مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تشریح کرد
دورنمای توسعه ۵ ساله «چادرملو»
دنیای اقتصاد- یزد- محبوبه مظفری: مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تاکید بر اهمیت توسعه معادن کشور با حفظ شاخصهای زیست محیطی گفت: طی سالهای اخیر اقدامات قابل توجهی از سوی فعالان بخش معدن برای ارتقای عملکرد و رشد تولید برداشته شده است اما هنوز کافی نیست، چرا که این بخش از صنعت کشور قابلیتها و ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه دارد که ظرفیت محقق شدن آن در بخش خصوصی وجود دارد. نوریان با اشاره به نقش دولت و مجلس در تقویت بخش معدن یادآوری کرد: این بخش از صنعت نیازمند وضع قوانین حمایتی از سوی مجلس و ایجاد تسهیلات تشویقی از سوی دولت، برای تشویق بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است.
دنیای اقتصاد- یزد- محبوبه مظفری: مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تاکید بر اهمیت توسعه معادن کشور با حفظ شاخصهای زیست محیطی گفت: طی سالهای اخیر اقدامات قابل توجهی از سوی فعالان بخش معدن برای ارتقای عملکرد و رشد تولید برداشته شده است اما هنوز کافی نیست، چرا که این بخش از صنعت کشور قابلیتها و ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه دارد که ظرفیت محقق شدن آن در بخش خصوصی وجود دارد. نوریان با اشاره به نقش دولت و مجلس در تقویت بخش معدن یادآوری کرد: این بخش از صنعت نیازمند وضع قوانین حمایتی از سوی مجلس و ایجاد تسهیلات تشویقی از سوی دولت، برای تشویق بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است. وی افزود: موانعی در این بخش وجود دارد که برطرف کردن آنها نیازمند عزم جدی همه دستاندرکاران و مسوولان کشور است و میتواند راهگشای ورود سرمایهگذاران در این بخش اقتصادی باشد.
نوریان گفت: با حل و فصل پرونده هستهای و بازگشت ثبات نسبی به اقتصاد کشور، در سال ۹۵ شاهد رشد ۲۶ درصدی تولید کنسانتره سنگآهن عمدتا در شرکتهای بزرگ سنگآهنی خصوصی چون گلگهر و چادرملو بودیم، بهطوریکه طی سال گذشته بیش از ۳۲ میلیون کنسانتره تولید شده درحالیکه این میزان در سال ۹۴، ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است. مدیرعامل چادرملو تصریح کرد: این شرکت با ترسیم دورنمای توسعه بخش خود توانست در سال گذشته سرمایه خود را از ۱۷ هزار و ۱۰۰میلیارد ریال به ۲۸هزار و ۲۱۵ میلیارد ریال افزایش دهد و این در حالی است که ۴ سال قبل کل سرمایه چادرملو ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده است.نوریان تصریح کرد: با وجود مشکلات اقتصادی چند سال اخیر چادرملو موفق شد هرچند با تاخیر اما طرحهای خود را اجرا و بخشی از آنها را به مرحله بهرهبرداری برساند.
وی افزود: طرح فولاد چادرملو با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن، قابل ارتقا تا ۳/ ۱میلیون تن شمش فولاد در مجتمع صنعتی چادرملو به اتمام رسیده و طرح احیای مستقیم به ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی در حال اجراست که امیدوار هستیم تا پایان سال جاری راهاندازی شود. برای اجرای این دو طرح ۱۸هزار و ۳۷۳ میلیارد ریال سرمایهگذاری پیشبینی شده است. یکی دیگر از طرحهای بهرهبرداری شده، نیروگاه ۵۰۰مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان است.وی در ادامه گفت: این طرح با ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق، از آبان سال ۱۳۹۱ شروع و فازهای ۱ و ۲ گازی آن در آذر سال ۱۳۹۳ راهاندازی شد. فاز ۳ آن شامل واحد بخار در سال گذشته راهاندازی شده است. برای اجرای این طرح ۱۳ هزارو ۶۹۸ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی اردکان هم از سال گذشته آغاز شده و اجرای آن همچنان ادامه دارد. با اجرای این طرح ظرفیت تولید سالانه کارخانه از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فعلی به ۴ میلیون تن افزایش خواهد یافت. برای اجرای این طرح ۹۰۵ میلیارد ریال پیشبینی سرمایهگذاری شده است.وی همچنین گفت: با توجه به نیاز آب مصرفی برای فرآیند عملیات تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد و محدودیتهای شدید منطقهای در تامین آب مورد نیاز، در قالب قرارداد فی مابین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سازمان آبوفاضلاب استان یزد تفاهم شد که چادرملو شبکه فاضلاب شهر اردکان و تاسیسات تصفیه فاضلاب را اجرا کند و در قبال آن استفاده از پسآب آن به مدت حداقل ۳۰ سال به شرکت واگذار شود. این قرارداد در نوع خود، اولین قرارداد عملیاتی از این نظر بوده است. وی گفت: کـل سرمایهگذاری این طرح یک میلیـارد و ۹۳۹ میلیون ریال است و پیشبینی شده است در سه ماه اول سالجاری به بهرهبرداری برسد.
نوریان افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با هدف افزایش بهرهوری و توسعه فعالیتها برای ارزشآفرینی، در بسیاری از طرحهای صنعتی و زیربنایی مشارکت فعال داشته که طرح آهن و فولاد سرمد ابرکوه از این طرحها است. اجرای این طرح با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن فولاد خام و ۵۰۰ هزار تن محصولات نورد، با سرمایهگذاری ۱۹۳۹ میلیارد ریال از آذر ۹۱آغاز شده که بخش نورد این مجموعه، بهمن سال ۱۳۹۵ راهاندازی شد و بخش فولاد در پایان سال ۱۳۹۷ آماده بهرهبرداری خواهد شد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به میزان۶۵درصد در این طرح سرمایهگذاری کرده است.نوریان در ادامه با اشاره به اینکه چادرملو یکی از شرکتهای بزرگی است که در طرح انتقال آب از خلیجفارس به مناطق مرکزی کشور به میزان ۲۲ درصد مشارکت دارد، افزود: این طرح از بندرعباس تا یزد و در ۳ فاز اجرا میشود که فاز اول آن خط انتقال آب به طول ۲۹۲ کیلومتر از بندرعباس تا گلگهر سیرجان، فاز دوم از گلگهر تا مس سرچشمه در رفسنجان به طول ۱۳۶ کیلومتر و فاز سوم از مس سرچشمه تا معدن سنگآهن چادرملوی یزد به طول ۳۰۷ کیلومتر است. سرمایهگذاری اولیه این طرح ۶۴۰۰میلیارد ریال است، وی گفت: در مرحله اول، ۱۵۰میلیون مترمکعب شیرینسازی آب در دستور کار قرار دارد که مقرر شده ۱۱۰میلیون مترمکعب آن به استانهای کرمان و یزد منتقل شود.
مدیرعامل شرکت چادرملو همچنین گفت: چادرملو در سهام شرکت آهن و فولاد ارفع به میزان ۳۹ درصد، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان معادل ۳۰ درصد، شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد، شرکت احداث صنایع و معادن سرزمین پارس به میزان ۲۰ درصد، شرکت تامین سرمایه امید معادل ۱۷ درصد، شرکت نوین الکترود اردکان به میزان ۱۷ درصد و شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر معادل ۱۰درصد مشارکت کرده است.نوریان با اشاره به سرمایهگذاری ۴۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریالی این شرکت برای اجرای طرحهای توسعه خود گفت: با اجرای این طرحها، این شرکت برای ۷ هزار نفر بهطور مستقیم و ۳۵ هزار نفر بهطور غیر مستقیم اشتغالزایی کرده است.مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مورد برنامههای آینده این شرکت افزود: در دورنمای ۵ ساله چادرملو چند طرح برنامهریزی شده است که به این منظور احداث دو واحد نورد میلگرد با ظرفیت ۲/ ۱ میلیون تن در سال و احداث کارخانه گندلهسازی جدید با ظرفیت ۴میلیون تن در سال در حال مطالعه هستند.نوریان در پایان با تاکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت سنگآهن که اکنون با ۵۰ درصد قیمت جهانی در اختیار صنایع فولادی قرار میگیرد خواستار ایجاد تسهیلات برای صادرات مطابق ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید برای مازاد سنگآهن تولید معادن داخلی شد.
ارسال نظر