شاخص صندوقها از شاخص کل سبقت گرفت
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، هفته گذشته در حالی معاملات صندوقهای سرمایهگذاری پشت سر گذاشته شد که نسبت به هفته ماقبل تغییر زیادی نداشتند و بازار در همان محدوده تغییر قبلی هفته پایانی فروردین ماه را دنبال کرد.
در دادوستدهای هفته گذشته صندوقهای سرمایهگذاری، صندوق بیمه با ۸/۳ درصد در حالی عنوان صندوق برتر را به خود گرفت که در هفته ماقبل، رتبه ابتدایی این جایگاه با بازدهی بیش از ۵ درصد رو به رو بود. البته ارقام درصد بازدهی رتبههای بعدی بازار در هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل تغییری نداشت و نکته قابل ذکر معاملات هفته گذشته صندوقها این بود که اختلاف ۵ صندوق ابتدایی جایگاه کمتر از یک درصد بود به طوریکه صندوق تدبیرگران آگاه تنها با یکدهم درصد کمتر با ۷/۳ درصد بازدهی در رده دوم قرار گرفت. جایگاه سوم و چهارم صندوقها به ترتیب برای صندوق مشترک آسمان یکم با ۲/۳ درصد و صندوق امید سهم با ۱/۳ درصد بود.
همچنین طی هفته گذشته درصد بازدهی شاخص کل بازار در حالی 1/1 درصد بود که این رقم در هفته ماقبل یک درصد بود که نشان از افزایش یکدهم درصدی داشت. در مبادلات هفته مورد بررسی در شرایطی بازدهی 22 صندوق بالاتر از شاخص کل بازار قرار گرفت که 35 صندوق همچون صندوق اغلب بانکها پایین تر از شاخص کل قرار گرفتند. عملکرد یک هفته گذشته صندوقها نشان میدهد که درصد بازدهی همه صندوقهای پایینتر از شاخص کل به جز صندوق پارس، کمتر از یک درصد بود و برخی از آنها حتی بازدهی منفی داشتند.
البته در دادوستدهای هفته گذشته در حالی جابه جایی صندوقهای سرمایهگذاری براساس درصد بازدهی آنها تغییر کرد که صندوق سرمایهگذاری حافظ طی دو هفته گذشته جزو ۵ صندوق برتر بازار باقی ماند. در هفته گذشته، صندوق حافظ تنها با ۳ درصد بازدهی جزو پنج صندوق سرمایهگذاری برتر بود و در هفته ماقبل با ۲/۵ درصد رتبه ابتدایی درصد بازدهی را به خود اختصاص داده بود.
در رتبههای پایین جدول عملکرد درصد بازدهی صندوقها، صندوق بانک کشاورزی با 5/1 درصد منفی بیشترین زیان را داشت این در حالی بود که صندوق ارگ با 2/1 درصد منفی و سپهر اول صادرات با 1/1 درصد منفی جزو دیگر صندوقهای زیان ده بازار طی هفته گذشته بودند. صندوق فیروزه با 9/0 درصد منفی و آرین با 8/0 درصد منفی، سرمایهگذارشان را با ناامیدی روبهرو کردند.
نکته قابل توجه مبادلات هفته گذشته این بود که ۱۰ صندوق در مبادلات هفته گذشته با زیان رو به رو شدند، ۲ صندوق بازدهی نداشتند و ۴۴ صندوق بازدهی مثبت داشتند.
در یک ماه اخیر چه گذشت؟
همچنین بررسی یک ماه اخیر نشان میدهد بازدهی شاخص صندوقها ۷/۱۰ درصد و شاخص کل بازار ۸/۸ درصد بود که نشان از عملکرد بهتر و بازدهی بیشتر شاخص صندوقها نسبت به شاخص کل بازار دارد. البته مقایسه سه ماه گذشته نشان میدهد شاخص کل بازار با ۵/۶ درصد بازدهی آمار قابل قبول تری نسبت به شاخص صندوقها با ۴/۲ درصد منفی دارد.
عملکرد یک ماه گذشته نشان میدهد صندوقهای حافظ با 3/19 درصد، پیشگام با 2/14 درصد و یکم دانا با 6/13 درصد جزو سه صندوق برتر قرار گرفتند، این در حالی است که صندوقهای راهنما با 2/13 درصد و فارابی با 3/12درصد در شرایطی رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادند که عملکرد سه ماهه آنها نشان از زیادندهی این دو صندوق دارد.
همچنین صندوق تدبیر سرمایه با ۳/۵ درصد منفی، بدترین عملکرد را طی یک ماه گذشته داشت این در حالی بود که طی یک ماه گذشته تنها این صندوق بود که با زیان رو به رو شد و سایر صندوقها با بازدهی مثبت رو به رو شدند. همچنین صندوقهای بانک توسعه تعاون، نیکان پارس و رفاه هر کدام به ترتیب با ۳/۳ درصد، ۵/۳درصد و ۷/۳ درصد کمترین بازدهی را طی یک ماه گذشته ثبت کردند.
ارسال نظر