دنیای اقتصاد، بیرجند، محمدقربانی: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تفاهم‌نامه استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی و بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی به‌منظور ارتقای دانش فنی استان، تبادل نظرات نخبگان و تجار در عرصه تولید امضا شد. محسن احتشام در مراسم امضای این تفاهم‌نامه از برقراری ارتباط بین کارآفرینان معدن، کشاورزی و تجار با بنیاد ملی نخبگان اظهار خرسندی کرد و افزود: در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام‌گذاری شده امیدواریم بتوانیم از ظرفیت بنیاد علمی نخبگان بیشتر استفاده کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: علمی و سیستمی کردن اقتصاد امروز مورد توجه و بهره‌گیری است زیرا اکنون در تمام زمینه‌ها خدمات اقتصاد، کشاورزی و تجارت به‌صورت دانش‌محور ارائه می‌شود. احتشام اعلام کرد: اگر بتوان علم و تولید را با هم استفاده کرد، می‌توان از مزیت‌های فراوان دانش‌محوری در زمینه‌های رقابتی و صادراتی بهره کافی به دست آورد و لازمه این کار تعامل بین بنگاه‌های اقتصادی، بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه‌ها است. وی افزود: اگر تعامل علم و اقتصاد نهادینه و عملیاتی و براساس تحقیقات و بررسی‌ها تعیین شود، تولید‌کننده می‎تواند به فروش محصولات بالا و رقابت‌پذیری برسد. احتشام تاکید کرد: این تفاهم‌نامه تنها به امضا خلاصه نشود و اجرا شود، ضمن اینکه اتاق بازرگانی نیز خود را متعهد می‌داند که شرایط لازم را آماده کند تا بنیاد ملی نخبگان تحقیقات خود را به این منظور عملیاتی کنند. رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی نیز گفت: با همت اتاق بازرگانی امسال چند برنامه بزرگ پیش‌بینی و عملیاتی می‌شود که شامل رفع مشکلات محصولات استراتژیک با استفاده از ظرفیت نخبگان است. در این طرح که در آذر اجرا می‌شود، ۱۰۰ نفر از نخبگان کشور به استان دعوت می‌شوند. سعید احمدی‌زاده افزود: این تعداد از نخبگان در مدت ۱۰ تا ۱۲ روز اقامت در استان مشکلات محصولات استراتژیک شامل زرشک، زعفران، عناب و انار را با توجه به بازدیدهای میدانی و صحبت با صاحبان صنایع و بخش کشاورزی دریافت می‌کنند و سپس فراخوان داده خواهد شد و مربیان و صاحبان صنعت مشکلات را بیان و این نخبگان برای راه‌اندازی یک کسب و کار از ایده‌ای که دارند آنها را آموزش می‌دهند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی گفت: هر کدام از نخبگانی که بتوانند در زمینه‌های مربوط در استان کسب و کار راه بیندازند معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری از آنان حمایت می‌کند. احمدی‌زاده اظهار امیدواری کرد: با رفع گره‌ها و مشکلات محصولات استراتژیک دغدغه کشاورزان و بهره‌برداران کاهش یابد. وی افزود: سالانه ۵/ ۳۲ میلیارد تومان درآمد از محل صادرات محصولات استراتژیک در استان کسب می‌شود که باید در یک برنامه زمان‌بندی ۴ساله از ظرفیت‌های فکری و اقلیمی خود استفاده و این رقم را به ۱۰۰میلیون دلار برسانیم. رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: از دیگر برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان که با همکاری اتاق بازرگانی استان انجام می‌شود، گردهمایی سرآمدان یکم تا سوم شهریور است که در این برنامه از تعدادی از سرآمدان، سرمایه‌گذاران و افراد سطح بالا در زمینه دانش دعوت به عمل می‌آید و از ظرفیت آنها برای توسعه پایدار استان چه در زمینه اقتصادی و چه در زمینه نخبه‌پروری و سرمایه‌گذاری استفاده خواهد شد. احمدی‌زاده اعلام کرد: از اهداف و تعهدات طرفین در این تفاهم‌نامه استفاده از ظرفیت طرفین برای رشد و توسعه اقتصادی استان، معرفی طرح‌های نخبگان به سرمایه‌گذاران، همکاری روابط بین‌الملل اتاق بازرگانی برای معرفی محصولات دانش‌بنیان، برگزاری همایش‌ها به‌منظور ارتقای سطح دانش مدیران صنعتی، تولیدی، خدماتی و خود نخبگان است.