شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • علی سخایی كارشناس بازارسرمایه
    بازارسرمایه ایران یک سال و نیم است که تحت عوامل و فاکتور‌هایی که بارها به آن اشاره شده است از قله رویایی دومیلیون واحد دور افتاده به‌طوری که از اواخر تابستان رنگ رونق را به خود را ندیده است. در طی این مدت امکان ورود و حضور پول به‌عنوان اصلی‌ترین عامل رشد شاخص قیمتی از بازارسهام سلب شده که دلایل بسیاری پیرامون آن وجود دارد. اولین نشانه‌های ورود به دوران رکود را می‌توان در رشد بالای نقدینگی و حرکت آن به‌صورت هوشمند به سمت بازارهای اوراق مشاهده کرد. کمبود منابع دولتی که بارها سیاستگذاران در مورد آن مسائلی را مطرح کرده‌اند، بانک‌ها را موظف به خرید اوراق کرد. فاصله گرفتن بانک‌ها از بازارسرمایه از یک‌سو و از سوی دیگر تحریم‌های بین‌المللی، بحران منابع دولتی و راهکارهای عبور از این بحران را در اولویت برنامه‌های…
  • روز دوشنبه افزایش نماگر اصلی تالار شیشه‌‌‌ای در حالی به نیمه دوم معاملات راه یافت و تا ساعات پایانی بیش از 2300 واحد رشد را به ثبت رساند که به‌یک‌‌‌باره ورق معاملات برگشت. برآیند دادوستد‌‌‌ها در سومین روزکاری هفته نشان می‌دهد که شاخص‌‌‌کل بورس اوراق بهادار تهران در پی بازگشایی «فملی» پس از توقف 15 روزه با 06/ 0‌درصد افت همراه شده و در نهایت تا سطح یک‌میلیون و 342‌هزار واحدی نیز عقب‌نشینی کرده است. در این میان ارزش معاملات خرد بورس تهران (سهام و حق‌تقدم) نیز به رقم 1769‌میلیارد تومان رسید. شاخص هم‌‌‌وزن اما در این روز بهتر ظاهر شد و معاملات روزانه خود را با رشد 12/ 0‌درصدی به پایان رساند، موضوعی که از افزایش اقبال بورس‌‌‌بازان به گروه‌‌‌های با ارزش بازار پایین‌‌‌تر و عمدتا ریالی حکایت می‌کرد.
  • طرح مصوب نمایندگان مجلس برای آزادسازی واردات خودرو، برای بار دوم برگشت خورد. مصوبه «واردات خودرو در ازای صادرات» از سوی هیات عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام مغایر با بند 7 سیاست‌های کلی تولید ملی و همچنین بند 9 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی شناخته شد. به این ترتیب شورای نگهبان که پیش از این، مصوبه آزادسازی مشروط واردات را در آخرین جلسه بررسی، فاقد ابهام و ایراد عنوان کرده بود، با استناد به نامه رئیس هیات عالی نظارت مجمع، این مصوبه را به مجلس بازگرداند. آینده واردات خودرو بررسی شد.
  • آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبات تولید انواع خودروهای تجاری در کشور طی هشت ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد. طبق آمار، در مجموع تا پایان آبان ماه امسال 56 هزار و 935 دستگاه انواع خودروی تجاری، عمومی سبک و سنگین شامل ون، وانت، اتوبوس، مینی‌‌بوس، میدل‌باس، کامیون،کامیونت و کشنده تولید شده است. سال گذشته در همین بازه زمانی 57 هزار و 128 دستگاه انواع خودروی تجاری تولید شد.
  • خودران‌های فعلی به قدر کافی پیچیده و مطمئن نشده‌اند طوری که می‌توان سبب شد که این خودران‌ها موانعی را «ببینند» که اصلا وجود ندارند. به گزارش سایپانیوز، شاید هیچ چیز برای یک خودران مهم‌تر از آن نیست که تشخیص بدهد در اطراف خودرو چه می‌گذرد و از آن مهم‌تر، تصمیم‌های آنی است که مانند یک انسان باید در لحظه بگیرد.
  • آیا آمدن خودروهای برقی، صنعت تولید انرژی را به دردسر خواهد انداخت؟ این را می‌دانیم که در چند دهه آینده، سناریوهای پیچیده‌ای پیش روی صنعت انرژی قرار خواهد گرفت.
  • کارشناس صنعت خودرو با تشریح ابعاد مختلف زیان‌دهی در صنعت خودرو‌ی کشور، بی‌توجهی به تحقیق و توسعه را یکی از دلایل زیان دانست و گفت: سال ۱۳۷۵ شرکت‌های زیرمجموعه یک خودروساز ایرانی فقط ۳ شرکت بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۱۵ شرکت رسیده است. ‌محمدهادی عامری، کارشناس گروه صنعت اندیشکده سیاست‌گذاری دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به این سوال که قیمت‌گذاری خودرو در کشور در حال حاضر چه وضعیتی دارد، بیان کرد: وضعیت قیمت‌گذاری خودرو در سال‌های پس از دو دوره نوسانات ارزی در دهه نود به‌گونه‌ای پیش رفته است که در حال حاضر همه‌ ذی‌نفعان، از دولت و سیاست‌گذار تا مردم و همچنین خودروساز و قطعه‌ساز از این روند متضرر می‌شوند.