معادن راکد استان هرمزگان فعال می‌شوند

دنیای اقتصاد - هرمزگان - علی نظری: رییس سازمان صنایع و معادن هرمزگان از فعال‌سازی معادن راکد استان و همچنین تعریف و اجرای طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی در زمینه شناسایی ظرفیت‌های جدید معدنی در مناطق کمتر شناخته شده به عنوان اولویت‌های این سازمان در سال جهاد اقتصادی خبر داد. مهندس علی اباذری ذخایر معدنی را از بسترهای توسعه اقتصادی و صنعتی کشور دانست و با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه پی‌جویی مواد معدنی و شناسایی ظرفیت‌های جدید در سطح استان گفت: در هر منطقه‌ای اگر ذخایر معدنی و ظرفیت‌های معدنی آن منطقه شناسایی شود، می‌توان با ایجاد صنایع مرتبط و ایجاد اشتغال، اقتصاد و امنیت آن منطقه را تامین کرد.

وی از جمله رویکردهای سازمان صنایع و معادن هرمزگان در سال‌جاری را تعریف و اجرای طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی و همچنین تکمیل مطالعات سال‌های گذشته با استفاده از ظرفیت‌های علمی و اقتصادی بخش دولتی و غیردولتی و تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و فعال‌سازی معادن راکد عنوان کرد.

به گفته اباذری، برخی از این طرح‌ها در قالب طرح مطالعاتی و پی‌جویی مواد معدنی در یک منطقه خاص انجام می‌شود که شامل بررسی تمامی ظرفیت‌های معدنی آن منطقه است و برخی دیگر به اجرای روش‌های نوین مطالعاتی از جمله روش دورسنجی اختصاص خواهد یافت که کمک شایانی به شناسایی ذخایر معدنی در مناطق صعب‌العبور و با توپوگرافی خشن خواهد کرد. رییس سازمان صنایع و معادن هرمزگان خاطرنشان کرد: همچنین برخی دیگر از طرح‌های پژوهشی در مورد بررسی عناصر ویژه در مکان‌های خاص مانند پی‌جویی عناصر لیتیوم و پتاسیم در گنبدهای نمکی و شورابه‌های اطراف اختصاص خواهد یافت. وی با بیان اینکه تعداد ۱۴ فقره طرح پی‌جویی و مطالعاتی طی سال گذشته با اعتباری افزون بر ۴ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در سطح استان انجام پذیرفته است، گفت: این طرح‌ها در مناطقی اجرا شد که بیش از آن هیچ‌‌گونه مطالعات و شناختی روی آن مناطق صورت نپذیرفته بود.

اباذری اضافه کرد: در اجرای این طرح‌ها سعی شد از روش‌های جدید و نوین در بحث‌های پی‌جویی از جمله سنجش از دور استفاده شود. رییس سازمان صنایع و معادن هرمزگان با بیان اینکه در مطالعات انجام شده تاکنون ذخایر جدیدی از مواد معدنی سنگ‌آهن، کرومیت، سنگ گچ، دولومیت و ... شناسایی شده، تصریح کرد: علاوه بر موارد مذکور عناصر دیگری از جمله لیتیوم، تیتانیوم و استرنسیوم شناسایی شده که این مواد نیازمند اختصاص بودجه و اعتبارات لازم برای انجام مطالعات تکمیلی دارد.