دنیای اقتصاد-بیرجند- محمد قربانی: رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی بر اجرایی شدن و تشکیل شورای گفت‌وگو‌ی دولت و بخش خصوصی در استان تاکید کرد و گفت: تعامل خوب و همکاری ارزنده مسوولان‌ استان و بخش خصوصی می‌طلبد تا هر چه سریع‌تر شورای گفت‌وگو‌ی دولت و بخش خصوصی در استان تشکیل شود. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی؛ مهندس محسن احتشام در سومین جلسه هیات نمایندگان این اتاق در سال جاری با اشاره به ارتباط خوب، همدلی و همراهی مسوولان دولتی از جمله استاندار خراسان جنوبی با بخش خصوصی ابراز امیدواری کرد شورای گفت‌وگو‌ی دولت و بخش خصوصی زمینه همکاری‌های بیشتر را در ابعاد گوناگون فراهم سازد.

مهندس احتشام با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی توان باز پرداخت تسهیلات بانکی را ندارند، تصریح کرد: این مهم از اراده واحدهای تولیدی خارج است و باید با درک شرایط موجود و نگاه واقع‌بینانه و کارشناسی و علمی بتوانیم به مشکلات آنان رسیدگی کنیم.

وی خواستار تشکیل ستاد صیانت از تولید در استان شد و گفت: این ستاد در برخی استان‌ها تشکیل شده و با تزریق تسهیلات و کمک به تولید‌کنندگان تا حدی از مشکلات آنان کاسته و موجب رونق تولید شده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: باید به واحدهای صنعتی برای تامین بخشی از هزینه‌ها و پرداخت سود تسهیلات بانکی و سرمایه در گردش از محل اعتبارات ستاد صیانت از تولید کمک شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی با بیان این که صادر‌کنندگان در شرایط موجود تلاش مضاعفی دارند تا با صادرات کالاهای غیر‌نفتی بخشی از کمبودهای ارزی حاصل از صادرات نفت را تامین کنند و رقم صادرات کشور را تحقق بخشند، اظهار کرد: در این میان صادرکنندگان به مشوق‌های صادراتی بیشتری نیاز دارند.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: تاکنون جوایز صادراتی مربوط به سال‌های ۸۹ و ۹۰ در استان به صادر‌کنندگان پرداخت نشده است.

علی‌اکبر فرامرزی با بیان این که در سال ۹۱ به صادرکنندگان جوایز صادراتی تعلق نمی‌گیرد، اظهار کرد: در حال حاضر با دلار مرجع صادرات انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر۸۰ درصد صادرکنندگان نمونه استانی و کشوری در بازارچه‌های مرزی استان حق‌العمل کار بوده و۲۰درصد به نام خود یا واحدهای تولیدی صادرات انجام می‌دهند.

عضو هیات رییسه و خزانه دار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی به واحدهای صنعتی هم گفت: گمرک استان یک سال و نیم است که با سرپرست اداره می‌شود و تا زمانی که گمرک استان این‌گونه اداره شود نمی‌توان به وضعیت مطلوب در گمرک ماهیرود که مشکلات فراوانی دارد امیدوار بود.

علیرضا خامه زر با بیان این که صادرات از هرگونه عوارض و مالیات معاف است، اظهار کرد: صادر‌کنندگان و اعضای اتاق بازرگانی استان باید یک در هزار صادرات خود را به اتاق پرداخت کنند.

وی بر اطلاع‌رسانی بیشتر قوانین، مقررات و دستورالعمل‌ها به اعضا از طریق وب‌سایت اتاق استان و همچنین برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی متناسب با نیاز اعضا تاکید کرد و گفت: برای تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی و مشاوره در خصوص قوانین گمرکی، بازرگانی و تجاری کارشناسان این اتاق آماده همکاری هستند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی خراسان جنوبی هم با اشاره به کمبودهای متعدد در گمرک رسمی ماهیرود یاد آور شد: نبود انبار و فضای اقامتی روند صادرات را در این گمرک کند کرده است.

غلامحسین راستگو‌نژاد همچنین کمبود نیروی انسانی و ساعت کاری این گمرک تا ۱۳ بعد‌ازظهر را از دیگر کمبودها و مشکلات این گمرک عنوان کرد.

محمد‌امین امینی‌گزیک، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز بر اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به تجار و صادرکنندگان تاکید کرد و گفت: افزایش آگاهی و اطلاع از آخرین قوانین و مقررات و بخش‌های مرتبط با صادرات، واردات و... می‌تواند در جهت رونق دادن به وضعیت صادرات و واردات کالا موثر باشد.

عضو دیگر هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه باید به نظرات و دیدگاه‌های صادرکنندگان و فعالان اقتصادی توجه بیشتری صورت گیرد، گفت: مسائل، مشکلات و نظراتی که در اتاق‌های بازرگانی مطرح می‌شود باید برای آن ارزش‌گذاری شده و در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مد نظر قرار گیرد.

محمد‌محسن موهبتی زهان اظهار کرد: توجه به نیازها، خواسته‌ها و دیدگاه‌های تجار و صادر‌کنندگان موجب انگیزه و حضور بیشتر آنان در عرصه اقتصادی می‌شود.

وی بر همکاری بیشتر بخش دولتی و خصوصی استان برای رفع موانع و مشکلات فرآوری فعالان اقتصادی استان تاکید کرد.

عبدالغنی نهتانی، عضو دیگر هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه خواستار توجه بیشتر به بازارچه‌های مرزی استان شد و گفت: باید زیرساخت‌های اولیه و لازم برای توسعه تجارت در گمرک و بازارچه‌های مرزی فراهم شود.

عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون صنعت و معدن، خدمات فنی و مهندسی و سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه خواستار توجه علمی و کارشناسی به مشکلات فرآوری تولید‌کنندگان شد.

عباس کریمی با بیان اینکه باید از تولیدکنندگان، کار‌آفرینان و سرمایه‌گذاران استان بیش از گذشته حمایت کنیم، گفت: نگاه واقع بینانه و منطقی می‌تواند خواسته‌های فعالان اقتصادی را جامه عمل بپوشاند.