در سفر هیات اقتصادی استان به لهستان بررسی شد
همکاری آذربایجان شرقی و لهستان
دنیای اقتصاد - تبریز - رامین نیکرفتار: نشست مشترک تجاری و اقتصادی استان آذربایجان شرقی و لهستان در سفر هیات اقتصادی و تجاری استان به لهستان در ورشو پایتخت این کشور برگزار شد. در این نشست که با حضور مسوولان دولتی و فعالان بخش خصوصی دو استان در شهر ورشو پایتخت لهستان برگزار شد، زمینههای همکاری دوجانبه و فعالیتهای مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار آذربایجان شرقی که در راس هیات اقتصادی و تجاری استان به لهستان سفر کرده است، در این نشست گفت: برای همکاری دوجانبه بین ایران و لهستان هیچ حد و مرزی نیست و ما اجازه همکاری دوسویه را از دولت ایران دریافت کردهایم.
دنیای اقتصاد - تبریز - رامین نیکرفتار: نشست مشترک تجاری و اقتصادی استان آذربایجان شرقی و لهستان در سفر هیات اقتصادی و تجاری استان به لهستان در ورشو پایتخت این کشور برگزار شد. در این نشست که با حضور مسوولان دولتی و فعالان بخش خصوصی دو استان در شهر ورشو پایتخت لهستان برگزار شد، زمینههای همکاری دوجانبه و فعالیتهای مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار آذربایجان شرقی که در راس هیات اقتصادی و تجاری استان به لهستان سفر کرده است، در این نشست گفت: برای همکاری دوجانبه بین ایران و لهستان هیچ حد و مرزی نیست و ما اجازه همکاری دوسویه را از دولت ایران دریافت کردهایم.اسماعیل جبارزاده با اشاره به برخی ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی آذربایجان شرقی، تاکید کرد: صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از اولویتهای این استان مطرح است و خوشبختانه به این منظور جایگاه مطلوبی در کشور داریم. استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از شرکتهای سودده که توان رقابت با برندهای معتبر اروپایی را دارند حمایت میکنیم و آمادهایم در شرایط برد - برد همکاریهای دوجانبه را ارتقا دهیم. استاندار مازوویا لهستان نیز ضمن خوشآمدگویی به هیات اقتصادی آذربایجان شرقی گفت: لهستان علاقه فراوانی به افزایش همکاریهای دوسویه اقتصادی با ایران دارد.
آدام استروزیک اضافه کرد: مازوویا با توجه به ظرفیتهای فراوانی که دارد میتواند زمینه تعامل دوسویه را بیش از پیش فراهم آورد.سفیر ایران در لهستان هم در این مراسم گفت: به این نتیجه رسیدهایم که همکاریهای دوسویه بین استانهای مختلف کشورمان و لهستان میتواند زمینهساز توسعه همکاریهای دوجانبه باشد.رامین مهمانپرست ادامه داد: فرصتهای اقتصادی و تجاری فراوانی در استانهای مختلف کشورمان و لهستان وجود دارد که با انجام چنین سفرهایی میتواند توسعه یابند.نجفی، شهردار تبریز و حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم در سخنانی ضمن استقبال از حضور سرمایهگذاران لهستانی در آذربایجان شرقی، آمادگی خود را برای همکاری بهمنظور فعالیتهای مشترک اقتصادی در حوزههای مختلف اعلام کردند.
علی نواداد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم در حاشیه این نشست با اشاره به برنامههای فشرده هیات تجاری و اقتصادی استان در لهستان گفت: هدف اصلی سفر این هیات به لهستان بررسی زمینه همکاریهای مشترک و افزایش سطح تعاملات دوسویه است و در این راستا جلسات رایزنی تخصصی و اقتصادی ترتیب داده شده است.هیات تجاری و اقتصادی آذربایجان شرقی متشکل از ۳۳ نفر از مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی به ریاست استاندار به مدت ۵ روز به لهستان سفر کرده است.این سفر با هدف ادامه همکاریهای استانهای آذربایجان شرقی و سیلیزیای جنوبی (به مرکزیت شهر وروسلاو) صورت گرفته و بر این اساس فعالان بخش خصوصی در حوزههای مختلف همچون ماشینآلات و تولیدات کشاورزی، محصولات غذایی، خشکبار، ساخت قطعات خودرو، فولاد و ماشینآلات صنعتی هیات اقتصادی استان را همراهی کردهاند.
فرصت سرمایهگذاریهای طلایی
شهردار تبریز در نشست تجاری اتاقهای بازرگانی لهستان، با اشاره به مزیتهای سرمایهگذاری کلانشهر تبریز گفت: مدیریت شهری تبریز، با برخورداری از تجارب ارزشمند اقتصادی و توسعه روزافزون عمرانی، یک فرصت طلایی برای حضور فعالان سرمایهگذاری به شمار میرود. صادق نجفی با معرفی شاخصهای عمرانی و اقتصادی کلانشهر تبریز گفت: تبریز از دیرباز در مسیر اقتصادی جاده ابریشم واقع بوده و بازار تاریخی، گواه پیشینه تجاری آن است.وی اضافه کرد: در دهههای اخیر، تبریز، کانون ظهور علم، صنعت و فناوری در ایران اسلامی بوده و بخش عمدهای از اولینهای معروف آن، مربوط به حوزههای صنعتی است.شهردار تبریز با اشاره به اینکه این بستر ایدهآل، مسیر سرمایهگذاریها را هموار کرده است، افزود: امروز شاهد یک حرکت پرشتاب و روان در برنامههای عمرانی شهرداری تبریز هستیم؛ این روند، یک فرصت طلایی برای حضور سرمایهگذاران لهستانی است.
نجفی متذکر شد: زیرساختها و خدمات شهری، مسکن سازی، حوزههای حملونقل عمومی، فضای سبز و طرحهای زیستمحیطی، از ایدههای مشترکی است که میتواند مورد توجه طرفین قرار گیرد. وی تصریح کرد: مشارکت در طرحهای مربوط به فازهای دوم و سوم متروی تبریز، طرحهای گردشگری و ایجاد واحدهای صنعتی تولید مشترک قیر، آسفالت و سایر مصالح رایج صنعتی، از دیگر طرحهایی است که میتواند در قالب فاینانس یا BOT اجرا شود.شهردار تبریز ظرفیتهای بانک شهر را در همین زمینه مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: این بانک، اکنون به صورت فعال وارد سیستم مدیریت شهری کشور شده و در ارتباط با برخی کشورهای اروپایی و آسیایی نیز تاثیرگذار بوده است؛ تاسیس بانکهای تخصصی، بهصورت متقابل در شهرهای هدف میتواند به روانسازی طرحهای همکاری بینجامد.
ارسال نظر