دنیای اقتصاد - زنجان: نمایندگان زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی از تصفیه خانه، طرح‌ها و تاسیسات شرکت آب و فاضلاب شهری زنجان دیدار کردند. در این دیدار محمد اسماعیلی، نماینده مردم شهر‌های زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان مجلس مشکلات و کاستی‌های این شرکت را بررسی خواهند کرد، افزود: به برکت نظام جمهوری اسلامی شاهد آبرسانی به نقاط مختلف شهرها و روستاهای دوردست هستیم؛ تا از نعمت آب شرب و سالم بهره‌مند شوند. این مقام مسوول نیم نگاهی به منابع آبی سد تهم و مرکز دخیره آب این سد انداخت و گفت: با وجود سد تهم و منابع آبی سدی و چاه‌های آبی اطراف شهرستان زنجان، جای هیچ گونه نگرانی و کمبود آب احساس نمی‌شود و مردم با صرفه جویی و دقت در مصرف این مایع حیاتی آبفا را در برنامه‌های تعیین شده یاری کنند. اسماعیلی بر لزوم کاستن مشکلات بخش‌های مختلف این شرکت تاکید کرد و درباره مشکلات آبرسانی به شهر آببر گفت: در این مورد با مسوولان شهری و استانی پیگیری لازم صورت می‌گیرد و در صورت نیاز مراتب را از طریق وزارت نیرو بررسی می‌کنیم.

در بخش فاضلاب عقب هستیم

در ادامه دیگر نماینده زنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رابطه با تامین آب شرب استان زنجان وضعیت مطلوبی داریم؛ اما در بخش فاضلاب از برنامه تعیین شده عقب هستیم، افزود: به سهم خودمان برای ارتقای سطح آسایش و رفاه مردم پیگیری‌ها و رایزنی‌های لازم را با مسوولان استانی و وزارت مزبور انجام خواهیم داد. به گفته محسن علیمردانی مخزن‌ها و تجهیزات منابع آب در تصفیه خانه آب زنجان بالاتر از استاندارد‌ها است که این امر اهتمام ویژه مسوولان شرکت را می‌طلبد. وی بر لزوم برنامه ریزی برای دوران بحران و خشکسالی از سوی آبفای استان تاکید کرد و گفت: در این رابطه باید مسوولان به لحاظ حساسیت و ضرورت گام بردارند.

رعایت مسائل زیست محیطی

در ادامه مسلم پورنصرت، مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان رعایت اصول بهداشتی و زیست محیطی را اولویت کاری آبفای استان عنوان کرد و تسریع در عملیات این مجموعه را منوط به تخصیص اعتبارات کلان عنوان کرد. پورنصرت با اعلام اینکه جمعیت تحت پوشش شبکه آب شرب شهری این شرکت ۳/۹۹ درصد است، افزود: تعداد انشعابات آب بیش از ۱۷۷ هزار و طول شبکه توزیع و خط انتقال آب نیز ۳۶/۱۷۵۶ کیلومتر است.به گفته وی ظرفیت مخازن ذخیره آب استان در مدار ۱۳۰ هزار مترمکعب و ظرفیت تصفیه خانه آب در مدار بهره‌برداری ۲۰ میلیون مترمکعب در سال برآورد شده است. وی با بیان اینکه تعداد کل چاه‌های فعال استان تا پایان سال گذشته ۱۱۴ حلقه بوده است، اظهار کرد: در بخش آب برای تولید بیش از ۶۱ هزار و ۵۳۵ مترمکعب و فروش بیش از ۴۵ هزار متر مربع، ۳ آزمایشگاه آب فعال بوده‌اند.مدیرعامل آبفای استان میزان پرت آب در استان را ۱۲/۲۵ درصد عنوان کرد و مشارکت و همکاری مردم و سایر بخش‌ها را در کاستن این میزان هدر رفت آب مهم ارزیابی کرد.پورنصرت آبرسانی به طرح‌های مسکن مهر را یکی دیگر از اقدامات آب و فاضلاب شهری استان عنوان کرد و از اجرای طرح ماندگار در استان زنجان با هدف آبرسانی به شهرستان‌های ابهر و خرم دره خبر داد. این مقام مسوول در بخش دیگر صحبت‌هایش با اشاره به شروع مطالعات طرح فاضلاب شهری از سال ۷۲، تاخیر در صدور مجوزهای حفاری و کوتاه مدت و نامنظم از سوی مسوولان شهری، کمبود اعتبارات و تخصیص پیدا نکردن به موقع اعتبارات و نیز وجود تاسیسات نامنظم شهری و فاقد نقشه‌های آب، برق و گاز و ارائه نکردن از سوی ارگان‌های ذی‌ربط را جزو مشکلات آبفای استان در بخش فاضلاب شهری عنوان کرد.

این مقام مسوول بر لزوم استقبال ارگان‌های دولتی از نصب انشعابات فاضلاب تاکید کرد و فرهنگ‌سازی در این رابطه را مهم دانست.