاد اشتغال در صنایع بالا دست را مستلزم صرف هزینه‌های کلان و بعضا تا سقف سرانه ۵۰۰ میلیون تومان دانست و گفت: این در حالی است که ایجاد اشتغال در صنایع پایین دست با هزینه ۵۰ میلیون تومان نیز امکان‌پذیر خواهد بود و این موضوع می‌طلبد که دولت در بحث صنایع پایین دست با یک مدیریت ویژه وارد عمل شود. احمدی به سهم یک هزار و۵۰۰ میلیارد تومانی خوزستان در بحث سرمایه‌گذاری جدید اشاره کرد وگفت: این موضوع نشان از فضای مناسب سرمایه‌گذاری و روند روبه رشد در استان دارد.

وی با بیان اینکه خوزستان دارای رتبه نخست کشوری در بحث سرمایه‌گذاری خارجی است، گفت: در این بخش خوزستان در حوزه صنایع پایین دست پتروشیمی، دریایی و فلزی سرمایه‌گذاری مناسبی داشته است.

معاون وزیر صنایع و معادن همچنین در ادامه از بحث گردش مالی و نقدینگی به عنوان مهم‌ترین مشکل در بخش صنعت و تولید کشور یاد کرد و گفت: در این برهه حفظ و صیانت از تولید موجود نیز مقوله‌ای است که به عنوان دیگر چالش این بخش قلمداد می‌شود.

به گفته احمدی به‌رغم تاکید بخش‌های مختلف اجرایی، خصوصی و قانونگذار بر ضرورت همکاری بیشتر سیستم بانکی با بخش صنعت و تولید کشور، شاهد عدم همکاری لازم این سیستم در این بخش هستیم.

احمدی سهم خوزستان را افتتاح ۳۸ پروژه با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۵۰ نفر عنوان کرد.