شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • ارزدیجیتال: تعداد حوزه‌های قضایی‌‌ای که در سال گذشته ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌‌اند، نسبت به سال ۲۰۱۸ بیشتر از دو برابر شده است. این کشورها ارزهای دیجیتال را به‌‌طور کامل ممنوع یا محدودیت شدیدی بر فعالیت‌‌های این حوزه اعمال کرده‌‌اند. در حال حاضر مصر، عراق، قطر، عمان، مراکش، الجزایر، تونس، بنگلادش و چین، ۹ کشوری هستند که بر فعالیت‌‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال ممنوعیت کامل اعمال کرده‌‌اند. تعداد کشورهای سرکوب یا محدودکننده نیز از ۱۵ کشور در سال ۲۰۱۸، به ۴۲ کشور در سال ۲۰۲۱ رسیده است. به گزارش کوین تلگراف، گزارش منتشر شده توسط کتابخانه کنگره (LOC)، به جزئیات 9 حوزه قضایی که اکنون ممنوعیت مطلق رمزارزها را اعمال کرده‌‌اند و 42 حوزه با ممنوعیت ضمنی اشاره می‌‌کند. این نسبت در سال 2018 که برای نخستین بار این…
  • ارزدیجیتال: داده‌های تازه نشان می‌دهد که حجم سرمایه‌‌گذاری موسسات بزرگ در بازار بیت‌کوین در طول سال ۲۰۲۱، به میزان قابل‌‌توجهی افزایش یافته است. بخشی از معامله‌‌گران بورس هم با خرید سهام این شرکت‌ها به‌‌دنبال راهی برای سرمایه‌‌گذاری غیرمستقیم در بازار بیت‌کوین هستند. به گزارش کوین تلگراف، مقدار بیت‌کوینی که شرکت‌های خصوصی در اختیار دارند، در طول سال ۲۰۲۱ و نسبت به سال قبل‌‌تر از آن، به‌‌طور چشم‌‌گیری رشد کرده است. ویلی وو‌، تحلیل‌‌گیر داده‌های درون‌‌زنجیره‌‌ای بازار ارز دیجیتال، با انتشار توییتی نوشت سهم شرکت‌های عمومی فعال در بازار بورس که بیت‌کوین در اختیار دارند، از بازار‌ ETFهای نقدی افزایش یافته است. معامله‌‌گران با سرمایه‌‌گذاری در محصولات مالی مرتبط با این شرکت‌های سهامی، به نوعی و به‌‌طور غیرمستقیم…
  • تحلیل بازار: نرخ سود بازار بین بانکی در حالی مسیر افزایشی را می‌پیماید که به گفته کارشناسان، این اقدام سیاستی برای جلوگیری از رشد نرخ تورم، مهار نقدینگی و ممانعت از خلق پول است. با آنکه حجم نقدینگی در کشور هم‌اکنون مرز ۴هزارهزار میلیارد تومان را درنوردیده است، اما همچنان راهکاری درست برای جلوگیری از این پدیده که تقویت‌کننده رشد نرخ تورم بوده، اندیشیده نشده است. تورمی که رقم واقعی آن به‌دلیل لمس روزانه مردم از قیمت کالا و خدمات در بازار با رقم‌هایی که از سوی مراجع رسمی آماری ارائه می‌شود، بسیار متفاوت است.
  • ایبِنا: وزیر اقتصاد گفت: به‌رغم فشار و سختی‌های پیش رو با آغاز برنامه‌های مدون، هر ماه اخبار خوبی از اقدامات و گشایش‌ها به ملت شریف داده خواهد شد. روز گذشته سیداحسان خاندوزی گفت: امروز جلسات مشترکی با وزیر صمت و رئیس کمیسیون اصل نود برگزار کردیم و مقرر شد مشکلات گره‌خورده سال‌های قبل مربوط به امور گمرکی را هر هفته بررسی و خروجی‌های این عملیات را مشخص و اعلام کنیم. او افزود: یکی از برنامه‌ریزی‌های ما در وزارت اقتصاد الهام از عملکرد سردار سلیمانی و مدیریت جهادی ایشان است که اصلاح مشکلات و ساختارهای موجود در حوزه‌های بیمه‌ای، مالیاتی، گمرکی و بانکی، بخشی از این اقدامات جهادی است.
  • ایرنا: رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در جلسه‌ای با نمایندگان مجلس اظهار کرد: اولین هدف در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بازگرداندن ثبات و اعتماد مردمی به اقتصاد است و سازمان برنامه و بودجه آمادگی دارد تا راه‌حل‌های واقعی و عینی را که از سوی مجلس ارائه می‌شود، برای دستیابی به اهداف اقتصادی به‌کار گیرد.
  • ایرنا: عضو کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: نهادهای نظارتی به نحوه خرید سهام توسط هیات‌مدیره یک بانک خصوصی ورود کنند. احسان ارکانی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی مجلس شورای اسلامی و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه توجه نمایندگان به تصویب طرح مدیریت تعارض منافع در مجلس نشان می‌دهد تصویب مقررات لازم برای مبارزه با فساد، یکی از دغدغه های مهم این دوره است تا امکان فساد در نظام سیاسی و اقتصادی به حداقل ممکن برسد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مصادیق تعارض منافع که اثرات و تبعات فراوانی روی نظام اقتصادی و پولی کشور دارد، مباحث مربوط به بورس و بازار اوراق بهادار است که نمونه‌های مختلفی از آن، تاکنون کشف و مورد پیگرد نهادهای مسوول قرار گرفته است.
  • امیر سودبخش / کارشناس بانکی
    اهمیت بانک‌ها به‌عنوان تنظیم‌کننده نظام پولی و بانکی کشور و مجری سیاست‌های اقتصادی، بیانگر جایگاه رفیع آنها در تحقق اهداف عالی اقتصاد کشور است. از طرفی، ناپایداری و ریسک خاص فعالیت بانک‌ها و نقش آنها در فرآیند خلق پول و اعتبار، اهمیت فرآیند نظارت بر بانک‌ها را حائز حساسیت افزون‌تری می‌کند و هرگونه نارسایی‌ در بانک‌ها، با شتاب بیشتری به بخش واقعی اقتصاد سرایت می‌کند. از سوی دیگر، دگرگونی و توجه به مفاهیمی چون حساب‌خواهی، حسابدهی و شفافیت اطلاعات مالی، حسابرسان را ناگزیر می‌کند، برای رسیدگی به انبوه داده‌های رایانه‌ای که پشتوانه صورت‌های مالی و دیگر گزارش‌های منتشرشده بانک‌ها هستند، از روش‌های جدید حسابرسی استفاده کنند. به‌ویژه اینکه بسیاری از عوامل دخیل در گزارشگری نهادهای مالی عظیمی چون بانک‌ها، با سرعت…
  • کلید اشتباهی 40 ساله برای گشایش قفل «خانه‌های خالی» یک‌بار دیگر در این دوره با اصرار سیاستگذار مورد استفاده قرار گرفت اما باز هم نچرخید و قفل را باز نکرد. کارنامه اجرای فاز اول قانون «مالیات بر خانه خالی» نشان می‌دهد مجریان در مرحله «شناسایی مالکان خانه‌های خالی» به بن‌بست رسیده‌اند. حداقل 2میلیون آپارتمان در سراسر کشور خالی از سکنه است؛ به‌طوری‌که حجم قابل توجهی از سرمایه‌ها که می‌توانست در مسیر مولد به‌کار گرفته شود، در املاک بیکار منجمد شده است. اما مجریان «مالیات بر خانه خالی» تاکنون فقط 2450 واحد را به‌عنوان «خالی از سکنه و مشمول اخذ مالیات» تشخیص داده‌اند. حجم زیادی رکورد اطلاعاتی ناقص و غیرقابل استناد از املاک در یک «سامانه» جمع‌آوری شده است که می‌گوید حدود 6 میلیون ملک، خالی از سکنه است. قرار بود با…
  • فرید قدیری
    طراحان «قانون بد» برای مقابله با ملاکی در کشور، 7 سال پس‌‌‌از «بازدهی صفر» قانون مالیات بر خانه‌های خالی حالا مدعی شده‌‌‌اند «قانون خوب، باید اجرای خوب داشته باشد وگرنه به سرانجام نمی‌رسد.»