دنیای اقتصاد ـ کرمان ـ مرجان ضیایی: سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰۰ میلیون یورو از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای این استان جذب و استفاده شده است. محمد عابدی نژاد در مراسم تجلیل از برگزیدگان صنعتی و معدنی این استان با اعلام این مطلب ابراز امیدواری کرد تا پایان سال‌جاری دو تا سه برابر این رقم برای طرح‌های صنعتی و معدنی استان کرمان جذب و استفاده شود.

وی در تشریح روند جهش صنعتی در استان کرمان افزود: استان کرمان در سال ۸۴ به میزان شش میلیون تن کنسانتره سنگ آهن تولید داشت که تا سال آینده ۱۳ میلیون تن به این ظرفیت افزوده خواهد شد. وی افزود: برای اولین بار استان کرمان در سال‌جاری صاحب یک میلیون تن ظرفیت تولید فولاد اسفنجی خواهد شد. عابدی نژاد با اشاره به مشکلات صنایع کوچک استان در تامین سرمایه در گردش خود، گفت: برای این دغدغه صنایع کوچک و مطالبات آنها در این زمینه که به ارقام نجومی هم نیازی ندارد، پاسخ مناسبی نداریم. سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی کوچک استان که دغدغه اساسی ما در سال تولید ملی است، باید به طور ویژه از سوی دولت رسیدگی و با توجه به اینکه کمک‌های فنی و اعتباری به بنگاه‌های کوچک در بودجه سال‌جاری وجود ندارد، برای چاره‌اندیشی در این خصوص تسریع شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم از تامین ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع جدید مالی برای اجرای پروژه‌های صنعتی و معدنی در سال‌جاری خبر داد و گفت: رونق تولید ملی، بهبود محیط کسب و کار، تامین منابع مالی، ارتقای کیفیت و اصلاح الگوی مصرف از اولویت‌های سال‌جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود. وجیه الله جعفری تاکید کرد: بانک‌‌ها باید برای حمایت از تولید ملی روند ارائه تسهیلات را بهبود بخشند.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم تصریح کرد: بخش خصوصی در شرایط دشوار کنونی و در برابر تحریم‌های گسترده با همه توان ایستاده است و در صورت بهبود فضای داخلی کسب‌و‌کار و حمایت مسوولان می‌تواند از این آزمون سرافراز بیرون آید.

مهندس محسن جلال پورافزود: اتاق بازرگانی ایران برنامه‌های سال‌جاری خود را با رویکرد حمایت از تولید ملی تدوین کرده و بر این اساس تمام مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کشور را به صورت مداوم طرح و پیگیری خواهد کرد. وی گفت: انتظار این است که دولت، اعطای امکانات و تسهیلات بانکی به بخش خصوصی را تسهیل کند. نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به وجود تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: امروز فعالان اقتصادی در خط مقدم مبارزه با استکبار قرار دارند و باید این مجموعه در شرایط خاص فعلی با رویکردی متفاوت از دوره‌های گذشته همراهی شود.

دکترمحمدرضا پور ابراهیمی بزرگ‌ترین چالش مالی در اقتصاد کشور را نظام تامین مالی و ساختار نظام پولی عنوان کرد و گفت: متوسط هزینه تامین مالی در کشور ایران چهار برابر کشورهای همسایه است. این نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت و دستگاه‌های نظارتی نیز باید متناسب با شرایط جدید در عرصه اقتصادی فعالیت کنند.

وی تصریح کرد: تغییر ساختارهای اقتصادی باید به ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی منجر شود.

پور ابراهیمی همچنین با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در استان کرمان تصریح کرد: باید از این فرصت‌ها برای رشد سرمایه‌گذاری و افزایش اشتغالزایی بهره گرفت. در این مراسم شرکت‌های روغن موتور پردیس، لاوان تابلو، وند آپادانا، فولاد زرند ایرانیان، آریا جنوب ایرانیان، ذوب آهن جنوبشرق ایرانیان، سرمایه‌گذاری صنعت زغال و گروه‌های صنعتی بارز و پلور سبز به عنوان واحدهای برگزیده صنعتی و معدنی استان کرمان معرفی شدند و مورد تجلیل قرار گرفتند.