دنیای اقتصاد - همدان - شهناز محمدی: رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش ملایر گفت: کارخانه‌های کشمش پاک‌کنی حاشیه جاده ملایر- اراک دچار مشکل کم‌آبی هستند. منوچهر رضایی در اولین کنفرانس ملی انگور و کشمش در ملایر گفت: شهرستان ملایر دارای ۶۵ واحد کشمش‌پاک‌کنی فعال است که ۲۰ کارخانه از این تعداد با ظرفیت تولید ۸۰ درصد از کشمش شهرستان، در حاشیه جاده ملایر- اراک قرار دارد.

وی اظهار کرد: به دلیل کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، این کارخانه‌ها دچار مشکل کم‌آبی هستند که در میزان تولیدات کشمش به‌عنوان مهم‌ترین محصول صادراتی شهرستان و استان تاثیر داشته و ممکن است منجر به تعطیلی این واحدها شود.

رضایی گفت: در حال حاضر برای آبرسانی به این کارخانه‌ها از روش‌های غیرمعمول مثل حمل آب با تانکر استفاده می‌شود اما این روش به طور موقت بخشی از مشکل کم‌آبی را حل می‌کند.

وی با اشاره به وجود چند حلقه چاه بیکار در اطراف این کارخانه‌ها، گفت: اداره آب و فاضلاب شهرستان می‌تواند با تدابیر لازم آب این چاه‌ها را به کارخانه‌ها برساند و با اینکار علاوه بر ایجاد درآمد برای خود، آب مورد نیاز واحدهای کشمش‌پاک‌کنی را تامین کند.

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش ملایر انشعاب لوله آب از شهر به کارخانه‌ها را یکی دیگر از راه‌حل‌های مشکل کم‌آبی این واحدها دانست.

رتبه نخست تولیدات باغی برای ملایر

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این کنفرانس گفت: شهرستان ملایر با ۱۹ هزار و ۲۴۰ هکتار سطح اراضی زیر کشت محصولات باغی، ۲۲۲ هزار تن تولید و ۳۸ درصد از سهم تولیدات استان، رتبه نخست تولیدات باغی استان همدان را به خود اختصاص داده است.

علیرضا رنجبر‌ضرابی اظهار کرد: عملکرد تولید انگور در جهان ۱۰ تن در هکتار است که این رقم در کشور ما ۴/۱۰ تن، در استان همدان ۱/۱۷ تن و در شهرستان ملایر ۲۲ تن است.

وی با اشاره به اینکه استان همدان در زمینه تولید ۹۰ درصد محصولات کشاورزی در میان استان‌های همجوار دارای رتبه نخست است، افزود: استان همدان با تولید ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی رتبه نهم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی سرانه تولید محصولات باغی در جهان را ۹۰ کیلوگرم، در کشور ۲۱۴ کیلوگرم و در استان همدان ۳۴۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: با توجه به وسعت و جمعیت انسانی موجود، استان همدان جایگاه ویژه‌‌ای در بخش کشاورزی دارا است.