افتتاح 38 طرح کشاورزی در استان مرکزی

دنیای اقتصاد، اراک، محمدرضا اکبری اصل: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۳۸ طرح عمرانی، تولیدی و صنایع تکمیلی و تبدیلی بخش کشاورزی در سفر دولت به این استان به بهره‌برداری می‌رسد. این طرح‌ها در بخش آب و خاک، خدمات فنی مهندسی، تولیدهای گیاهی، شیلات و صنایع تبدیلی است و برای آنها ۷۳۴ میلیارد و ۹۶۳ میلیون ریال سرمایه‌گذاری شده است. بابایی گفت: ۵۲۵ میلیارد ریال از این اعتبار از سوی بخش دولتی، ۱۳۷ میلیارد و ۳۰۳ میلیون ریال تسهیلات بانکی و بقیه آن آورده بهره‌برداران بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اعلام کرد: ۵۴۴ خانوار در ۳۱ روستای استان از خدمات این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند و با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۸۳۷ شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف کشاورزی و دامداری ایجاد می‌شود. بابایی اجرای سیستم‌های آبیاری نوین و لوله‌گذاری در اراضی کشاورزی را اولویت نخست جهاد کشاورزی استان مرکزی دانست و گفت: ۱۹ عنوان این طرح‌ها در زمینه تجهیز اراضی کشاورزی و باغی به سیستم آبیاری نوین و لوله‌گذاری این اراضی برای جلوگیری از هدررفت آب در این استان اجرا می‌شود. اجرای این طرح‌ها علاوه‌بر افزایش ۹۵ درصدی بهره‌برداری از آب افزایش عملکرد در سطح هکتار، کیفیت محصول کشاورزی، افزایش صادرات و حضور هرچه بیشتر محصول‌های کشاورزی این استان در بازارهای جهانی را به همراه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اعلام کرد: ۵/ ۳ کیلومتر ساخت اتصال‌های آب کشاورزی و تجهیز ۹۰۳ هکتار از اراضی کشاورزی این استان به سیستم آبیاری نوین از جمله این طرح‌ها است. همچنین ۶ واحد تولیدات دامی، سه واحد مرغداری گوشتی، یک واحد تولید گوشت قرمز، یک واحد تولیدی شیر، یک واحد پرورش شتر مرغ و یک واحد پرورش گوسفندی از دیگر طرح‌هایی است که در سفر دولت به استان مرکزی به بهره‌برداری می‌رسند.

بابایی افزود: پنج طرح تولید آبزیان خوراکی و ماهیان زینتی به ترتیب به ظرفیت ۱۰۲ تن و چهار هزار قطعه به تولیدات این بخش در ۱۲ شهرستان استان مرکزی می‌افزاید و بقیه این طرح‌ها در سایر بخش‌های کشاورزی و دامداری به بهره‌برداری می‌رسد. وی گفت: ارتقای امنیت غذایی با اتکا به تولید داخل، ذخیره مطمئن محصول‌های استراتژیک کشاورزی همچون گندم، جو و برنج برای آرامش بازار و تامین نهاده‌های بخش کشاورزی و افزایش ضریب خوداتکایی محصولات کشاورزی و دامی اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی در سطح ملی و استانی است.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی پیش‌بینی کرد: خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از ۲۷۵ هزار تن در سال گذشته به ۳۳۰ هزار تن، تولید جو از ۱۷۰ هزار تن در سال گذشته به ۱۸۰ هزار تن در سال جاری، تولید چغندر قند از ۲۵ هزار تن به ۴۱ هزار تن، تولید سیب‌زمینی از ۸۹ هزار تن به ۱۱۸ هزار تن، حبوبات از ۲۷ هزار تن به ۳۸ هزار تن، گوشت قرمز از ۵۲ هزار و ۹۰۰ تن به ۵۳ هزار و ۴۰۰ تن و مرغ از ۵۴ هزار تن به ۵۶ هزار و ۶۰۰ تن در سال جاری افزایش یابد.

وی توسعه آبزی‌پروری از ۲۱۵۷ تن به ۲۴۵۰ تن، افزایش محیط‌های کنترل شده گلخانه‌ای به‌منظور افزایش صادرات و صرفه‌جویی در مصرف آب از ۵۴۰ هکتار در سال گذشته به ۵۶۰ هکتار در سال جاری، اصلاح گلخانه‌ها به مساحت ۱۰ هکتار، افزایش ۱۸۴ هزار تنی فرآوری مواد خام و کاهش ۱۸ هزار تنی ضایعات بخش کشاورزی را از دیگر برنامه‌های امسال جهاد کشاورزی استان به‌منظور تحقق اقتصاد مقاومتی دانست. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی را از مهم‌ترین عوامل افزایش کمی و کیفی تولیدهای این بخش اعلام کرد و گفت: امسال ۳۵۰ میلیارد ریال برای افزایش ضریب مکانیزاسیون به جهاد کشاورزی این استان ابلاغ شده است که جذب این اعتبار نقش مهمی در افزایش کمی و کیفی محصول‌های کشاورزی دارد. بابایی با یادآوری اختصاص ۵۲۰ میلیاردریال برای افزایش ضریب مکانیزاسیون استان مرکزی در سال‌های ۹۲ و ۹۳ افزود: ۱۱۱ درصد این اعتبار در سال گذشته جذب شد و این استان رتبه نخست را در این بخش به دست آورد.