اولین خارجی در خصوصیسازی ایران - ۲ اسفند ۸۶
پیشبینیهای مثبت از تاثیر گزارش منتشر نشده البرادعی بر بورس تهران. پای سرمایهگذاران خارجی به خصوصیسازی ایران باز شد
ترکها برنده مزایده 675میلیون دلاری پتروشیمی رازی
گروه بورس- برنامه خصوصیسازی ایران در دقایق ۹۰ (پایان سال ۸۶) با کامیابی روبهرو شده است.
مدتها است که روند خصوصیسازی و واگذاری سهام واحدهای دولتی با کندی روبهرو است و بازار خصوصیسازی با ضعف شدید تقاضا روبهرو بود.
روز گذشته برنامه خصوصیسازی ایران در حوزه متفاوت یعنی در خارج از بازار سهام کشور (واگذاری به صورت مزایده) و درون بازار سهام کشور با دو موفقیت چشمگیر روبهرو بود. که در کنار ناکامیها و عرضههای ناموفق نمیتوان از کامیابیهای خصوصیسازی خصوصی ساده گذشت.
به دنبال عرضه بلوکهای ۵درصدی فولادمبارکه طی هفته اخیر، روز گذشته، منابع خبری از فروش ۹۵درصد از سهام شرکت پتروشیمی رازی به ارزش ۶۳۵میلیارد تومان معادل ۶۷۵ میلیون دلار به یک کنسرسیوم ترک خبر دادهاند، خبرگزاری فارس به نقل از «مهدی عقدایی» معاون سازمان خصوصی این خبر را اعلام کرد.
به نوشته خبرنگار «دنیای اقتصاد» بعد از ابلاغیه اصل۴۴ که اکنون هزار روز از صدور آن میگذرد، این برای نخستین مرتبه است که پای سرمایهگذاران خارجی به فرآیند خصوصیسازی باز میشود.
گل طلایی
بنا به تعبیر خبرنگار «دنیای اقتصاد» این اقدام موفقیتآمیز سازمان خصوصیسازی در کنار ناکامیها و نبود برنامهریزیهایی که طی ماههای اخیر برای عرضه بلوکهای فولاد مبارکه و ایرالکو در طول سال داشت، یک اقدام موفقیتآمیز یا «کامیابی در دقایق ۹۰» و یا همانند زدن گل طلایی در پایان سال ۸۶ محسوب میشود.
معاون سازمان خصوصیسازی درباره نحوه برگزاری مزایده پتروشیمی رازی و امیرکبیر به «فارس» گفت: پاکتهای مزایده این دو شرکت بازگشایی شد و براساس تقاضاهای موجود ۹۵درصد از سهام شرکت پتروشیمی رازی به مبلغ بالاتر از قیمت پایه و به ارزش ۶۳۵میلیارد تومان به کنسرسیومی از کشور ترکیه فروخته شد.
وی ادامه داد: با توجه به ارزش این شرکت قیمت پایه و تعیین شده با افزایش ۴میلیارد تومانی روبهرو شد.
به گفته معاون سازمان خصوصیسازی ۵درصد دیگر از سهام این شرکت بهعنوان سهام ترجیحی به کارکنان پتروشیمی رازی تعلق خواهد گرفت.
عقدایی درخصوص وضعیت فروش ۳۱درصد از سهام پتروشیمی امیرکبیر گفت: برای این شرکت تقاضایی ارایه نشد که براین اساس درفرصتی دیگر مجددا مقدمات فروش آن فراهم خواهد شد.
ارزش ۱۰۰درصدی شرکت پتروشیمی رازی ۶۳۱میلیارد تومان و ۳۱درصدی پتروشیمی امیرکبیر بیش از ۱۱۴میلیارد تومان توسط سازمان خصوصیسازی ارزیابی و تعیین شده بود.
ترکیب کنسرسیوم اعلام نشد
با این حال خبر فروش ۹۵درصد از سهام شرکت پتروشیمی رازی در شرایطی اعلام شد که سازمان خصوصیسازی در خبرهای اولیه ترکیب کنسرسیوم خریدار را اعلام نکرده است و مشخص نیست که آیا تمام اعضای کنسرسیوم خریدار را شرکتهای ترک تشکیل میدهند یا ترکها با شرکتهای ایرانی در خرید یک شرکت هم ماجرا و شریک شدهاند. (مثل کنسرسیوم ایران سل میان ایران و آفریقای جنوبی) «ایرالکو» با رقابت فروش رفت
بر پایه گزارشهای دریافتی روز گذشته از حوزه خصوصیسازی، ۴۰درصد از سهام شرکت ایرالکو به ارزش بیش از ۹۴۸میلیارد در بورس به فروش رسید.
۶۶میلیون سهم ایرالکو در شرایطی دیروز بیش از قیمت پایه به فروش رفت که خریداران دیروز برای خرید این بلوک از روز ماقبل رقابت خود را آغاز کرده بودند.
براساس بررسیهای خبرگزاری «فارس» ماهیت رقابتکنندگان و خریداران مشخص شد که بانک سرمایه از یک طرف و دو مجموعه مهر اقتصاد ایرانیان (وابسته به صندوق قرضالحسنه بسیجیان) و شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران طی دور روز قبل به رقابت پرداختند که در نهایت این رقابت با پیروزی کنسرسیوم دو عضوی به پایان رسید.
براساس این گزارش، دو مجموعه مهر اقتصاد ایرانیان، سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران خریدار بلوک ۴۰درصدی ایرالکو بودند که ۲۰درصد توسط مهر اقتصاد ایرانیان و ۲۰درصد دیگر توسط سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران خریداری شد.
به این ترتیب در اولین روز اسفند ماه یعنی آخرین ماه سال، برنامه خصوصیسازی با چند واگذاری موفقیتآمیز روبهرو شد.
ارسال نظر