کشتی «ایران-کاشان» به آب انداخته میشود
گشایش برجامی در کشتیرانی
دنیای اقتصاد - بندرعباس: رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: کشورهای اروپایی در نوبت هستند که با آنها جلسه بگذاریم و این نشاندهنده موفقیت برجام و رونق مجدد صنعت دریایی کشور است. محمد سعیدی در جمع کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندرعباس افزود: کشتیرانی ایران بهطور قطع تلاش خود را خواهد کرد تا در کنار صنعتگران دریایی کشور بهخوبی وظایف خود را انجام دهد و باید این نوید را داد که در سایه مدیریت مناسب و تلاش برای رشد صنعت دریایی کشور بهزودی کشتی «ایران-کاشان» بعد از ۱۴ سال تحویل شرکت کشتیرانی ایران خواهد شد.
دنیای اقتصاد - بندرعباس: رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: کشورهای اروپایی در نوبت هستند که با آنها جلسه بگذاریم و این نشاندهنده موفقیت برجام و رونق مجدد صنعت دریایی کشور است.محمد سعیدی در جمع کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندرعباس افزود: کشتیرانی ایران بهطور قطع تلاش خود را خواهد کرد تا در کنار صنعتگران دریایی کشور بهخوبی وظایف خود را انجام دهد و باید این نوید را داد که در سایه مدیریت مناسب و تلاش برای رشد صنعت دریایی کشور بهزودی کشتی «ایران-کاشان» بعد از ۱۴ سال تحویل شرکت کشتیرانی ایران خواهد شد.وی با اشاره به اینکه باوجود تمام سختیها توانستیم مجوزهای لازم را برای تردد این کشتی کسب کنیم، اظهار امیدواری کرد: شرایط بهگونهای پیش رود تا سفارشهای بعدیمان را با شرکت کشتیسازی ایزوایکو بهپیش ببریم.
توافقنامه تأسیس شرکتی مشترک
سعیدی با اشاره به اینکه خبر خوب دیگر این است که توانستیم با مجموعه ایدرو(سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) توافقنامهای برای تأسیس یک شرکت مشترک امضا کنیم، تصریح کرد: این شرکت مشترک بین کشتیرانی ایران، شرکت ملی نفتکش و شرکت ایزوایکو به نمایندگی از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای انجام تعمیرات و ساخت کشتی است که میتواند تحول اساسی برای این صنعت در کشور ایجاد کند.
برجام آغاز تحولی جدید برای کشتیرانی
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل کشتیرانی ایران گفت: بعد از برجام تلاشمان این بود که لینکهای ارتباطی خود را بار دیگر از سر بگیریم که در این راه با شرکتهای بیمه وارد مذاکره شدیم و در حال برنامهریزی برای راهاندازی شرکتهای مشترک در اروپا و آسیای شرقی شدیم. وی گفت: بهواسطه برجام توانستیم مشکل بیمههای بینالمللی را حل کنیم و خوشبختانه کشتیرانی ایران امروز میتواند بدون محدودیت از بیمههای بینالمللی استفاده کند و یک پوشش ۵۵۰ میلیون دلاری برای خانواده کشتیرانی کسب کردیم که حتی بیش از نیازمان است.سعیدی با بیان اینکه طی یک ماه گذشته نیز مدیرعامل شرکت کشتیرانی بهعنوان عضو هیاتمدیره کلوپ بیمهای
Steamship Mutual درآمد که این موضوع هم یکی از آثار رفع تحریمها و بازگشت به بازار بینالمللی بود، اضافه کرد: اکنون کشتیرانی ایران عضو هیات مدیره یکی از مهمترین شرکتهای بیمه بینالمللی در صنعت دریایی است که این افتخار بزرگی برای کشور است.
محدودیت تردد در آسیای شرقی نداریم
وی خاطرنشان کرد: با خطوطی که ایجاد کردیم کشتیهای ایرانی در کرهجنوبی حرکت میکنند و بار عمده آنها از سوی خط کشتیرانی ایران حمل میشود، در ارتباط با ژاپن روزبهروز افزایش بار میدهیم بهگونهای که از 300 کانتینر بار در یک ماه شروع کرده و اکنون این میزان به 800 کانتینر رسیده است، در حالیکه نزدیک به پنج سال ارتباطمان قطع بود. خوشبختانه در آسیای شرقی هیچ محدودیتی از لحاظ رفتوآمد نداریم و دفاترمان در سنگاپور، کرهجنوبی، مالزی و چین فعال هستند.سعیدی ادامه داد: اکنون عمده بار صادراتی پتروشیمی به اروپا و واردات ماشین از اروپا به کشور از سوی کشتیرانی ایران انجام میشود و این اتفاقی است که در یکسال و نیم گذشته محقق شد.
جزئیات قرارداد با هیوندای
وی در زمینه موضوع خرید 10 فروند کشتی از شرکت هیوندای کرهجنوبی گفت: نزدیک به 10 سال پیش، قرارداد خرید 10 فروند کشتی با هیوندای منعقد شده بود ولی در فرآیند تحریم این معامله معلق شد، این در حالی است که 158 میلیون دلار بهطرف کرهای پیشپرداخت داده بودیم و در طول 10 سال گذشته این مبلغ در اختیار سازنده قرار داشت و این شرکت علاوهبر این، 178 میلیون دلار هم ادعای خسارت کرده بود و پرونده در جریان بود که باید خسارت میدادیم. در این شرایط یکراه این بود که پیشپرداخت 10 سال پیش را زنده کنیم و اجازه ندهیم موضوع به محاکم داوری بینالمللی کشیده شود. هیوندای ادعای ضرر و زیان زیادی داشت، با این استدلال که ما نتوانستهایم قسطهای بعدیمان را پرداخت کنیم. راهحل بعدی، رسیدن به توافقی جدید با شرایطی جدید بود. در مجموع مسوولان به این نتیجه رسیدند که راه دوم را انتخاب کنند؛ مبلغ قبلی پرداختشده را مبنای پیشپرداخت قرار دهیم و قیمت و نوع کشتیها بر اساس شرایط روز تعریف شد و طی یکسال و دو ماه با مذاکرات فشرده به تفاهم بسیار خوبی رسیدیم. ضمن اینکه مبلغ پیشپرداخت احیا شد و طرفین تعهد دادند از ادامه طرح موضوع در محاکم بینالمللی انصراف دهند.
وی ادامه داد: پس از برجام، اولین فاینانس خارجی را بعد از 10 سال از طریق این قرارداد فراهم کردیم. توانستیم با توافق با شرکت هیوندای عملا همان مبلغی را که قبلا پرداخت کرده بودیم بهعنوان پیشپرداخت تعریف و 80 درصد باقیمانده را از طریق بانکهای کرهای فاینانس بگیریم. بعد از برجام تا آن زمان، هیچ قرارداد بینالمللی دیگری در این زمینه فاینانس نشده بود و یکی از مواردی که برای نخستین بار در این قرارداد ذکر شد این است که در قرارداد ساخت کشتی با یک شرکت خارجی 30 نفر از نیروهای فنی در تمام مراحل ساخت همچون طراحی مفهومی، طراحی پایه و تفصیلی، ساخت تجهیزات، راهاندازی و تحویلگیری آموزشدیده و از صنایع داخلی برای ساخت کشتی استفاده شود و همچنین دانش فنی بهصورت رایگان انتقال داده شود؛ اگر قراردادی در تاریخ ایران بوده که بهطرف خارجی اینگونه دیکته شده، اعلام شود و این افتخاری است برای کشتیرانی ایران که خواستههایمان را بهطرف کرهای تحمیل کردیم.
فصل مشترک با کشتیرانی
مدیرعامل شرکت کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران(ایزوایکو) نیز گفت: برنامه ما در سال 96 براساس بیانات مقام معظم رهبری و شعار سال، یک برنامه راهبردی و مفصل است که در حوزه مشترک با کشتیرانی نیز نمود دارد.حمیدرضا رضائیاناصل در جمع کارکنان کشتیرانی ایران در بندرعباس، ضمن تقدیر از نگاه کشتیرانی به صنعت کشتیسازی طی یک دهه اخیر، اظهار کرد: عمده نگاههای مثبت به این حوزه در دوران کنونی مدیریتی کشتیرانی صورت گرفته که جای تقدیر فراوان دارد.
وی با اشاره به فعالیت مشترک کشتیرانی و مجموعه کشتیسازی ایزوایکو در شرکت کشتیسازی پرشیا هرمز افزود: فعالیت مشترک عملکرد بینظیری طی چهار، پنج سال گذشته داشته است. مدیرعامل ایزوایکو ادامه داد: فرآیند مدیریت زمان در حوزه تعمیرات از دغدغههای اصلی مالکان شناورها طی این سالها بوده است و بخشی از مشتری آن، بخش خصوصی هستند. رضائیاناصل خاطرنشان کرد: تمام مشتریان بخش خصوصی که شناورهای خود را برای تعمیرات به پرشیا هرمز میآورند، اذعان دارند که این شرکت در بحث مدیریت زمان و تحویل طرحها عملکرد بسیار مطلوبی دارد.
ارسال نظر