چانه زنی آهن فروشان با وزیر صنعت
گروه صنعت و معدن - در پی برخی اعتراضها از سوی آهن فروشان به نحوه وصول مالیات بر ارزش افزوده، مذاکرات در این خصوص بین آهن فروشان و وزارت صنعت،معدن و تجارت همچنان ادامه دارد. این اعتراضها در اوایل اردیبهشت ماه به تعطیلی برخی از واحدهای فروش آهن انجامید. اما مشکل به وجود آمده با وعده های داده شده از سوی برخی از مسوولان مبنی بر تغییر در نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به طور موقت برطرف شد، اینک طولانی شدن روند مذاکرات موجب شد تا رییس اتحادیه آهنفروشان از احتمال توقف مجدد بازار در صورت عدم توافق در مذاکرات خبر دهد.
گروه صنعت و معدن - در پی برخی اعتراضها از سوی آهن فروشان به نحوه وصول مالیات بر ارزش افزوده، مذاکرات در این خصوص بین آهن فروشان و وزارت صنعت،معدن و تجارت همچنان ادامه دارد. این اعتراضها در اوایل اردیبهشت ماه به تعطیلی برخی از واحدهای فروش آهن انجامید. اما مشکل به وجود آمده با وعده های داده شده از سوی برخی از مسوولان مبنی بر تغییر در نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به طور موقت برطرف شد، اینک طولانی شدن روند مذاکرات موجب شد تا رییس اتحادیه آهنفروشان از احتمال توقف مجدد بازار در صورت عدم توافق در مذاکرات خبر دهد.
مشکل به وجود آمده در بازار آهن از سال ۸۹ آغاز شد؛ در آن زمان نیز عدم ارائه فاکتور و نبود نرمافزاری برای پیگیری معاملات صورت گرفته در بازار، واکنش صنوف آهن فروشان را به همراه داشت و با گذشت سه سال هنوز راهکاری برای برون رفت از این مشکل در نظر گرفته نشده است.
از سوی دیگر، مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات چند مرحلهای است که در مراحل مختلف زنجیره تولید یا خدمات ارائه شده، اخذ میشود و خرید کالاها و خدمات واسطهای را از پرداخت مالیات معاف میکند.
قانون مالیات بر ارزش افزوده سال ۸۷ به تصویب رسید و از زمان اجرا چگونگی محاسبه آن اعتراض صنوف مختلف را به همراه داشت.
انجام معاملات به صورت سنتی و نبود اسناد و مدارک در معاملات از یک سو و نبود اطلاعات کافی و عدم فرهنگسازی در این خصوص، دیگر موردی است که موجب شد تا اصناف به چگونگی دریافت مالیات بر ارزش افزوده همراه اعتراض داشته باشند.
این قانون شامل ۱۲ گروه کارگاه صنعتی، طلا و جواهر، آهن آلات، رستوران، هتل، نمایشگاه خودرو، مشاوران املاک، تعمیرگاه خودرو، چاپخانه، دفتر اسناد رسمی، دفتر خدمات ارتباطی، مسافرتی و تفریحی میشود.
فاکتور مشکل اصلی
در این میان، محمد آزاد، رییس اتحادیه آهن فروشان با بیان اینکه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برای آهنفروشان باید نسبت به خرید و فروش صورت گیرد، میگوید: از آنجا که اداره مالیاتی فاکتورهای خرید آهنفروشان را قبول ندارد، فقط بر اساس فروش، مالیات بر ارزش افزوده را تعیین میکند که این امر نیز مورد پذیرش صنوف فروش آهن نیست.
رییس اتحادیه آهن فروشان در ادامه گفت: معاملاتی در بورس از طریق افراد حقیقی صورت میگیرد و این افراد نیز به هنگام فروش از ارائه فاکتور خودداری میکنند؛ در حالی که خریدار به هنگام خرید مالیات را پرداخته است، اما سازمان امور مالیاتی به دلیل عدم ارائه فاکتور خرید و نبود مدارک، مالیات بر ارزش افزوده را به روش میزان فروش محاسبه کرده که این موجب شده تا صنوف ملزم به پرداخت مالیات مازاد شوند.
آزاد همچنین با اشاره به اینکه هنوز در خصوص چگونگی محاسبه مالیات بر ارزش افزوده فرهنگسازی صورت نگرفته است، میگوید: هنوز در بازار، فرهنگسازی لازم برای اجرای این قانون صورت نگرفته و بسیاری از فعالان به صورت سنتی در بازار کار میکنند و هنوز فاکتور یا صورت حساب ندارند، بنابراین اجرای این قانون کار را با توجه به فضای موجود مشکل میکند.
رییس اتحادیه آهنفروشان همچنین با اشاره به نامهنگاری و جلسات این اتحادیه با وزیر صنعت، معدن و تجارت و سازمان امور مالیاتی، گفت: مشکل مالیات بر ارزش افزوده آهن فروشان به استناد قول مسوولان در آینده نزدیک برطرف خواهد شد.
آزاد با اشاره به مذاکرات سازمان امور مالیاتی و اتحادیه آهنفروشان برای رفع مشکل میزان مالیات ارزش افزوده اصناف آهن فروش، افزود: در تلاشیم تا با انعقاد تفاهمنامهای با سازمان مالیاتی، میزان مالیاتهای منطقی برای اصناف در نظر گرفته شود.
وی با اعلام اینکه به دلیل جلسات متعدد مجلس با مسوولان امور مالیاتی هنوز موفق به انعقاد این تفاهمنامه نشده ایم، ادامه داد: با برگزاری این جلسه مشکل مالیاتی آهنفروشان را برطرف و ابهامات مسیر ورود کالا را به بازار بررسی خواهیم کرد.
آزاد درباره ممانعت بورس کالا از فروش کالا به اعضای صنف دارای پروانه کسب، گفت: برای حل این موضوع نیز مذاکراتی را با بورس کالا انجام دادهایم و حتی درخواستی را در قالب نامه به وزیر صنعت ، معدن و تجارت ارسال کردهایم تا همانند مواد پتروشیمی که اصناف آن در سایتی تحت عنوان «بهینیاب» ثبتنام و مواد مورد نیاز خود را از بورس خریداری میکنند، در حوزه آهن نیز این امر پیشبینی شود.
به گفته وی، در صورت اجرای این سامانه خرید، میزان آهن ورودی به بازار مشخص و از ارقام متفاوت جلوگیری خواهد شد که به دنبال آن مالیاتهای منطقی برای این صنف لحاظ و برای هر خرید و فروش فاکتورهایی هم صادر خواهد شد.
به گفته رییس اتحادیه آهن فروشان در حال حاضر نیز به صنوف اعلام شده برای جلوگیری از بروز مشکل به هنگام خرید حتما فاکتور دریافت کنند تا به هنگام تحویل مدارک به سازمان امور مالیاتی با مشکل مواجه نشوند.
رییس اتحادیه آهن فروشان با اشاره به اینکه در روند مذاکرات، سازمان بورس با اجرایی شدن این پیشنهاد مخالفتی نداشته و فقط منتظر نظر وزیر صنعت است، گفت: اگر وزیر به یکی از زیر مجموعههای خود اجرای این پیشنهاد را اعلام کند، بسیاری از مشکلات آهنفروشان برطرف خواهد شد.
وی در خصوص تکلیف برگههای مالیاتی مورد اعتراض اصناف که این روزها در اختیار آنان قرار گرفته است، گفت: فعلا صدور برگههای مالیات بر ارزش افزوده متوقف شده است، اما اتحادیه برای آن دسته از برگههایی که برای اصناف صادر شده، در حال پیگیری و رفع ابهامات آنها است.
رییس اتحادیه آهن فروشان در پاسخ به این پرسش که مالیات بر ارزش افزوده امسال چند درصد در نظر گرفته شده است، افزود: سال گذشته مالیات در نظر گرفته شده ۵ درصد بود که امسال به ۶ درصد رسید و صنف آهنفروشان نسبت به پرداخت این مالیات اعتراضی ندارند، بلکه مشکل در نحوه محاسبه مالیات است.
ارسال نظر