نزول قیمتها بازار را وادار به مقاومت کرد
از طرفی مس نیز به دلیل تعطیلی روز یکشنبه هفته گذشته در روز دوشنبه عرضه شد که بر خلاف فلزات دیگر با رشد قیمت مواجه گردید، در حالی که نرخ مس در بورس لندن با ۵۹/۳ درصد کاهش نسبت به نرخ میانگین هفته گذشته مواجه بوده است. در روز سهشنبه، اما بازار با روند کاهشی به معاملات ادامه داد، به طوری که قیمتها هر روز بیشتر از روز قبل به دلیل کاهش شدید فلزات پایه در بورس لندن با افت همراه میشد.
خبرها از بازارهای جهانی نیز حاکی از آن است که افول قیمتها تا پایان ماه جاری ادامه دارد و کارشناسان اقتصادی پیش بینی کردهاند که قیمتهای داخلی با توجه به شرایط موجود افت بیشتری را در هفته آینده تجربه خواهند کرد. از طرفی در پی انتشار خبر رشد کمتر از حد انتظار اقتصاد چین در سه ماه نخست سال جاری، روند نزولی فلزات پایه در بازار لندن ادامه یافت و برخی فلزات کمترین قیمت را در روز سهشنبه نسبت به روز قبل از آن تجربه کردند.
از سوی دیگر نیز در بازار داخل، خرید و فروشها راکد مانده بود؛ چرا که به گفته یکی از فعالان بازار تجار در انتظار کاهش بیشتر قیمتها هستند و از طرفی نیز فروشندگان از فروش کالاهایی که با قیمت بالاتری خریداری کردهاند، خودداری میکنند. به این ترتیب بنا بر پیشبینی کارشناسان اقتصادی انتظار میرود که هفته آینده به دلیل کاهش قیمتها با افزایش تقاضا در بازار داخل مواجه شویم.
از سوی دیگر در روز چهارشنبه نیز با وجود کاهش بیشتر فلزات در بورس لندن، بازار داخل با ثبات قیمت مواجه شد، چرا که همچنان روند طلای جهانی در حال افول بود و تاثیر زیادی بر نرخ دلار و بازار فلزات پایه گذاشته بود، اما آنچه از ظاهر امر پیدا بود آن بود که بازار داخلی در مقابل ریزش بازارهای جهانی مقاومت میکرد.
البته در میان فلزات پایه، آلومینیوم تنها فلزی بود که با رشد اندکی رو به رو شد که تنها دلیل آن نیز افزایش تقاضای این فلز در عرضههای روز چهارشنبه بورس کالا بوده است. رشد اندک آلومینیوم در مقابل شرایط سختی که این روزها با آن دست و پنجه نرم میکند، آنقدر چشمگیر نبود، اما با توجه به کاهش نرخ این فلز در بورس لندن قیمت برای آلومینیوم در بازار آزاد با کاهش روبهرو شده بود.همچنین با آغاز هفته جدید میلادی، اعلام خبر رشد کمتر از انتظار شاخصهای اقتصادی جمهوری خلق چین که بزرگترین مصرف کننده مس و سایر فلزات اساسی در جهان محسوب میشود، فشار بر بازار فلزات اساسی را به اوج رسانده بود. آمارهای رسمی دولت چین نشان میداد که نرخ رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان، از ۸ درصد در سه ماه پایانی سال گذشته به ۷/۷ درصد در سه ماه نخست امسال کاهش یافته است. از طرفی نرخ رشد تولیدات صنعتی چین در ماه گذشته نیز چندان امیدوارکننده نبوده و در کنار عواملی چون کاهش شاخص اطمینان مصرف کننده و رشد اندک شاخص خرده فروشی در آمریکا، بر شدت نگرانیهای سرمایه گذاران بازارهای جهانی افزوده است.
ارسال نظر