شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • قیمت مسکن در اکثر کشورها با شیب تند و کم‌سابقه در حال افزایش است تا جایی که «اکونومیست» درباره تورم ملکی در 25 کشور ثروتمند به دولت‌ها و روسای بانک‌های مرکزی هشدار داد. دو دسته تقاضای ملکی تحت‌تاثیر سبک‌زندگی در کرونا و سیاست‌های اقتصادی این دوره، برای خرید تحریک شده‌اند. در آمریکا رکورد بیشترین رشد قیمت مسکن از سال 2006 تاکنون، در ابتدای 2021 زده شد. در هفته‌های اخیر پرسش درباره «داغ شدن بازار مسکن» و «شکل‌گیری حباب قیمت» در گوگل افزایش یافته است.
  • فعالان بازار خرید و فروش در دو منطقه پرمعامله شهر تهران از وضعیت نبض بازار این مناطق می‌گویند.
  • بوی نامطبوعی که پیش از این و طی سه سال گذشته در روزهایی از سال در نواحی مختلف شهر تهران استشمام شد، هم‌اکنون در حریم پایتخت نیز منتشر شده است. این درحالی است که هنوز منشأ بوی نامطبوع در تهران از سوی مراجع ودستگاه‌های ذی‌ربط شناسایی نشده است و مشخص نیست بار دیگر چه زمانی این بو به‌صورت مجدد در پایتخت منتشر خواهد شد. «ایسنا» روز گذشته در گزارشی در این باره به نقل از رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رباط کریم اعلام کرد: درپی انتشار گزارش‌هایی از استشمام بوی نامطبوع در شهر ‌پرند طی روزهای اخیر، محدوده‌هایی که استشمام بوی نامطبوع در آن گزارش شده بود مورد ‌پایش قرار گرفتند و مشکلی در زمینه فاضلاب و تخلفات ‌پسماند گزارش نشده است. علیرضا عطائی اظهار کرد: نمونه‌برداری از تصفیه‌خانه‌های شهری ‌پرند نیز طی یکی دو روز…
  • معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سرمایه‌های هنگفتی از کشور در 5/ 2 میلیون واحد خالی از سکنه حبس شده است، گفت: ایران ۱۰ برابر کشور انگلیس خانه خالی دارد. محمود محمودزاده در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: عدد هنگفتی از سرمایه‌های کشور در 5/ 2 میلیون واحد مسکونی خالی حبس شده است. تعداد قابل توجهی زمین مسکونی هم بدون استفاده رها شده است. این در حالی است که برای ساخت هر واحد مسکونی، سرمایه‌های کشور مصرف می‌شود. از طرف دیگر یک خانه تا بخواهد قابل سکونت باشد برای زیرساخت‌های آن از جمله خطوط انتقال آب، برق، گاز، مدرسه، بیمارستان، راه، سد و ... هزینه می‌شود. بنابراین نباید بگذاریم واحدها خالی بماند. وی افزود: اگر خانه‌ها خالی بمانند حاکمیت باید شهرها را توسعه دهد و محل جدید برای ساخت‌وساز نیازهای جدید ایجاد کند…
  • حافظ عزیزی نقش کارشناش ارشد بازار سرمایه
    با فرض اجرایی شدن فرمول جدید قیمت‌گذاری سیمان، نرخ هر تن سیمان خاکستری معادل یک سی‌ام سبد میلگرد در بورس کالا تعیین خواهدشد. با ابلاغ این فرمول، یک صنعت دیگر از بند قیمت‌گذاری دستوری رها می‌شود. به این ترتیب در صورت اجرایی شدن این فرمول، قیمت پایه هر تن سیمان خاکستری به 360 هزار تومان و قیمت درب کارخانه آن (با اعمال 9 درصد ارزش افزوده محصول) به رقم 392 هزار و 400 تومان منظور خواهد شد.در ضمن از این پس، قیمت سیمان متغیر و تابعی از ضریب قیمت میلگرد در بورس کالا خواهد بود.
  • صنعت سیمان به‌عنوان یکی از صنایع پایه، نقشی اساسی در توسعه زیربنای اقتصادی هر کشوری برعهده دارد. این محصول یکی از مهم‌ترین کالاها در بازارهای کالایی و در اقتصاد ایران به حساب می‌آید. سیمان به‌عنوان یکی از تامین‌کنندگان نیازهای اساسی فعالیت‌های سازه‌ای کاربرد قابل توجهی دارد. صنعت سیمان با مباحثی در خصوص افزایش نرخ فروش مواجه است و مهم‌ترین موضوع در این صنعت همین تغییرات نرخ است. در این گزارش به بررسی عملکرد اسفند چند شرکت سیمانی می‎پردازیم.
  • روز گذشته بانک پارسیان و شرکت نفت پارس در مقام دو سرمایه‌گذار اصلی پالایش پارسیان سپهر درخصوص تاثیرات مالی بهره‌برداری از این پروژه جدید، اطلاعیه بااهمیت منتشر کردند.
  • شکور علیشاهی / تحلیلگر بازار سرمایه
    شاخص کل هم‌وزن از ابتدای سال تاکنون‌ تقریبا 7/ 1 درصد افت داشته و از محدوده 441 هزار و 800 واحد به محدوده 434 هزار و 100 واحد رسیده است. روند میان‌مدت این شاخص نزولی و روند کوتاه‌مدت آن خنثی برآورد می‌شود.
  • اشکان حسینی / تحلیلگر بازار سرمایه
    شاخص 30 شرکت بزرگ اصلاح خود را در یک الگوی دیامتریک ادامه می‌دهد. این الگو موج دارد که 6 موج آن تکمیل شده و یک موج آن مانده است.
  • سهام عدالت که هفته گذشته حدود 1 درصد افت را تجربه کرده بود، در روز ابتدایی هفته جاری هم روند کاهشی خود را ادامه داد و قیمت یک برگ اسمی 532 هزار تومانی این دارایی با کاهشی 94/ 0 درصدی به پله 9 میلیون و 610 هزار تومان نزول کرد. سبد سهام عدالت شامل 37 شرکت بورسی است که برآیند بازاری این سهم‌ها در معاملات روزانه با توجه به میزان سهمی که در قیمت این مجموعه دارایی دارند، نقش‌آفرینی می‌کنند. سه نماد «فولاد»، «فملی» و «فارس» بیشترین سهم را در میان کل پرتفوی سهام عدالت به خود اختصاص می‌دهند، از همین رو تغییرات روزانه در این سه شرکت تاثیر زیادی روی قیمت این دارایی می‌گذارند. «فولاد» و «فملی» هر دو در روز گذشته 9/ 1 درصد کاهش و «فارس» 1 درصد افزایش در قیمت پایانی را تجربه کردند. اما این را هم بگوییم که در این روز از…